Dodaj do ulubionych

Niskie ciśnienie

IP: *.* 06.10.02, 17:20
Cześć mamy wiosenne!Cieszę się,że mogę was poznać. Mam 31 lat, Karolka, który wg terminu będzie starszym bratem 30 marca. Na ostatniej wizycie miałam zbyt wysokie ciśnienie, chyba był to syndrom "białego fartucha" . Teraz codziennie mierzę i trochę się zastanawiam, czy moje ciśnienie nie jest za niskie (ok. 110, czasem mniej; na 59, 61.... Nie wiem, czy to nie jest niebezpieczne? I dlaczego takie jest? puls - 80-85. Pozdrowieńka dla wiosennych mam i dzidziusiów.Agape
Obserwuj wątek
    • Gość: Nawojka Re: Niskie ciśnienie IP: *.* 06.10.02, 18:13
      Jeśli jesteś raczej "niskociśnieniowcem", to nie musisz się martwić. Ja mam jeszcze niższe, to u mnie normalka, nie towarzyszą temu żadne objawy jak senność, osłabienie, czuję się dobrze, taka moja uroda i tyle. Od wszystkich lekarzy słyszę, że w ciąży lepsze niższe niż wyższe.
      • Gość: Primaaprilis Re: Niskie ciśnienie IP: *.* 08.10.02, 22:03
        Witaj, dziękuję za odpowiedź. Jasne, lepiej niskie niż za wysokie. Zawsze jedna kawa, słaba i z mleczkiem, przejdzie.Pozdrawiam
    • Gość: Zosia Re: Niskie ciśnienie IP: *.* 09.10.02, 13:34
      Ostatnio jak mierzylam mialam 100/60. Lekarka stwierdzila: "normalka w ciazy". Jedynym mankamentem jest to, ze jest mi ciagle zimno, o sennosci nie wspomne! Duzo zdrowka. :hello:
    • Gość: Iw Re: Niskie ciśnienie IP: *.* 09.10.02, 16:30
      Ja też mam bardzo niskie ciśnienie i również jestem w ciąży. Od swojej pani doktor usłyszałam, że lepsze niskie niż za wysokie ciśnienie. Pod koniec ciąży i tak podobno wzrośnie, nie ma się czym przejmować.Powiedziała też, że przy niższym ciśnieniu Bąbel może łatwiej pobierać składniki odżywcze bo krew wolniej krąży. Więc tak naprawdę niskie ciśnienie w ciąży jest korzystne.Pozdrawiam,Iwka
    • Gość: gemma Re: Niskie ciśnienie IP: *.* 09.10.02, 20:54
      A ja normalnie mam ciśnienie 100/60 (w porywach do 110/60), za to w ciąży miałam ksiązkowo 120/80, było mi zawsze gorąco - a wcześniej byłam okropnym zmarzlakiem. :craz:Ale faktycznie, lepsze niskie ciśnienie (zwłaszcza w ciąży), niż wysokie.POzdrawiam :hello:gemma

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka