Dodaj do ulubionych

Kiedy najwcześniej widać bijące serduszko?

19.03.07, 10:55
Na pierwsze usg potwierdzające ciążę jestem zapisana tak w połowie 6tc. Czy
będzie już widać serduszko? Czy kartę ciąży zakładają jak już widać
serduszko?
Obserwuj wątek
    • marta76 Re: Kiedy najwcześniej widać bijące serduszko? 19.03.07, 10:58
      u mnie było widac w 6tc 4 dzien.
    • edi761 Re: Kiedy najwcześniej widać bijące serduszko? 19.03.07, 11:15
      akurat miala usg w 6 tc i 7d i bylo bijace serce, chociaz jest mozliwe widziec
      je wczesniej a nawet sporo pozniej-wszystko jest bardzo indywidualna sprawa.
      • ania0079 Re: Kiedy najwcześniej widać bijące serduszko? 19.03.07, 11:28
        a czy wczesniej miałaś juz robione usg i czy ten 6 tydzień liczy się od 1 dnia
        ostatniej miesiaczki czy od dnia zapłodnienia
        • mamasmyka Re: Kiedy najwcześniej widać bijące serduszko? 19.03.07, 11:30
          6tc liczę od pierwszego dnia ostatniej miesiączki. Wcześniej nie miałam
          robionego usg
        • marta76 Re: Kiedy najwcześniej widać bijące serduszko? 19.03.07, 11:30
          od dnia miesiączki,bo kiedy doszło do zapłodnienia to tylko mozna przypuszczać.
          • ania0079 Re: Kiedy najwcześniej widać bijące serduszko? 19.03.07, 11:33
            podniescie mnie na duchu była u lekarza w 5 tygodniu i na usg był widoczny
            tylko pęcherzyk graffa czy mam jeszcze szansę ze rozwinie się w nim zarodek
            lekarz kazała mi poczekać 3 tygodnie i dopiero umówić sie na wizytę, strasznie
            sie denerwuję
            • marta76 Re: Kiedy najwcześniej widać bijące serduszko? 19.03.07, 11:38
              ja bylam przymusowo w 5tc i 1 dzien ze wzlędu na plamienia.Był pęcherzyk i
              jakies echo prawdopodobnie zarodka.Serca oczywiscie jeszcze nie było wtedy.
            • dziuniax Re: Kiedy najwcześniej widać bijące serduszko? 19.03.07, 14:16
              mam podobny problem lekarz stwierdził że to 6 tc, ale nie widac echa zarodka , jestem zalamana bo nie wiem co tym sadzic.
            • anna-laszczak Re: Kiedy najwcześniej widać bijące serduszko? 19.03.07, 14:36
              Aniu nie martw sięsmileja na pierwszym usg byłam w 8tc i nie było widać
              serduszka.....też się bałam okropnie...teraz jestem w 18tc serducho bije jak
              dzwon i mała ssie paluszkismilezobaczysz bedzie oki czasem ciąża jest młodsza o
              dwa tygodnie niż wychodzi z obliczeń mnie też tu bardzo nastraszyły koleżanki
              ale mam rozsądnego męża który prosił abym czytała wszystko z pewnym dystansem i
              się opłacałosmileżyczę wiary i zdróweczka ANIA
    • yola13 Re: Kiedy najwcześniej widać bijące serduszko? 19.03.07, 11:59
      u mnie było widac w 6tc ale było to USG robione w szpitalu, bo miałam
      poronienie zagrażające, wiec karte ciąży lekarka załozyła mi dopiero po wyjściu
      ze szpitala, w zasadzie jak ciąża jest juz potwierdzona na USG to mozna juz
      załozyc karte ciąży
      • forget-me-not4 Re: Kiedy najwcześniej widać bijące serduszko? 19.03.07, 12:27
        Synka serduszko bylo widac pod koniec 5tc, teraz poczatek 6tc,USG przez brzuch
        ale to chyba zalezy od sprzetu
    • rosania74 Re: Kiedy najwcześniej widać bijące serduszko? 19.03.07, 14:20
      U mnie w 6tc nie było widać, w 8tc już biło na calegosmile Rodzimy cc za dwa
      tygodnie. Pozdrawiam.
    • betimek Re: Kiedy najwcześniej widać bijące serduszko? 19.03.07, 14:44
      Ja byłam na USG w 5 tygodniu ze względu na plamienia. Był spory pęcherzyk, ale zarodka jeszcze nie było. Lekarka powiedziała wtedy, że po tygosniu powinno już być widać serduszko. Jednak kolejną wizytę będę miała dopiero w 8 tc i mam nadzieję, że wtedy już będę całkowicie spokojna.
      Karte ciąży lekarka założyła mi po tym USG w 5tc.
    • ania0079 Re: Kiedy najwcześniej widać bijące serduszko? 19.03.07, 15:01
      j była na usg w 5 tygodni był widoczny pecherzyk bez zarodka, lekarz odesłał
      mnie i powiedział abym przyszła za 3 tygodnie bo teraz nic nie może stwierdzić,
      ale nie bedzie mnie zapisywał na konkretny dzień jak cos mam sie z nim
      skontaktować, po tej wizycie czułam sie jak zbity pies, ja to odebrała ze nie
      ma sensu pani zapisywać na wizytę bo nic z tego nie będzie, poradcie mi co ma
      teraz robić jestem załamana
      • yola13 Re: Kiedy najwcześniej widać bijące serduszko? 19.03.07, 17:47
        zmienic lekarza
      • eps z góry przepraszam za dosadność 19.03.07, 17:57
        ale co tu sie załamywać w 5tc??
        Trzeba zrobić jak mówi lekarz i przyjśc za 3 tygodnie.
        Nie biega sie po lekarzach w 5tc i nie sieje paniki bo to jest naprawde bardzo
        wczesnie i nic nie widać. Po jaką cholerę w 5tc?? lecieć do lekarza.
        Ja bym uwagi lekarza "o niezapisywaniu" nie taktowała jako "nic z tego nie
        bedzie" tylko jako "przestań sie podniecać dziewczyno, bo to dopiero 5tc!!! a
        ciąza trwa aż 40tc i przyjdz jak juz bedzie można cos stwierdzić i zobaczyć"
    • bebe52 Re: Kiedy najwcześniej widać bijące serduszko? 19.03.07, 20:38
      Faktycznie jest to troche za wczesnie i wątpie zeby było cokolwiek widac, na
      pierwsze usg idzie sie miedzy 12 a 14 tygodniem ciazy wtedy widac nietylko
      bijące serduszko.Pozdrawiam
      • forget-me-not4 Re: Kiedy najwcześniej widać bijące serduszko? 20.03.07, 03:09
        Generalnie tak, ale to zalezy od historii. Mam za soba ciaze pozamaciczna, wiec
        podwyzszone ryzyko nastepnej, wiec jak najwczesniej nalezy zdiagnozowac, GDZIE
        ta ciaza jest umiejscowiona. Czekanie do 12 tc mozna ryzykowac zyciem. Po
        pozamacicznej mialam 3 ciaze wewnetrzmaciczne, zawsze lekarz mi przypominal o
        wczesnym scanie jak zajde w ciaze.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka