Dodaj do ulubionych

Hemoroidy!!!!!!!!!pomóżcie

04.11.06, 12:59
czy znacie jakiś skuteczny sposób na to paskudztwo,mam za kilka dni termin a
to świństwo bardzo mi dokucza,nie mogę usiedzieć na tyłku,jak to wogóle ma
się do porodu
Obserwuj wątek
    • jonaska Re: Hemoroidy!!!!!!!!!pomóżcie 04.11.06, 18:11
      kochana, obawiam się,że po pordzie będzie jeszcze gorzej...ech..aż mi
      przypomniałaś,że po pierwszym porodzie miałam problem..to i teraz wróci do
      mnie....
      mi pomagały czopki..wypróbowałam kilka - nazw nie pamiętam - ale pamiętam,że
      takie w opakowaniu zielonym były super, a te na P,,,pełno ich w gazetkach
      reklamuja były do kitu.,.
      czopki pomagały na krótko..ale uzywałam ich sporo i po około pół roku wszytsko
      minelo...
      • ms32 Maść z kasztanowca 04.11.06, 18:42
        Najlepiej taka robiona w aptece (ja kupuję w homeopatycznej, w wawie, przy Miłej 33). Działa rewelaycjnie, ulga po 2 dniach stosowania
    • ariana1 Re: Hemoroidy!!!!!!!!!pomóżcie 04.11.06, 21:56
      Avenoc -maść i czopki homeopatyczne. Mnie pomogły na olbrzymie hemoroidy po
      porodzie.
    • alicja513 Re: Hemoroidy!!!!!!!!!pomóżcie 04.11.06, 22:28
      Polecam Posterisan H, najlepiej w maści, czopki działają słabo. Polecam też
      krople homeopatyczne - one dały mi trwały efekt. Ja niestety miałam lekkie
      hemoroidy pod koniec ciąży (bo zaparcia), ale najgorzej było po prorodzie, bo
      zrobiłą się w tym miejscu szczelina odbytu, to dopiero jazda. Myślałam, ze z
      tego niw wyjdę i skończy się operacją, ale udało się. Kilka lat przerwy, teraz 2
      ciąża, i obawiam się, że znó to wróci i to w gorszej wersji ...
      • dorianne.gray Re: Hemoroidy!!!!!!!!!pomóżcie 04.11.06, 23:00
        Dokładnie, Posterisan H, zaopatrz się też w kółeczko do siadania. Mi wyskoczyły
        pod sam koniec ciąży, po porodzie było jeszce gorzej, ale po miesiącu od porodu
        już zniknęły smile

Wiem, jakie to upierdliwie, wierz mi, kółko Ci d... uratuje, pozdrawiam! smile
    • c_izula Re: Hemoroidy!!!!!!!!!pomóżcie 04.11.06, 23:31
      Jest jeszcze jedna rzecz- używanie wilgotnych chusteczek (takie jak dla
      maluszka) zamiast papieru toaletowego. Pomaga !
      Pozdrawiam
      Iza
    • zuzka78 Re: Hemoroidy!!!!!!!!!pomóżcie 05.11.06, 12:43
      Witaj,

Ja stosuję posterisan H w maści (na receptę), czopki mnie tylko podrażniały.

Ginekolog przepisał mi też phlebodię w tabletkach (cena ok. 65 zł) i ostatnio
      otrex, stosowany też jest detralex, wszystkie te leki maja podobny skład i
      podobne działanie, wzmacniają naczynia krwionośne - mimo że na ulotkach jest
      wzmianka o ostrożności przy stosowaniu w przypadku ciąży, mój gienokolog uważa,
      że są one bezpieczne dla ciężarnej i płodu.

Walka z hemoroidami jest trudna, bo one nawracają z każdym bolesnym
      wypróżnieniem (przynajmniej u mnie, bo mam chroniczne zaparcia i mimo ścisłej
      diety wypróżniam się rzadko i nie bez pomocy).

Położna poradziła mi też ciepłe okłady tzw. przymoczki (nie nasiadówki!) z kory
      dębu - zaparza się 2 saszetki kory dębu, po przestudzeniu moczy się w tym
      naparze gazę jałową i przykłada, najlepiej kilka razy dziennie.

Ważne jest też, żeby próbować samemu odprowadzić hemoroida do wewnątrz, choć to
      bolesne i trzeba powtarzać często.

Poza tym należy uażać, żeby nie siedzieć na zimnym, a najlepiej jak najmniej
      siedzieć (siedzący tryb życia sprzyja hemoroidom). Przesiadywanie w toalecie
      przez długie minuty w oczekiwaniu na wypróżnienie nie jest dobre.

Proktolog zapisał mi kiedyś maść Linomag, ale nie była zbyt skuteczna.
      Widocznie na każdego działa coś innego.

Pozdrawiam i życzę powodzenia.

Mnie martwi to, co będzie po porodzie sad
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka