Dodaj do ulubionych

Wczesna ciąża, a bóle jajnika i macicy...

20.11.06, 08:33
Witam

Od kilku dni wiem, że jestem w ciąży - zrobiłam 3 testy - pozywtyne, zamierzam iść w tym tygodniu do lekarza. Niepokoi mnie jednak jedna rzecz - co jakiś czas pobolewają mnie jajniki, natomiast niemal w każdą noc budzi mnie ból podbrzusza, gdyż jest taki silny. Ból przeważa z prawej storny - tak jakby od jajnika. Mija po paru minutach i już jest spokojnie, zdarza się to raz na noc. W dzień się to raczej nie zdarza lub bardzo rzadko, dziwi mnie natomiast, że mam tak w nocy.

Jeste w 3-4 tygodniu ciąży. Czy miałyście podobnie, czy jestem ewenementem?

Na pewno porozmawiam o tym z lekarzem, na wizytę idę w czwartek, ale mnie to niepokoi i proszę o odpowiedzi

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • zabka1233 Re: Wczesna ciąża, a bóle jajnika i macicy... 20.11.06, 08:39
      ag_nes ja tez jestem na poczatku ciazy , odczuwam bol podbrzusza przewaznie w
      nocy strasznie sie tym stresuje ale czytalam ze tak sie zdarza w srode ide do
      lekarza to bede juz spokojniejsza
      pozdrawiam
      • atenette Re: Wczesna ciąża, a bóle jajnika i macicy... 20.11.06, 09:27
        Ja rowniez mam to samo i lekarz powiedzial, ze nie ma sie czym martwic. Ze
        dopoki nie ma plamienia wszystko jest ok. Mnie bola czasem jajniki, czasem
        podbrzusze a czasami brzuch tak jak na biegunke. Podobno to normalne na
        poczatku. Mam nadzieje, bo strasznie sie boje..
        • anastazja84 Re: Wczesna ciąża, a bóle jajnika i macicy... 20.11.06, 09:36
          Ja tez tak mam dziewczyny.Mi lekarka powiedziala ze to normalne(mnie bola
          jajniki)i ze nie mam sie czym przejmowac.Ze jedena babki maja wlasnie bol
          podbrzusza i ze to jest nieprzyjemny bol ale to jest wszystko oksmile

www.szipszop.pl/tickers/11253.gif
          • andzia_s Re: Wczesna ciąża, a bóle jajnika i macicy... 20.11.06, 09:46
            Witam Kobietki.
            Ja w zeszlym tygodniu tez zrobilam 3 testy i okazalo sie, ze jestem w ciazy.
            Troche to dziwne, bo mialam tak jakby miesiaczke, ale jeden dzien. Mnie jajnik
            boli lekko, natomiast boli mnie krzyz i mam mdlosci. Jestem w okolo 4
            tygodniu. Jutro ide do lekarz i jestem bardzo zdenerwowana. Ja u Was z
            apetytem? U mnie kiepsko, nie moge jesc
            • szycha80 ja mam podobnie 21.11.06, 08:48
              boli mnie krzyż, nie chce mi sie w ogóle jeść, często chiodzę do kibelka na
              siusiu, ale robiłam 2 testy i wyszły negatywne, dzisiaj zrobiłam też badanie
              krwi, wynik bedzie po południu, a @ spóźnia się 6 dzień!! jutro ide do lekarza.
              andzia, jak tam u Ciebie?
              • izoola Re: ja mam podobnie 21.11.06, 08:52
                a ja jestem jakis wyjatkiem od reguly...zamiast mdlosci mam zwiekszony apetyt:
                (, troche mnie to martwi bo i tak mam nadwage a jak tak dalej pojdzie to po 9
                miesiacach bede sie juz toczyc chybawink. a tak poza tym strasznie bola mnie
                piersi no i podbrzusze tez pobolewa, taki bol przez minutke i ustaje.
              • andzia_s Re: ja mam podobnie 21.11.06, 09:17
                Ja zaczelam miec duzy apetyt a z siusianiem mam problemy, a mianowicie nie
                chodze za czesto, ale mam problem z ze tak powiem dosiusianiem do konca, czuje,
                ze cos mnie na pecherz uciska. Dzisiaj jestem cala w nerwach, bo ide do
                lekarza. Mam wizyte o 17:30. Dam znac jak wroce. Wczoraj przeszlam sama siebie
                zjadlam sledzia w oleju przegryzlam bułką i zaraz zjadlam Ferrero Roche. Moj
                maz patrzyl na mnie z podziwem i myslalam, ze zwymiotuje. Szycha, ja 1
                listopada miałam jednodniowe krwawienie bardzo ciemne, a pozniej lekkie
                plamienia. Jeden dzien przed 1 listopada zrobilam dwa testy i okazaly sie
                negatywne. Wiec uznalam, ze to taki krotki okres. W zeszlym tygodniu zaczlo
                mnie mdlic i tak , ze tak powiem dla jaj zrobilam test i byl pozytywny. Potem
                kupilam jeszcze 2 roznie testy i byly dwie kreski. Trzymajcie za mnie dzisiaj
                kciuki smile
                • atenette Re: ja mam podobnie 21.11.06, 09:28
                  Ja tez mam zwiekszony apetyt - caly czas jestem glodna i to co chwile na co
                  innego. Rowniez zdarzylo mi sie przegryzc sledzia Snickersem big_grin. Oprocz tego
                  piersi zwiekszyly mi sie o rozmar (a i tak mam wielkie!!!), sutki wygladaja
                  inaczej, sa ciemniejsze i bola. Mdlosci cale szczescie nie mam, ale jestem caly
                  czas strasznie spiaca i zmeczona, chodze spac o godz. 9 choc do tej pory
                  zasypialam dopiero po 12.
                  Strasznie sie boje bo moja praca jest dosyc wyczerpujaca (mozna powiedziec ze
                  bardziej fizyczna niz umyslowa) i zdarza mi sie podnosic ciezkie rzeczy. Nie
                  moge niestety przyznac sie szefowej, ze jestem w ciazy gdyz jestem na okresie
                  probnym sad. Caly czas sie martwie zeby nic sie nie stalo mojemu malenstwu...
                  • andzia_s Re: ja mam podobnie 22.11.06, 09:32
                    Hej, ja wczoraj bylam u lekarza i dowiedzialam sie, ze nie mozna dzwigac
                    niczego co ma wiecej niz 5 kg, a najlepiej nie dzwigac nieczego ciezkiego, nie
                    podnosic z ziemi, nie pchac wozka w markecie, nie przeziebiac sie i w ogole
                    oszczedzac sie. Ja pracuje u developera na stałą umowę, mam kontakt z klientem
                    i lekarz zalecil mi bym poszla na zwolnienie. Chyba tak zrobie. Jestem mniej
                    wiecej w 6-7 tygodniu. Za dwa tygodnie ide na USG i juz sie doczekac nie moge.
                  • natka1982 Re: ja mam podobnie 22.11.06, 13:12
                    Cześć ja tez mam bóle w podbrzuszu, jestem w 5 tygodniu teraz rzadziej je
                    odczuwam ale tak w 3 tyg. te bóle były bardzo częste.to się przynajmniej
                    uspokoiłam że to nic poważnego.Dzięki

>
    • angin31 Re: Wczesna ciąża, a bóle jajnika i macicy... 21.11.06, 09:27
      Ja najprawdopodobnie jestem w ciązy robiłam testy jutro ide do lekarza ale właśnie objawami mojej ciąży są obolałe piersi a przede wszystkim okropny ból brzucha tez się tym martwiłam ale wszyscy mi mówią że to normalne mnie juz boli dobre 2 tygodnie ale nie mamy się co martwić wszysyko będzie ok oby dzizdzie nasze były zdrowe więc się nie martw nie jesteś sama pozdrawiam papasmile
    • airof Re: Wczesna ciąża, a bóle jajnika i macicy... 21.11.06, 20:10
      Hej dziewczyny!!!
      Dołączam do was kochane.Właśnie jestem w 3,5 tygodniowej ciąży. Dolegliwości mam
      takie jak wy.Ucieszyłyście mnie że to nic groźnego te bóle brzucha. Ja jestem po
      dwóch testach i po badaniu moczu gdzie wyszło hcg. Buźka i przesyłam
      pozdrowienia. moje maleństwo ma pojawić się 26 lipcasmilesmile Uf mnie na szczęście na
      razie śledzie i snikersy nie dotyczą ale za to zajadam się kanapkami z samym
      masłem i pomidorkamismile
      • ag_nes Jestem po wizycie i to 6-ty tydzień :) 21.11.06, 21:05
        Bylam u lekarki. Bole sa jak najbardziej normalne, podobno sa jakies wiazadla w macicy i ogolnie ona sie rozszerza i moze to pobolewac. Widzialam na monitorze mala czarna kropke smile Wg moich obliczen to jest 5 tydzien, bo owulacja mi sie przesunela po pigulach, ale nie bede sie spierac smile
        Na razie jestem dobrej mysli, za 3 tyg powtorka z rozrywki...

a termin mam 18 lipca smile
        • silje78 Re: Jestem po wizycie i to 6-ty tydzień :) 28.11.06, 10:06
          ja własnie zrobiłam test i jest pozytywny (jestem 4 dni przed okresem więc
          można powiedzieć, ze od 1,5 tyg jestem w ciążysmile)
          od kilku dni bolą mnie piersi (podobnie jak przed okresem, ale wcześniej
          zaczęły...) i od trzech dni mam bóle podbrzusza, promieniujące od jajnika.
          podobne jak te przy okresie. wizytę mam w czwrtek i wtedy zobaczymy co powie
          pan doktor.
          pozdrawiam
          • melissa79 Re: Ja testuję 1 grudnia 28.11.06, 10:28
            1 grudnia testuję (to będzie 26dcyklu), ale chyba od razu zrobię betę
            przynajmniej bedę widziała czy poziom jest w miarę ok
            od kilku dni bolą mnie piersi, a pare dni temu miałm potworne bóle brzucha i
            taki twardy się robił, poza tym miałam wzdęcia. teraz się uspokoiło ale boli
            mnie cały czas prawy jajnik
            martwi mnie tylko dośc niska jak na ciąże temp (36,8 a dziś nawet 36,7 - w
            ustach, bo w pochwie mam 37,1 lub 37,2)...
            ale owulacja na pewno była bo progestreon na to wyraźnie wskazuje
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka