Dodaj do ulubionych

czy zajde w ciążę?

IP: *.* 14.11.02, 16:59
Jestem mamą 20 miesiecznego Mikołaja. Karmiłam go do tej pory piersią i nadal chętnie bym go karmiła, ale chcemy mieć drugiego dzidziusia więc lekarz namówił mnie na odstawienie małego cycacza. No i niestety to nie pomaga :(. Miałam jedną skąpą miesiączkę. Druga się nie pojawiła - ucieszyłam się, że jestem w ciąży ale zrobiłam test ciążowy i niestety wyszedł negatywnie co potwierdziła wizyta u lekarza. Wiem, że jestem niecierpliwa, ale problem mam taki - jak mam poznać czy już jestem w ciąży czy nie jak nie mam odniesienia w postaci miesiączki. Nie mogę ciągle biegać do apteki po testy ciążowe lub do lekarza. Denerwuję się, że będę na siebie za mało uważać (w pierszej ciąży miałam plamienia) i przesadzę np. na aerobiku :hot:.Poradźcie!Olaw
Obserwuj wątek
    • Gość: Siunia Re: czy zajde w ciążę? IP: *.* 15.11.02, 01:04
      Fakt, niecierpliwa jesteś baaaaardzo :)Daj spokój, troszkę zwolnij tempo.Bo czy od pierwszych chwil musisz wiedzieć, że jesteś w ciąży?A skoro tak bardzo boisz się, że niedostatecznie będziesz dbać o siebie to odpuść sobie ten aerobik. Chyba wytrzymasz bez tego te kilka miesięcy? :)Życzę więcej rozsądku, cierpliwości, oraz szybkiego zajścia w ciążę :)Pozdrawiam- Siunia
    • Gość: 2112 Re: czy zajde w ciążę? IP: *.* 19.11.02, 23:40
      Olaw (Olu?) - czy próbowałaś kiedyś obserwować swój organizm pod kątem płodności? Pytasz, skąd wiedzieć o wczesnej ciaży - właśnie stąd! Samo wystąpienie albo niewystąpienie miesiączki nie jest tu żadnym wskaźnikiem, tym bardziej, ze do niedawna karmiłaś piersią. Nie jestem ekspertem, ale jestem przekonana, że obserwacja śluzu szyjkowego i mierzenie temperatury ( to tak ogólnikowo ) z powodzeniem może zastapić bieganie do lekarza czy do apteki po test ciążowy. A poza tym jeśli poznasz "działanie" swojego organizmu, będzie Ci o wiele łatwiej zrealizować marzenie o drugim dziecku, a gdybyś się zorientowała, że są z tym trudności, w porę zwrócić się o pomoc do lekarza.Może warto byłoby pójść tą drogą, choć na pewno wymaga to odrobiny trudu i zaangażowania. Życzę Ci, aby nadzieja jak najprędzej stała się rzeczywistością.
    • Gość: Siunia Re: czy zajde w ciążę? - zapytanie IP: *.* 20.11.02, 04:22
      Jak tam na froncie?Daj znac co z drugim maluszkiem, nadal plany czy już "coś" kiełkuje?Mysle o Tobie.- Siunia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka