Dodaj do ulubionych

2 kreski - kiedy do gina

24.10.06, 09:49
ratunku, podpowiedzcie żółtodziobowi. wczoraj ?(35 dzien cyklu) na tescie
wyszły 2 kreski, kiedy udac się do gina? mdłosci mecza mnie potworne macie
jakis sposób? bo kanapki z maslem i goraca herbata nie pomagaja. sztuk wiele
wyczyniałam bez skutkusad
Obserwuj wątek
    • eyes69 Juz sie umow 24.10.06, 09:50
      Po co zwlekac.
      Ginekolog bedzie prowadzil Ci ciaze, wiec udaj sie juz teraz, chocby po to,
      zeby wziasc od niego numer kontaktowy wrazie czego i zadac mu nurtujace Cie
      pytania.
    • marta28l Re: 2 kreski - kiedy do gina 24.10.06, 10:22
      Jesli pojdziesz teraz to nawet Ci nie potwierdzi czy jest ciąża bo pecherzyk
      bedzie jeszcze za malutki. Ja poszlam w 5 tyg cyklu czyli tydzien po
      spozniajacej sie @ i gin nie mogl jeszcze stwierdzic ciazy. Jak poszlam za
      tydzien to pecherzyk byl juz widoczny. Za dwa tyg (9tc)ide posluchac serduszka.
      Gratulacje i Powodzenia
    • dosia1979 Re: 2 kreski - kiedy do gina 24.10.06, 10:27
      Jeśli test wyszedł z dwoma kreskami to idz do lekarza.Napewno będziesz musiała
      zrobić badanie moczu które potwierdzi twój wynik testowy.Ja miałam tak samo
      test robiłam dwa razy wyszedł pozytywnie a jutro lecę do lekarza i robię
      badanie moczu.Pozdrawiam
    • imoan8 Re: 2 kreski - kiedy do gina 24.10.06, 10:31
      Od razu idź.A na mdłości za wiele nie pomaga. Staraj się nie mieć pustego
      żołądka, ale jedz raczej lekkostrawne rzeczy.Pozdrawiam
      • civi1 Re: 2 kreski - kiedy do gina 24.10.06, 10:46
        jem lekkostrawne i mam mdlosci bez wzgledu czy i co jem. jest katastrofa bo
        bardzo daleko dojezdzam do parcy a jak mocno mnie zlapie to prawie trace przytomosc
        • dorotka.k1 Re: 2 kreski - kiedy do gina 24.10.06, 11:02
          Ja poszłam dopiero w 11 tc. Głownie dlatego, że test zrobiłam w poniedziałek, a
          w piątek wyjechaliśmy na wakacje. Ale dzięki temu ominęło mnie pierwsze USG (a
          zatem spory wydatek)i stresy jakie miały niektóre dziewczyny, że pęcherzyk za
          mały, albo nie widać zarodka itp. Tak czy owak zapisać się możesz już teraz, bo
          czasami na wolny termin trochę się czeka. Na mdłosci nic Ci nie poradzę, bo
          sama praktycznie nie miałam. Powodzenia
        • kasia8120 Re: 2 kreski - kiedy do gina 24.10.06, 11:03
          To nieciekawie.Rano przed wstaniem z łożka pochrup kilka ciasteczek imbirowych
          i napij się wody...nie wszystkim pomaga ale spróbuj.Mi teraz w 15tc na mdłości
          i wymity pomagają mandarynki i pomarańcza.
    • mila303 Re: 2 kreski - kiedy do gina 24.10.06, 11:00
      Ja poszłam do lekarza w 3 tc ale raczej ze wzg. na niepokojace bóle brzucha.
      Lekarz na podstawie badania fizykalnego potwierdził ciąże (ocena koloru i
      wyglądu szyjki macicy)więc jest to możliwe nawet tak wczesnie.
      Proponuje udać się do lekarza, będziesz miała okazje dowiedzieć się wszystkiego
      co Cię frapuje. I ewentualnie czas na zmianę lekarza
      Co do mdłości to współczuję (ja mam szczęście i nie mam żadnych dolegliwości).
      Słyszałam że nie można dopuścić do tego aby mieć pusty żołądek (co za
      ironia...)nie wolno gwałtownie wstawać z łóżka, krzesła itp Jakoś odżywiać się
      musisz, podobno intuicyjnie będziesz wiedziała co możesz przełknąć. Kiepska to
      pociecha...
      Co do złego samopoczucia - kolejny argument za szybką wizytą u lekarza - na 100%
      powinien dać Ci zwolnienie. To powszechna praktyka.
      Pozdrawiam i powodzenia - Milena
      • civi1 Re: 2 kreski - kiedy do gina 24.10.06, 11:24
        ja zwolnienie dostane ze względu na wykonywany zawód i możliwosc zarażenia
        chorobą zakaźna... przeraza mnie mysl 40km za kółkiem.... nie wiem jak
        dotrzymam. na pierwsza wizyte ide prywatnie. potem będe chodzić na kase
    • ciemnanocka Re: 2 kreski - kiedy do gina 24.10.06, 11:16
      Mi lekarz powiedzial, ze jak najszybciejsmile Zatem poszlam do niego juz przed
      dniem spodziewanej miesiaczki. Z racji moich przejsc, poronilam, od raz dal mi
      luteine i na razie mamy sie dobrze (odpukacsmile) 17tcsmile
      • betti23 Re: 2 kreski - kiedy do gina 24.10.06, 13:02
        ja poszlam w 9tygodniu od OM-i moj maluszek mial juz 18mm-wczesniej ponoc nie
        warto isc bo i tak nic pewnego nie widac musisz uzbroic sie w cierpliwosci-
        proponuje zrobic badanie hcg z krwi-daje 100@pewnosc -w kazdym laboratorium to
        wykonuja

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka