Dodaj do ulubionych

NIE WIEM CO O TYM MYSLEC

IP: *.* 04.02.02, 18:21
Nic nie rozumiem,czy to ciaza?:benetton:Mam pytanie czy mozliwe jest zajscie w ciaze przy stosowaniu tabletek antykoncepcyjnych?Czy ktorejs z Was sie to przydarzylo?:hot:Dwa dni temu powinnam dostac miesiaczke,nie mam.Piersi bola juz z jakis tydzien,a brzuch wogole.Troche kreci mi sie w glowie ale u mnie to normalne.Od dwoch tygodni utrzymuje sie :spookie:stala temp.ciala 37"0C.Prosze poradzcie!:sweat:
Obserwuj wątek
    • Gość: Monika_A/P. Re: NIE WIEM CO O TYM MYSLEC IP: *.* 04.02.02, 18:57
      Yvette !to możliwe, ja jestem tego przykładem i bardzo dobrze :)Stosowałam Diane 35, pewnego sobotniego wieczora rozbolał mnie niesamowicie brzuch, teść /jeszcze wtedy nie teść/ chcąc ulżyc mojemu bólowi dał Tramal - dość silny lek przeciwbólowy, który neutralizuje działanie pigułek antykoncepcyjnych na jakieś 48h. Od wetdy zawsze czytam ulotki załączone do leków ;)Dopadł mnie wtedy Złotek i dzisiaj mamy Stacha, gdyby nie to pewnie byśmy się jeszcze nie zdecydowali.........Zrób test, ja zrobiłam 5 dni po opóżnieniu okresu i wyszedł pozytywny.pozdrawiam,Monika A/P.
    • Gość: Aluc Re: NIE WIEM CO O TYM MYSLEC IP: *.* 04.02.02, 19:14
      Zrób test i na wszelki wypadek - dopóki nie będziesz pewna, czy w te czy we wte - nie zaczynaj następnego listka. Temperatura przy tabletkach nie jest - niestety - żadną wskazówką.Brałam tabletki przez prawie 10 lat, na szczęście ze 100% skutecznością, ale kilka razy zdarzyło się, że okres nie przychodził albo był znacznie lżejszy niż normalnie i miałam inne ciążowopodobne objawy. Ale w razie czego lepiej dmuchać na zimne.
    • Gość: Adzia Re: NIE WIEM CO O TYM MYSLEC IP: *.* 05.02.02, 09:11
      Wiesz, Yvette, podobną sytuację miała moja znajoma. Nigdy nie brała pigułek, kiedyś postanowiła "nowoczesną kobietą być" ;-) (jak sama stwierdziła), i po pierwszym opakowaniu nie dostała okresu. Oczywiście podejrzenie ciąży...a okazało się, że organizm tak zareagował na pigułki, potem musiała coś brać na wywołanie okresu. Więc po pierwsze - to nie musi być ciąża, po drugie - szoruj do lekarza ;-) (ale to chyba sama wiesz).Zdrówka życzę!
      • Gość: pienkosia Re: NIE WIEM CO O TYM MYSLEC IP: *.* 05.02.02, 11:10
        no coz...ja jestem w 8-ym miesiacu ciazy (obecnie)mimo ze bralam tabletki. nie wiem czy to bedzie dla Ciebie dobra wiadomosc ale objawy mialam podobne, zrobilam test gdy krwawienie po odstawieniu nie wystapilo i wynik byl pozytywny, nastepnie lekarz zrobil mi nadanie krwi i wynik tez byl pozytywny. zreszta zawsze gdy mialam jakies problemy (zbyt pozno krwawienie, zbyt skape) robilam na wszelki wypadek test ciazowy.Wtedy byl to dla mnie szok, ale teraz... jestem szczesliwa osoba oczekujaca na Malenstwo...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka