Dodaj do ulubionych

Skurcze i bole

IP: *.* 17.06.02, 15:48
Czesc, jestem w 35 tyg ciazy i od dwoch tyg szczegolnie w nocy mam bole podobne do menstruacyjnych polaczone z naprezaniem brzucha. Mialam juz robiony test, ale podobno nie jestem w trakcie porodu. Wyczytalam ze pierwsza faza porodu moze trwac nawet kilka tyg. Czy ktos tez tak mial?? Te nocne skurcze sa nawet regularne, ale w ciagu dnia przechodza. Czy prod sie zbliza?? W czwartek mam kontrole, wiec dowiem sie czy mam rozwarcie szyjki macicy. Nie chce za kazdym razem kiedy mam te skurcze biegac do szpitala, bo ciagle sie ludze, ze to jeszcze nie to. Jak dlugo to moze jeszcze potrwac. Chyba juz to nie sa cwiczenia macicy, bo odczuwam bol, a nie tylko napiecie. Czy ktos moze wie o co w tym wszystkim chodzi??? :(Ola
Obserwuj wątek
    • Gość: piola Re: Skurcze i bole IP: *.* 17.06.02, 16:13
      Te skurcze to skurcze przepowiadające. Ja miałam podobnie, w nocy tak a za dnia znikały. Charakter podobny do menstruacyjnych. Życzę Ci powodzenia bo przy dobrych wiatrach zostało Ci tylko 5 tyg.Ola
      • Gość: sawlb Re: Skurcze i bole IP: *.* 17.06.02, 16:57
        Olu, ta pierwsza faza rzeczywiscie moze sie ciagnac tygodniami. Bardzo mozliwe,ze u Ciebie w tym czasie rozwarcie dojdzie do 2-3 cm. Z takim rozwarciem mozna spokojnie egzystowac az porod zacznie sie na dobre. Te bole ktore czujesz w nocy, to,jak Piola mowi, skurcze przepowiadajace.One ustaja ale w miedzyczasie moga tez minimalnie zmiekczac szyjke i powodowac jej rozwarcie.Rzeczywiscie ok 35 go tyg a nawet wczesniej mozesz je czuc juz bardzo wyraznie i wlasnie jako takie bole-u jednej kobiety beda sie nasilaly w pozycji lezacej ,u innej wtedy gdy jest w ruchu. U mnie przychodzily najczesciej noca ale przy zmianie pozycji.Jesli to rzeczywiscie one to spokojnie mozesz dotrwac do terminu.Powodzenia.:).:hello:B
        • Gość: Muchgrab Re: Skurcze i bole IP: *.* 17.06.02, 18:30
          Cześć,nie straszcie mnie ! Mam takie skurcze od jakiegoś czasu z lekkim bólem przypominającym menstruacyjny, ale jestem dopiero w 30 tygodniu. Nawet Fenoterol ich nie uspokaja. Nasilaja sie w nocy. Jeszcze do piatku szyjka byla zamknieta. Oby przetrwac jescze z 6 tygodni.PozdrawiamGoska

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka