Dodaj do ulubionych

Kto wierzy w przesądy

IP: *.* 23.07.02, 22:12
Cześć!!!Jestem w 25 tygodniu,strasznie chciałabym kupowac śliczne ciuszki dla mojego kaczorka,ale wszyscy do okoła mówią ze nie wolno zapeszać.Czy ktoś z was w to wierzy?Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Muchgrab Re: Kto wierzy w przesądy IP: *.* 24.07.02, 08:04
      Czesc,gdybym nie zrobila zakupow wczesniej to bym ich nie zrobila wcale. Teraz jestem w 36 tygodniu i mam takie skurcze, ktore niestety nie pozwalaja mi na "zwiedzanie" sklepow. A co przesady na to, ze dziecku moze sie cos stac np. w wieku 2 miesiecy a juz wszystko bedzie kupione ?PozdrawiamGoska
    • Gość: Joola Re: Kto wierzy w przesądy IP: *.* 24.07.02, 10:40
      Jak to się mówi " nie zbadane są wyroki boskie". Ja nie wierzę w takie przesądy i zgadzam się tu z Muchgrab, że im większy brzuch tym trudniej robić zakupy. Dbaj o siebie i maleństwo, a wszystko będzie dobrze . Nawet wtedy, kiedy będziesz już miała pełną szafę ciuszków. Życzę Wam zdrowia, a Tobie radości z robienia zakupów.Pozdrawiam :hello: JoolaPS w czerwone kokardki przypięte do wózka też nie wierzę :-) A Wy? Pa
      • Gość: Zoś Re: Kto wierzy w przesądy IP: *.* 24.07.02, 11:17
        Nie wierzę w przesądy. Ślub brałam w maju, nie chwytam się za guzik widząc kominiarza a dla swojego Synka kupowałam po kolei wszystko w trakcie ciąży.Teraz (tydzień przed porodem) nie mam sił na większą aktywność i nie wyobrażam sobie biegania po sklepach w ostatniej chwili.Nie przejmuj się przesądami - co ma być to będzie.Pozdrawiam serdecznie,Zosia
        • Gość: MartusiaBe Re: Kto wierzy w przesądy IP: *.* 24.07.02, 11:25
          A ja jeszcze dodam, że wybór jest tak ogromny, iż potrzeba sporo czasu na podjęcie decyzji co kupić. Np nad wyborem wózka zastanawiałam się chyba ze 2 miesiące. W pierwszej chwili byłam oszołomiona - wózki, leżaczki, foteliki, kaftaniki, śpioszki,body,maty,baldachimy,moskitiery, karuzele, materacyki - kokosowe, gryczane, piankowe - istny obłęd :). A teraz gdy juz ledwo co zipię zaglądam tylko do gotowego pokoju mojej córci gdzie wszystko juz poprane i poprasowane w nowych mebelkach czeka na Jej przyjście :). Miłych zakupówPozdrawiamMarta
          • Gość: aniabania Re: Kto wierzy w przesądy IP: *.* 24.07.02, 14:19
            Ja tez sie zgadzam, nie wierz w bzdury. Sprawy ciazy przez cale wieki owiane tajemnica obrosly wieloma guslami i zabobonami (patrz: czerwone wstazk i etc.), mowiac krotko - olej to. Ciekawe jak i kto bedzie robil zakupy dla dzidzi, kiedy bedziesz po porodzie; po co sobie tym glowe zaprzatac. Z doswiadczenia wiem, ze wtedy potrzeba czasu zupelnie na cos innego i dobrze jest uwic sobie gniazdo wczesniej i ze spokojna glowa oczekiwac "godziny zero".caluje i pozdrawiam, trzymaj sie, Ania.
            • Gość: Daga2 Re: Kto wierzy w przesądy IP: *.* 24.07.02, 14:50
              Cześć! Kategorycznie nie wierzę w przesądy ślub brałam 13-go i póki co jestem szczęśliwa. Co ma być to będzie. Jak byłam z synkiem w ciąży to już dwa tygodnie przed terminem łóżeczko z pościelą i wszystkie ubranka czekały na przyjście na świat maluszka. Filipek urodził się piękny i zdrowy bez żadnych komplikacji. Pozdrawiam Dagmara.
              • Gość: AniaSK Re: Kto wierzy w przesądy IP: *.* 24.07.02, 15:49
                Ja byłam gotowa na przyjście na świat małego dużo, dużo przed terminem. I też słyszałam, że wózek to absolutnie. Oczywiście go zakupiłam i czekał na małego, jak i cała jego wyprawka.Ślub brałam w maju (miesiąc bez "r"), a mąż widział moją suknie ślubną przed ślubem (to też jakiś tam przesąd).W ogóle lubię obalać przesądy...PozdrawiamAnia
              • Gość: olka4321 DAGAAAAAA IP: *.* 13.09.02, 20:30
                CO ZA ZBIEG OKOLICZNOSCI TEZ BRALAM SLUB 13 I MOJ SYNEK MA NA IMIE FILIP
                • Gość: Daga2 Re: DAGAAAAAA IP: *.* 13.09.02, 22:33
                  Cześć! a w którym roku i miesiącu brałaś ślub i kiedy urodziłaś Filipka?
                  • Gość: Basia_mama_Patryka Re: Do Dagi i Olki 4321 IP: *.* 13.09.02, 23:44
                    Takie rozmowy prowadzimy za pośrednictwem maila. Proszę o dostosowanie się do regulaminu forum.:hello:Basia
    • Gość: andar Re: Kto wierzy w przesądy IP: *.* 05.08.02, 19:06
      To nieporozumienie,ja nie mogłam się opanować ijuż w 4 tyg.kupiłam parę rzeczy!Co ma być ,to będzie,a biegać i kupować na ostatnią chwilę z dużym brzuszkiem,to nic miłego. Precz z przsądami!Pozdrawiam!Anka i 27 tygodni w brzuchu.
    • Gość: Ter35 Re: Kto wierzy w przesądy IP: *.* 06.08.02, 08:10
      Witam!Ja rowniez gdy dowiedzialam sie ze jestem w ciazy zaczelam chodzic po sklepach z dziecinnymi rzeczami. Ubranka , łozeczka ,posciel ,wózeczki oraz inne rzeczy przyprawiają o zawrót głowy .Przepiękne :) Wierzcie mi ze nie mogę sie nieraz powstrzymac przed jakims małym zakupem .Jednakze nie robie tego , czekam do siódmego miesiąca ciązy wtedy to kupie najpotrzebniejsze rzeczy .Tak jak niektore mamy nie chce czekac do konca z wszystkimi zakupami tym bardziej ze jestem pierwszy raz w ciązy i nie mam pojęcia jak bede sie czuła na dwa tygodnie przed porodem.Uwazam ze zakupy dla malutkiego dziecka powinny byc dla przyszlej mamusi przyjemnością :)pozdrawiam serdecznie Teresa
      • Gość: olasek2000 Re: Kto wierzy w przesądy IP: *.* 13.09.02, 22:04
        Cześć!Zakupy zakupami, ale ja ostatnio usłyszałam, że nie wolno nic szyć bo dziecko będzie miało odsatjące uszy... Myślałam że padnę ze śmiechu!!!pozdrawiamzarka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka