Dodaj do ulubionych

USG w 6/7 tygodniu

IP: *.* 05.05.02, 09:14
1 maja zrobilam test - wyszly 2 kreski. Bardzo sie ciesze, choc to jeszcze jest dla mnie mocno nie realne. Ide w piatek do lekarza - czy to nie za wczesnie na potwierdzenie ciazy przez USG? Wtedy bedzie koniec 6 tygodnia. Nie chce chodzic 2 razy a z drugiej strony nie moge sie doczekac potwierdzenia.Prosze poradzcie. RitaCz
Obserwuj wątek
    • Gość: KasiaL Re: USG w 6/7 tygodniu IP: *.* 05.05.02, 09:35
      Przede wszystkim - gratulacje :-)To, czy będzie coś widać i co - zależy od jakości aparatu USG. Ja miałam robione USG na początku 5 tygodnia (30 dzień cyklu) i było widać pęcherzyk ciążowy. Pod koniec 6 tygodnia powinno być już coś widać - szczęśliwcom podobno udaje się wtedy zobaczyć bijące serduszko :-)Powodzenia i daj znać po USGKasia
    • Gość: KiM Re: USG w 6/7 tygodniu IP: *.* 06.05.02, 08:37
      Ja z pierwsza wizytą bylam w polowie 6 tygodnia. Chwila przed usg lekarz ostrzegal mnie ze mozemy jeszcze nic nie zobaczyc. Ale udalo sie. Widac bylo 9mm pecherzyk. Dwa tygodnie pozniej widzialam juz serduszko. KiM i 16-tygodniowa Zabka
      • Gość: RitaCz Re: USG w 6/7 tygodniu IP: *.* 06.05.02, 11:08
        Dziewczyny, dzikuje. Czekam wiec do piatku i mam nadzieje, cos zobaczyc...do uslyszeniaRita
    • Gość: kicia_osw Re: USG w 6/7 tygodniu IP: *.* 11.05.02, 13:02
      Ja jestem w 6,5 tygodnia i widziałam serduszko ślicznie delikatnie bije. Byłam w szoku bo myślałam że nie jestem w ciąży ale jednak tak wszyscy sie cieszą prócz rodziców.
      • Gość: RitaCz Re: USG w 6/7 tygodniu IP: *.* 12.05.02, 16:08
        Gratuluje serduszka. Mysle ze niedlugo wszyscy beda sie cieszyc bez wyjatku. Ja jestem w 6 tygodniu i bylo widac tylko duza, ciemna plame. Lekarz powiedzial: "ciaza jak zywa" i kazal mi przyjsc za 4 tygodnie, ale chyba tyle nie wytrwam i pojde do kogos innego, bo ten calkiem mnie rozczarowal. Troche sie martwie czy wszystko OK.Do uslyszeniaRita
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka