renate214 12.03.07, 18:49 hallo czy mozecie mi doradzic w sprawie kupna wozka dla mojego dzidziusia jestem w 7 miesiacu ciazy.chcialabym kupic ten trzy kolowy np.quinny freestyle xl .czy sa bezpieczne te trzy kolowce? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agaw00 Re: jaki kupic wozek 12.03.07, 19:09 bardz bardzo polecam nie wpadac w komercyjny szał pt wózki markowe bo sa nie tylk drogie ale i często mało funkcyjne potem. samam mam juz 3 i z doświadczneia polecam wózek który słuzyc bedzie na zawsze to baby design typ Atlantic...bardzo duzy wygodny z funkcja na zime (mega spiwór polarowy)osobno gondolka(ale malutkie opakowanie bo sie skałda) spacerowka pasy amortyzatory wielgachne na chodnik wjezdza sie superancko, koła skretne 4 ale z przodu 2 mniejsze barzo łatwy w prowadzeniu(trójkowowc nie podjada np do sklepu)-wózek jest dosc duzy ale za komfortowy dla mamy idziecka wielkie pompowane koła, pompka w zestawie, kosz na zakupy mega-wózek bardzo wysoko osadzony-oszczednosc kręgosłupa i przez błotne czy zimowe tereny nic nie jest zachlapane. sama załuje ze od razu nie kupiłam go tylk odopeiro jak synek miał 9 miesiecybo go nie znałąm Odpowiedz Link Zgłoś
edzia.79 Re: jaki kupic wozek 12.03.07, 19:18 Najwazniejsze zeby byl lekki.starszy syn mial CHICO PIC UP wazyl ok 14kg i to byla porazka.Wozek wygladal fajnie niestety lamana raczka w tym wypadku sie nie sprawdzila bo szybko zlamalo sie cos w srodku i maz musial skrecic na stale.Tak samo skretne kola przednie sprawily ze wozek sie trzasl i trzeba bylo je blokowac.Tym razem nie kupimy Chico (moze tylko trafilismy tak pechowo?) Zastanawiam sie nad wozkami spacerowymi GRACO z budka przekladana do przodu i miekka gondola.Tylko szukam takiego do 10kg. Ciekawa jestem jakie macie propozycje co do wozkow bo na forum ZAKUPY nie moglam sie wiele dowiedziec Odpowiedz Link Zgłoś
kekoa2 Re: jaki kupic wozek 13.03.07, 14:39 Ja zastanawiam sie nad wózkiem Volant 3 implasta,ma dużą gondole ale dość mała spacerówke w porownaniu do x-landera i to mnie troche zniechęca.volant ma właśnie te skrętne koła (koło właściwie) o których piszesz i łamaną rączke,przyznaje sie ze o wyborze przesądziły walory wizualne wózka i dobra opinia u sprzedawcy. Odpowiedz Link Zgłoś
margot-s Re: jaki kupic wozek 13.03.07, 15:39 ja też myśle o Volant3. do tego co piszesz przekonuje mnie jeszcze cena, amortyzatory i łatwy sposób składania. pod koniec kwietnia ma się pojawić nowy wózek Implastu Bolder na bazie Volanta, więc jeszcze się wstrzymam. Odpowiedz Link Zgłoś
edzia.79 Re: jaki kupic wozek 13.03.07, 19:09 Ja to juz biore rozne opcje pod uwage. Chcialabym duze kola bo malymi ciezko jezdzi sie po sniegu ale wtedy wozek nabiera wagi a ja bede go nosic na 2 pietro Ostatnio wymyslilam lekka spacerowke rozkladana na plasko a do tego miekka gondole. Odpowiedz Link Zgłoś
melka_x Re: jaki kupic wozek 14.03.07, 08:50 Dużo zależy od tego gdzie mieszkasz, gdzie będziesz chodzić na spacery i czy będziesz musiała dźwigać wózek po schodach. Jak będziesz spacerować po parkowych alejkach czy w miarę równych chodnikach, a nie masz windy od poziomu O to kup jakiś lekki wózek z małymi kółkami. Jak będziesz chodzić po sniegu, błocie, wybojach to postaw na wózek z dużymi, pompowanymi kołami, tyle że te sporo ważą, coś za coś. IMO skrętne koła bardzo się przydają, zazywczaj trzeba je faktycznie blokować na mocno nierównej powierzchni, ale poza tym bardzo ułatawiają manewrowanie wózkiem, szczególnie jak musisz często skręcać (np. w sklepie). 3kołowce są dobrze wyważone, nie ma się czego obawiać i lepiej sobie radzą w trudniejszym terenie, natomiast w roli miejskiego wózka, to tylko fajnie wyglądający gadżet. Zwróc uwagę na wielkość gondoli, w niektórych 4miesięczne dziecko ledwo się mieści. Z drugiej strony pamiętaj, że gondola to relatywnie bardzo krótki epizod, prawdopodobnie o wiele dłużej będziesz korzystać ze spacerówki. Czasem więc zamiast 2 czy 3funkcyjnego wózka, lepiej kupić wyłącznie głęboki, a po kilku miesięcach, gdy już wiesz czego od wózka oczekujesz wybrać spacerówkę. Odpowiedz Link Zgłoś
uczula Re: jaki kupic wozek 14.03.07, 09:20 no tak Wszystko pieknie. Tylko jak pogodzic jedno z drugim. Potrzebny jest wozek miejski - gleboki na pierwsze miesiace zycia. Tylko ze chodniki w moim ukochanym miescie wiele pozostawiaja do zyczenia, zwlaszcza w okresie zimy, gdy sa czasem odsniezane a czasem nie. Pamietam jak sie meczylam z malymi kolkami spacerowki...- koszmar. Z drugiej strony ciezki wozek tez juz przerabialam i wiem ze musi byc lekki... Jak pogodzic duze kola z lekkim wozkiem? Napewno nie bede kupowac 3 w jednym bo spacerowki w takich sa ciezkie - zostaje to samo "podwozie", a nie wyobrazam sobie noszenia wozka ( nawet gdyby wazyl "tylko" 12 kg) wraz z dzieckiem. Jak jeszcze pod uwage wezmie sie cene...no to juz naprawde mamy ograniczone pole manewru... Odpowiedz Link Zgłoś
meeg23 Re: jaki kupic wozek 14.03.07, 09:22 osobiscie to te trzy kolowce kojaza mi sie z wozkami dla dzieci uposledzonych ruchowo ja polecam graco z przekladana budka poprzegladaj sobie na allegro Odpowiedz Link Zgłoś
jufta Re: jaki kupic wozek 14.03.07, 09:32 My kupiliśmy 3-kołowy, ale planowany był inny. Przy zakupie sugerowaliśmy się ważniejszymi kwestiami, na które ilość kółek czasami nie ma wpływu. Po pierwsze waga wóżka - musi być lekki, tak żebyś sama mogła go gdzieś wtaszczyć. Po drugie stabilność wóżka i tu bywa różnie, bo większość 3 kołowców miewa z tym problemy, ale jak się okazuje nie zawsze, to kwestia rozstawu i wielkości kół (lepiej żeby były duże koła lane, nie trzeba pompować a są równie dobre jak pompowane). Po 3 zwrotność wózka, i tu 3 koła zazwyczaj są świetne, bo mają skrętne przednie kółko, ale szukaj takiego, któremu to kółko w razie potrzeby będzie można zablokować, to się przydaje gdy pędzisz ulicą. Po 4 funkcjonalność, czyli jak się wpina i wypina gondolę / spacerówkę, czy do dziecka będziesz się musiała nisko schylać i męczyć kręgosłup czy nie, czy łatwo i intuicyjnie wszystko obsłużysz, czy tapicerka da sie prać itp. Nie do końca pamiętam ten wózek, o którym wspominasz. My kupiliśmy ABC Design model Rodeo i jak na razie nie mamy do niego żadnych zastrzeżeń. Odpowiedz Link Zgłoś
edzia.79 Re: jaki kupic wozek 14.03.07, 09:39 A ile wazy?? bo wydawalo mi sie ze 3-kolowe sa ciezkie??Napisz jeszcze cos o nim.ma wpinana gondole? Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: Forum"Wózki dzieciece"polecam 14.03.07, 11:52 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=22462 Odpowiedz Link Zgłoś
amk79 Re: jaki kupic wozek 14.03.07, 12:46 my kupilismy 3 kolowy wozek Teutonia. Szczerze mowiac nie wiem czy sie sprawdzi bo jezdzilismy patrzylismy na rozne i caly czas mielismy wrazenie ze dopoki nie wyprobujemy jednego z nich to nigdy sie nie dowiemy co sie sprawdza a co nie. Czy ktos z was ma jakies doswiadczenia z Teutonia? Odpowiedz Link Zgłoś