Dodaj do ulubionych

preparaty witaminowe

IP: *.* 16.01.03, 18:00
Czytałam ostatnio że nie powinno się przyjmować preparatów witaminowych przed zajściem w ciążę i w pierwszym trymestrze. Czy wiecie cos na ten temat, tymczasem od kilku tygodni biorę Feminatal. Czy mam przestać?Magda
Obserwuj wątek
    • Gość: Zosia Re: preparaty witaminowe IP: *.* 16.01.03, 18:22
      Witam! Ja tez juz kilkakrotnie o tym slyszalam. Ale moj lekarz zaleca branie od poczatku do konca wspomagajaco preparatow witaminowych. W moim przypadku jest to materna. Czytalam, ze te wszystkie ksiazki o ciazy to tlumaczenia zachodnie, a tam kobiety gorzej sie odzywiaja niz u nas stad, tam sie zaleca, a u nas niekoniecznie. No sama nie wiem. My w koncu tez chyba nie jestesmy idealami...:crazy:. W pierwszej ciazy zazywalam, teraz tez i jesli chodzi o moje zdanie, to bym nie przerywala.Pozdrawiam :hello:
    • Gość: dargun Re: preparaty witaminowe IP: *.* 16.01.03, 20:41
      :o)jeśli zalecił ci to twój lekarz do którego masz zaufanie to zażywaj!!! ja zażywałam w pierwszym trymestrze witamine C ,E , oraz folik. na pewno powinnaś zażywac kwas foliowy ( wszędzie piszczą że wciaz za malo kobiet go zazywa ) -
      • Gość: Zolinka Re: preparaty witaminowe IP: *.* 16.01.03, 23:41
        hejja też brałam odkąd dowiedziałam się o ciąży. Gdy pochwaliłam się tym mojej pani ginekolog powiedziała, że to jeszcze za wcześnie,że nie należy brać tych preparatów w pierwszyn trymestrze, bo nie są jeszcze potrzebne, a tylko wspomagają tycie. Jedyne co było z tego preparatu korzystne to oczywiscie kwas foliowy, który właśnie na początku ciąży jest najważniejszy.pozdrawiam
    • Gość: bestia Re: preparaty witaminowe IP: *.* 17.01.03, 07:55
      ja przed zajściem w ciąże zażywałam folik i brałam go do końca 11 tygodnia ciązy od 12 tygodnia biorę feminatal ( bo materny bym nie połknęła -zbyt duża jak na mnie tabletka).Pozdrawiam
    • Gość: malina Re: preparaty witaminowe IP: *.* 18.01.03, 22:27
      Cześć MagdaJa w czasie ciąży zażywałam Materne od początku do konca, czułam się b.dobrze, ale zgadzam sie z moimi poprzedniczkami, jezeli ufasz swojemu lekarzowi to przede wszystkim z nim powinnas to konsultować.Wydaje mi sie że na pewno te preparaty Ci nie zaszkodzą.pozdrawiam Malina

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka