Dodaj do ulubionych

krem na rozstepy

IP: *.* 24.07.02, 09:49
Dziewczyny jaki krem moglybyscie mi polecic na rozstepy?Jestem w 5 miesiacu ciazy.
Obserwuj wątek
    • Gość: Joola Re: krem na rozstepy IP: *.* 24.07.02, 10:34
      Nie chcę Cię martwić , ale rozstępy to podobno sprawa genetyczna. Może więc i Ty nie będziesz miała tego problemu.Jeśli nie chcesz jednak bezczynnie czekać na efekty, to ja polecam oliwkę dla dzieci ( doskonale nawilza) . Stosowałam również krem na rozstępy gerbera. Możesz również robić sobie zimne i ciepłe natryski. Kuracja tania. :-)Pozdrawiam :hello:Joola i 37 tygodniowy brzuszek bez rozstepów :D
      • Gość: Zoś Re: krem na rozstepy IP: *.* 24.07.02, 11:27
        Cześć,Tez słyszałam, że to głównie geny, ale dla swojego dobrego samopoczucia używam środków zapobiegających rozstępom od czwartego miesiąca. Nie wiem jak będzie po porodzie (lada moment), ale do tej pory nie mam żadnych rozstępów.Polecam - na biust Mustela - dostępny w aptekach - bardzo wydajny, dobrze się wchłania. Od jakiegoś czasu używam też Musteli na brzuch i uda.Przez 3 miesiące uzywałam Vichy (dla mnie ma trochę zbyt ciężką konsystencję i jedno opakowanie starczało mi na miesiąc)W podróży ze względów praktycznych używałam Penatenu (najmniejsza tubka) i dla mnie był to najgorszy środek (biały, gęsty, nie wchłaniający się krem).Polecam jeszcze żel chłodzący do nóg firmy Biotherm - seria Aqua Sport - daję ulgę zmęczonym nogom - szczególnie podczas upałów. Nie jest to środek na rozstępy.Pozdrawiam,Zosia
        • Gość: Muchgrab Re: krem na rozstepy IP: *.* 24.07.02, 11:36
          Czesc,kremy na rozstepy stosuje od 3-4 miesiaca. Moj lekarz twierdzi, ze nie ma co liczyc na cud, ale skora po nich jest na pewno bardziej elastyczna. Uzywalam Mustele i Vichy - niestety Vichy jest drozsze i mniej wydajne. Teraz uzywam kremow zakupionych w Mothercare : na rozstepy (18 zl)i chlodzacy zel do stop (10zl). Jak do tej pory rozstepy mnie ominely a jestem w 36 tygodniu. Trzeba tylko uwazac jak jest zagrozona ciaza (poronieniem lub przedwczesnym porodem). Masowanie sprzyja skurczom.Pozdrawiam i zycze gladkiego brzuszkaGoska
          • Gość: aniabania Re: krem na rozstepy IP: *.* 24.07.02, 14:14
            Czesc, ja w poprzedniej ciazy stosowalam krem firmy Mothercare i bodajze gerbera, ale niezbyt regularnie.Te kremy maja dosc gesta konsystencje i powoli sie wchlaniaja ale caly myk polega na tym zeby je wlasnie dokladnie wmasowywac.To jedno, po drugie chlodny prysznic.A po trzecie w duzej mierze jest to sprawa genetycznie uwarunkowana; do tej pory po pierwszej ciazy, i w tej (39 tydzien) nie mialam ani jednego rozstepu a teraz nie stosowalam nic bo mi sie nie chcialo. Nie ominely mnie za to inne "przyjemnosci". Pozdrawiam, Anka.aha - gimnastyka - to nie zaszkodzi.
    • Gość: Zilka Re: krem na rozstepy IP: *.* 26.07.02, 22:50
      Ja używam głównie Musteli, na biust oraz na brzuch, pośladki,uda, próbowałam kremu gerbera i czegoś na f (fustel? fistel?) ale te dwa były dla mnie za "ciężkie", trudno się rozsmarowywały etc.Poza tym, że to geny (chociaż jak można przeczytać w wątku "dlaczego rozstępy PO porodzie" niekoniecznie) chyba też jest ważne żeby się nawilżać i uelastyczniać "od środka" czyli pić dużo wody i nie przesadzać z odtłuszczonymi produktami. Ale to moja prywatna teoria, kombinowana razem z moją kosmetyczką :) :) :) Narazie się sprawdza ale jeszcze 2 tygodnie (niecałe!!!) do porodu więc wszystko się może zdarzyć.Acha no i chyba jak ktoś się już decyduje smarować to żelazna konsekwencja.
    • Gość: eMisiek Re: krem na rozstepy IP: *.* 27.07.02, 11:02
      Ja uzywałam od 2 miesiaca ciązy kremu Fissan- dośc tłusty ale łatwo się rozsmarowuje i na długo starcza i jest dość tani ok. 18zł. Ale ja przytyłam bardzo mało więc pewnie to tez pomogło przeciwrostepwooPozdrawiamTeresa 4 miesiące po porodzie bez śladu rozstepów gdziekolwiek- smarowałm tez uda i pośladki
    • Gość: firlej Re: krem na rozstepy IP: *.* 27.07.02, 20:01
      Nie ma co zwalać sprawy na geny, właśnie po to są kosmetyki żeby je przechytrzyć, mogą z blondynki zrobić brunetkę, zapobiec błyszczeniu się skóry tłustej, no i tak samo sprawa ma się z rozstępami. Ja używam Vichy od początku, uważam że jest rewelacyjny, dobrze się wchłania i jest bardzo wydajny, już jestem w ósmym miesiącu ciąży i teraz kończy mi się pierwsza tuba. Brzuch jest super bez żadnych rozstępów, skóra jest mięciutka, mam pewność że krem został przetestowany ginekologicznie, bo to porządna firma. Nie miałabym odwagi eksperymentować z tanimi specyfikami, potem nie da się cofnąć czasu i tego naprawić.pozdrawiam
    • Gość: heldom Re: krem na rozstepy IP: *.* 27.07.02, 21:47
      Witam,Polecam Mustellę i Vichy. Efekt, brzuch bez rozstępów, piersi niestety lekko potrzaskane. Powód, pusty portfel. Oba kremy niestety kosztowne,Pozdrowienia, Dominika i Helenka.
      • Gość: altru Re: krem na rozstepy IP: *.* 29.07.02, 14:14
        Żel "zielona herbata" firmy Bielenda, doskonale się wchłania, wcale nie jest tłusty, schładza i bosko nawilża skórę. Polecam, ja stosuję go do dzisiaj (6 miesięcy po porodzie) dla przyjemności i przeciw cellulitis. Zaczęłam stosowac w 5 miesiącu na brzuch, uda i pośladki i mam 1 rozstępik ok.1 cm., prawie niewidoczny, który powstał podczas porodu (parcie). Pomógł mi, mimo iz mam koszmarną skłonność do rozstępów. Po co wydawać ogromne sumy na zagraniczne specyfiki, jeśli ten żel kosztuje ok.15 zł za tubę 125 ml i doskonale spełnia swoją rolę.agga
    • Gość: Dyska_ Re: krem na rozstepy IP: *.* 29.07.02, 10:20
      Od 4 miesiaca ciazy rano i wieczorem wmasowywalam w brzuch, piersi, posladki i uda najpierw krem Vichy, a po 2 miesiacach zmienilam go na Penaten i nie mam rozstepow (1,5 mies. po porodzie). Poza tym pilam bardzo duzo wody.Pozdrawiam :hello:Dyska
    • Gość: Kleo Re: krem na rozstepy IP: *.* 29.07.02, 20:26
      Ja uzywalam Vichy i Mustelli i drogiego jak nie wiem olejku Clarins a i tak mam rozstepy! :( co prawda pod koniec mniej sie smarowalam bo nie mialam kasy... teraz znowu sie smaruje vichy i clarins ale juz 2 miesac od porodu i krechy obrzydliwe ciagle sa.. :(czego ci z calego serca nie zyczecleo
      • Gość: reneem Re: krem na rozstepy IP: *.* 30.07.02, 06:41
        Dzieki dziewczyny za wszelkie porady. Zaczynam sie smarowac.
    • Gość: renatas Re: krem na rozstepy IP: *.* 02.09.02, 10:38
      a czy krem na rozstępy Norell jest dobry dla kobiet w ciąży?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka