Dodaj do ulubionych

Zbyt intensywne ruchy dziecka

02.04.07, 23:01
Czy zbyt intensywne ruchy dzidzi - to coś niedobrego!? Jestem w 27 tyg. i
dzisiaj cały dzień dzidzia intensywnie się ruszała. Tzn. długo i dosyć mocno.
Przerwy nie trwają za długo. Skąd ma tyle siły? O czym to świadczy? Czy
powinnam jechać do szpitala???
Obserwuj wątek
    • merci10 Re: Zbyt intensywne ruchy dziecka 03.04.07, 08:37
      Ja tez tak mam.Jestem w 29 tyg. W ciagu calego dnia czuje intensywen ruchy
      maluszka, w nocy zreszta tez )chociaz nie sa powodem wstawania z lozka).
      Wczesniej tak nie mialam. Czasami te ruchy to tak jakby drzenie. Tez sie troche
      martwie, ale tlumacze sobie, ze gdyby bylo cos nie tak to odczuwalabym jakis
      bol, a ja ogolnie czuje sie dobrze, nic mnie nie boli.Wydaje mi sie, ze
      dzidzius rosnie i zmienia swoje zachowanie. W czwartek ide do lekarza wiec sie
      dowiem dlaczego tak sie dzieje, co moze byc przyczyna.
      pozdrawiam i zycze zdrowka
    • adamari1 Re: Zbyt intensywne ruchy dziecka 03.04.07, 08:48
      o niczym to nie swiadczy. Mnostwo "dzidzi" tak sie zachowuje.
      I mnostwo kobiet czerpie radosc z faktu, ze dziecko szaleje.
      No ale rozumiem - nie rusza sie, to zle; rusza sie - jeszcze gorzej.

Skoro sie jednak niepokoisz, to forum nie jest chyba najwlasciwszym miejscem do
      zasiegania opinii.
    • anneczka78 Re: Zbyt intensywne ruchy dziecka 03.04.07, 08:53
      25-30 tydzień to okres najbardziej intensywnych ruchów, później jest już mniej
      miejsca i dziecko nie ma takiego rozmachu smile
      • mysz56 Re: Zbyt intensywne ruchy dziecka 03.04.07, 08:56
        a ja bym zaleciła wizytę u gina mój powiedziałże w 3 przypadkach odn ruchów mam
        być ostrożna-gdy ustaną,gdy będą znacząco mniejsze,gdy będą gwałtowne ,szarpiące
        • jovila Re: Zbyt intensywne ruchy dziecka 03.04.07, 09:53
          jestem w 28tc, dziecko ma swoje godziny i wtedy "szaleje" smile))
    • euro_pejka Re: Zbyt intensywne ruchy dziecka 28.05.07, 23:15
      W mojej pierwszej ciąży karta ruchów była zbędna, dziecko bardzo ruchliwe,
      czasami nie czułam przerw w ciągu dnia. Parę razy latałam z tym do lekarza i
      ogólnie wcale nie wspominam tego przyjemnie. Teraz jestem w drugiej ciąży w
      24tc, dziecko na Usg duże i od trzech dni sytuacja sie powtarza, przedwczoraj
      tak sie intensywnie ruszało, że nie mogłam odnotować przerwy przez cały dzień,
      pojechałam do kliniki, mieszkam teraz w NOrwegii i tu raczej zbagatelizowali
      sprawę , przyłożyli tylko aparat, wysłuchali tętna i do widzenia.W POlsce ktg,
      usg i obowiązkowo badanie wewnętrzne. No cóż wystarczy mi wierzyć, że i tym
      razem to po prostu duży temperament dziecka.
    • metanira Re: Zbyt intensywne ruchy dziecka 28.05.07, 23:25
      Nam pani psycholog w szkole rodzenia mówiła, że w III trymestrze ciąży ruchy
      dziecka powinny być fazowe, co oznacza, że powinno się wyraźnie odróżniać fazy
      snu od faz aktywności. Dziecko ruchliwe bez przerwy może świadczyć np. o tym, że
      matka jest w długotrwałym stresie. Dlatego najlepiej byłoby skontaktować się z
      lekarzem, najwyżej powie, że wszystko jest w porządku wink
      • mamusia.rd Re: Zbyt intensywne ruchy dziecka 29.05.07, 12:37
        A ja własciwie nie wiem martwić sie czy nie Moje dzidzia szaleje co drugi dzień
        Badania nic nie wykazuja u lekarza jestem co tydzień słuchamy bicia serca
        cisnienie itd czuje sie dobrze. Może to tylko w Polsce tak wszystko bagatelizują
        bo aktualnie jestem w Szkocji i jakos tak chłodno podchodza do wszystkiego. Nie
        narzekam ale juz za tydz wracam do Polski zobaczymy jak to bedzie w kraju
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka