Dodaj do ulubionych

Boje sie!!

IP: *.* 12.02.02, 14:20
Witam wszystkie/ch!!!Jestem w 5 tyg.ciazy, jutro zaczne 6-ty.Pol roku temu stracilam ciaze w trzynastym tygodniu. Wlasnie boli mnie gardło... Jest czerwone z białawym nalotem.Boje sie!!!! Co mam robic????Poradzcie mi prosze, i tak jestem w pracy do 17-tej, ale baaaardzo sie boje. Nie chce stracic dzidziusia...Asik
Obserwuj wątek
    • Gość: agaga1 Re: Boje sie!! IP: *.* 12.02.02, 15:08
      Po pierwsze nie denerwuj się! Infekcje gónych dróg oddechowych zdarzają się kobietom w ciąży i można przez nie przejśc nie tracąc Maleństwa. Po drugie - idź koniecznie jescze dziś do lekarza. Może powinnaś to paskudztwo przeleżeć? A póki co płucz gadło szałwią lub wodą z solą. Ja w pierwszym trymestrze (później zresztą też) ratowałam się lekami homeopatycznymi i citroseptem oraz miodem, mlekiem, czosnkiem czy sokiem z owoców malin - wszystkie te cudeńka nie zaszkodzą dziecku nawet w I trymestrze. Wiele na ten temat czytałam i zapewniał mnie o tym też lekarz prowadzący ciążę. Polecam gorąco, naprawdę skutkuje!Głowa do góry - będzie dobrze! :-) Tylko idź do lekarza !!!aga
    • Gość: Olunia Re: Boje sie!! IP: *.* 12.02.02, 15:20
      Podpisuję się pod Agagą!Nie denerwuj się, wszystko będzie ok. Takie rzeczy się jak najbardziej zdarzają! Idź do lekarza, to Cię na pewno uspokoi. Życzę powodzenia :)Ola i 32-tygodniowy brzuszek :bounce:
    • Gość: 020502 Re: Boje sie!! IP: *.* 12.02.02, 16:39
      Asik nic się nie bój. Idź do lekarza, on powinien obejrzec Twoje gardło. Koniecznie powiedz mu o ciąży. Ja od 7 tygodnia chorowałam na zapalenie oskrzeli. I też się bałam, bo ciąża była wywalczona 4 letnim leczeniem, ale lekarz spokojnie mnie leczyl i wszystko dobrze się skończyło. Nie obyło sie niestety bez antybiotyków. Po prostu tak sie bałam, że na poczatku starałam sie leczyć domowymi sposobami i w sumie trafiłam do lekarza za późno. Dlatego wszystko tak długo trwało.Idź do lekarza nie zwlekaj !!!!!Domowe sposoby są dobre na codzien, ale w ciąży organizm może inaczej reagowac. A lekarz na pewno Ci nie zapisze jakiegoś świństwa wiedząc o Twoim stanie i strachu, i jeśli szybko do niego trafisz mogą wystarczyc faktycznie witaminki i leki homeopatyczne!!!!Trzymaj się !!!!Wiola i 29 tygodniowy brzusio.
      • Gość: Wioletta Re: Boje sie!! do Wioletta IP: *.* 12.02.02, 17:21
        Jaki brałaś antybiotyk? Ja też miałam szmery w oskrzelach w 2-3 tygodniu ciąży.
        • Gość: 123 mialam zapalenie oskrzeli IP: *.* 12.02.02, 17:58
          Ja mialam powazne zapalanie oskrzeli w 3 miesiacu ciazy. bralam przez 5 dni antybiotyk AMOKSIKLAV. Plus witamine c i syrop dla dzieci
        • Gość: 020502 Re: Boje sie!! do Wioletta IP: *.* 13.02.02, 11:17
          Najpierw brałam ampicylinę, ale ona nic mi nie pomogła. Następnie amotax (to też ampicylina tylko jakaś nowocześniejsza wersja), po którym było zdecydowanie lepiej. Niestety po 2 tygodniach nastąpił nawrót choroby (to groźniejsze niż sama choroba) i musiałam przyjąć 20 zastrzyków penicyliny. Te antybiotyki, jak tłumaczyła mi lekarka, nie są najlepszym rozwiązaniem na oskrzela, ale o nich WIADOMO, że nie mają negatywnego ani żadnego wpływu na ciążę i rozwijające sie życie, a to w koncu I trymestr - najważniejszy dla Dzidzi i jej rozwoju.Po tych moich przejściach twierdze,że lepiej biec do lekarza z byle katarkiem niż potem tak sie męczyc jak ja.
      • Gość: AsikS Re: Boje sie!! IP: *.* 13.02.02, 12:20
        Dzieki bardzo za wszystkie Wasze rady. Dzisiaj juz lepiej.PozdrawiamAsik
    • Gość: Paka Re: Boje sie!! IP: *.* 12.02.02, 18:15
      Nie wiem co poradzić! Nie bylam w Twojej sytuacji. Ale trzymaj sie i mysl pozytywnie. Bedzie dobrze!!!Paka
      • Gość: madzia22 Re: Boje sie!! IP: *.* 12.02.02, 21:28
        Ja miałam anginę w 9 tygodniu. Od razu dostałam antybiotyk. I wszystko skończyło się po pięciu dniach. Żadnych skutków ubocznych dla obu chłopaków.Madzia
    • Gość: janeczka Re: Boje sie!! IP: *.* 13.02.02, 13:00
      Odradzam czosnek-ponoć ma działanie wczesnoporonne.Podobnie z malinami-jeśli ktoś jest uczulony na salicylany, często jest także na maliny. Do mali i czosnku-na poczatku ciąży podchodżmy ostrożnie.
    • Gość: Patrynia Re: Boje sie!! IP: *.* 13.02.02, 20:03
      Ja też na początku ciąży bardzo długo kaszlałam (ponad miesiąc) i bolało mnie gardło, a najgorsze było to,że bolał mnie brzuch i musiałam brać turinal na podtrzymanie. Przy każdym kaszlnięciu myślałam,że poronię. Mogłam się leczyć tylko naturalnymi sposobami tzn.mleko z czosnkiem i miodem, dopiero pomogło mi nasmarowanie klatki piersiowej Wick Vapo Rupem.Wracaj szybko do zdrowia,Patrycja

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka