amistad22 22.01.07, 11:58 Witajcie! Czy swędzą Was brzuszki !!! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sylpal13 Re: swędzący brzuch :-) 22.01.07, 12:07 mnie swedział, jestem w 13 tyg, dookoła pępka. Doszłam do wniosku, że nadszedł czas używania kremów. I po tygodniu stosowania Gerbera, swędzenie ustało. To zdaje się skóra się rozciąga. Odpowiedz Link Zgłoś
graid Re: swędzący brzuch :-) 22.01.07, 12:13 tak rozciaga sie... i zaczynaja robic sie rozstepy Odpowiedz Link Zgłoś
morda296 Re: swędzący brzuch :-) 22.01.07, 12:20 Mh. Ale uwielbiam to , bo mój M zawsze wtedy przyjemnie mnie myzia Odpowiedz Link Zgłoś
amistad22 Re: swędzący brzuch :-) 22.01.07, 12:46 co do smarowania brzucha to robię to odkąd dowiedziałam się że jestem w ciąży :- ) tzn. mąż mnie smaruje Odpowiedz Link Zgłoś
dinobambino Re: swędzący brzuch :-) 22.01.07, 22:18 Mnie też swędział brzuch (już jestem po porodzie) i słyszałam, że nie można tego drapać. A rozstępów nie mam i nie miałam. Polecam do smarowania emulsję Iwostin do nabycia w aptece. Nie jest wprawdzie na rozstępy, ale świetnie nawilża i dobrze się wchłania. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
bebe52 Re: swędzący brzuch :-) 23.01.07, 11:20 Swędzenie brzucha pojawia sie tak po 5 miesiącu ciąży ponieważ to właśnie wtedy brzuch zaczyna sie tak naprawde powiekszać a skóra rozciągać, nienależy wtedy nieustannie sie drapać bo to może spowodować pojawieniem sie rozstepów i małych ranek, poprostu jak poczujesz swędzenie to posmaruj cały brzuszek kremem lub oliwka której używasz.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
amistad22 Re: swędzący brzuch :-) 23.01.07, 13:47 Myslicie ze krem nivea badz zwykla oliwka dla dzieci wystarczy?? Odpowiedz Link Zgłoś
graid Re: swędzący brzuch :-) 23.01.07, 15:34 Nie wiem czy na swedzenie brzucha pomoze krem nivea. Nie probowalam, za to krem pewnie skore na pewno nawilzy i lekko natlusci. Na powstale rozstepy nic nie pomoze, niestety ... Mozna ewentualnie temu wczesniej zapobiegac, ale... czy to odnosi zamierzone skutki?? Czy to nie jest chwyt reklamowy? Sama nie wiem... Rozstepy mozna zlikwidowac laserem, ale, to rzecz kosztowna. Odpowiedz Link Zgłoś
mb261 Re: swędzący brzuch :-) 23.01.07, 19:47 Dobrze nawilżaj i swędzieć nie będzie. U mnie świetnie się sprawdza Balsam Nivea dla skóry suchej i bardzo suchej. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś