Dodaj do ulubionych

Rozbieżne wymiary na USG

IP: *.* 05.02.03, 20:59
Witam,Jestem obecnie w 35 tygodniu i w poniedziałek byłam na USG.Wiek ciąży z OM to 35,2. Wymiary dzidziusia powychodziły na 36,5 lub 36,6 do 37,1 a jedynie kość udowa (FL) na 34 no i oczywiście zaczęłam się martwić. Co prawda w nawiasie podane jest +,- 21 dni ale wiecie jak to jest. Czy któraś z Was może mnie jakoś pocieszyć? Pozdrawiam, Dominika.
Obserwuj wątek
    • Gość: iwosz Re: Rozbieżne wymiary na USG IP: *.* 05.02.03, 22:11
      Nie powinnaś się martwić. U mnie jest tak samo. Pytałam lekarza a on powiedział, że jest to normalne-tak wykazują prawie wszystkie aparaty USG, ponieważ jest to skala japońska. Jeśli chcesz uzyskać więcej informacji przejdz na stronę wstecz tam jest post pod tytułem "Niezgodnośc wymiarów USG" zawiera wypowiedzi innych dziewczyn.PozdrawiamIwona i 35 tyg synek
      • Gość: Ola.P Re: Rozbieżne wymiary na USG IP: *.* 07.02.03, 15:50
        Nie przejmuj się. Z tym USG jest roznie. Ja 2 dni przed porodem robilam i wyszlo ze dziecko wazy niecale 2800g a lekarz radzil, by sie oszczedzac, by opoznic porod. 2 dni pozniej urodzilam chlopczyka (3440g !!! i 57 cm)PozdrawiamOla
        • Gość: AnetaLelonek Re: Rozbieżne wymiary na USG IP: *.* 08.02.03, 14:23
          Hej urodziłam córeczke w 35 tyg ciaży, USG robione tydzień przed porodem wykazało że główka odpowaiada 33 tyg a kość udowa 32 tyg. Leżałam na patologii ciąży i powstrzymywano mi poród by dziecko trochę podrosło- mówili że nie będzie ważyc nawet 2 kg. Tymczasem Juleczka ważyła 2750 i mierzyła 51 cm :D:hello:PS USG nigdy nie jest dokładne i lekarz tez

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka