Gość: jadzia IP: *.* 22.01.02, 14:00 Dziewczyny jestem na początku 4 miesiąca i potworne bóle głowy od czasu do czasu żyć mi nie dają.Jak sobie radzić z bólem wogóle?pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: sawlb Re: Co z bólem ? IP: *.* 22.01.02, 14:09 Jadziu,czy to jest moze migrena? Mnie nawiedzila ostatnio podczas ciazy. Teraz dobralam sobie lek homeopatyczny ktory biore profilaktycznie jak tylko sie zaczyna cos dziac i naparwde pomaga. Sprobuj tez zwrocic uwage na czynniki ktore przyczyniaja sie ew do pojawienia sie tego bolu. O mnie to jest akurat ciaza(ew wczesne karmienie),niskie cisnienie na zewnatrz,zmeczone oczy-ostatnio po dluzszym tlumaczeniu przy komputerze.Mam nadzieje,ze i Tobie pomoze.Mam wykaz lekow homeopatycznych wiec jesli chcesz ew poszukac ktory by odpowiadal Twoim objawom przesle Ci opis a napewno je znajdziesz w aptece w Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nip Re: Co z bólem ? IP: *.* 22.01.02, 17:21 Także miałam potworne bóle głowy trwające niemal bez przerwy od trzeciego miesiąca. Ginegolog oczywiście zlekceważył. Bóle były takie, że uniemożliwiały normalne funkcjonowanie. Wcześniej miewałam migreny, ale to był zupełnie inny ból, tępy i długotrwały, zawsze z nudościami. W końcu zdarzyło się zemdlenie i postanowiłam iść do neurologa. Ten karetką wysłał mnie do szpitala podejrzewając udar. Na szczęście to nie był wylew, ale zrobili mi możliwe w ciąży badania, dali kroplówkę i zostawili na tydzień. W szpitalu bóle nie przeszły, nie stwierdzili przyczyny, kazali odpoczywać, zwolnić tempo, stres itd., a najlepiej nie pracować do końca ciąży. Po mniej więce miesiącu przestrzegania zaleceń (pomomo powrotu do pracy, ale z diametralnie innym nastawieniem) bóle ustąpiły i odzywają się sporadycznie, mogę normalnie funkcjonować i cieszyć ciążą. Nie wiem jaka jest przyczyna Twoich bóli, radzę więc iść do neurologa, bo ginekolodzy się na tym zupełnie nie znają, a przede wszytskim wziąć sobie do serca zalecenie jak najmniej stresów, ograniczenie pracy i trosk, skupienie się wyłącznie na dziecku i sobie. Inaczej moze być kiepsko.Pozdrawiam i trzymam kciukiNina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia22 Re: Co z bólem ? IP: *.* 22.01.02, 18:56 W drugim trymestrze można już brać paracetamol.Madzia Odpowiedz Link Zgłoś