Dodaj do ulubionych

nieregularne skurcze

15.05.07, 11:09
Witam serdecznie.Jestem w 39 tyg.ciazy.Wczoraj bylam u lekarza i na KTG
wykazalo ze mam juz skurcze...przy tym badaniu (przy skurczu)mialam lekki bol
i w domu tez co 10 min.w dole brzucha i krzyza.Dzisiaj mi to minelo a lekarz
powiedzial ze jeszcze 2 tyg.mam czasu.Czy tez tak mialyscie i czy moge
spodziewac sie wczesniejszego rozwiazania.Pozdrawiam...iwanni
Obserwuj wątek
    • joasija Re: nieregularne skurcze 15.05.07, 13:44
      Jestem w 39 tc i tak mam od 2 tygodni ze co noc po 2 godziny mniej wiecej mam
      skurcze ktore bola, sa co 7 minut i mam ich juz dosyc!! Z dnia na dzien boli
      coraz bardziej, spac nie moge, bo co raz mysle ze to juz to....sad
    • stolarskaa Re: nieregularne skurcze 15.05.07, 14:03
      Witam!!Ja również mam od pewnego czasu nie regularne skurcze,raz są raz
      nie.Czasem nie wiem czy to już czy nie,bo to pierwsza ciąża smile.Termin na dziś
      i byłam rano na ktg,ale niestety jeszcze dzidzia nie chce wyjść.Mam czekać 8
      dni,no a jezeli nie urodze w ciagu tych dni to mam przyjechać po tym terminie
      na izbę przyjeć.A ja już chciała bym miec juz to wszystko za sobą!!Pozdrawiam
      wszystkie oczekujące mamuśki smile
      • abruda Re: nieregularne skurcze 15.05.07, 19:37
        ja jestem w 38tc i od dwóch tygodni mam dni ze skuraczami w dole brzucha i pleców i na dodatek bolą / dziś też / ale czekam na więcej objawów , czyli na czop sluzowy podbarwiony krwią i ból nie do zniesienia , to jest moje drugie dziecko a pierwsze przenosiłam dwa tygodnie i gdyby przy badaniu lekarskim nie odeszły mi wody to bym nie wiedziała że to poród
        więc czekam i czekam na dalsze postempy porodu ale to czekanie mnie doprowadza do szłau a wiem ze jak bym poszła na izbę przyjęc,to by mnie zostawili dla zasady na obserwacje a po co
        zycze wszystkim czekającym wytrwałości!!!!!!!!!!!!!!!
    • iwanni Re: nieregularne skurcze 16.05.07, 09:34
      Mylse ze to byly skurcze przepowiadajace..bo teraz nic nie odczuwam.Pozdrawiam
      • abruda Re: nieregularne skurcze 16.05.07, 11:55
        ja to wiem ze sa przepowiadające dlatego przeczekałam noc i mimo ze w nocy mi nie przeszło a nad ranem miałam potężny skurcz który bardzo bolał to i tak czekałam , wzięłłam relanium tak jak mi radził lekarz i poszłam dalej spac i rano jak ręką odjął / lekarz mi mówił że jak to by był poród to relanium działa wspaniale na lepsze rozwarcie i nie spowalnia akcji porodowej a jak to przepowiadajace to sie uspokoi
        pozdrawiam
    • olcia1 Re: nieregularne skurcze 16.05.07, 12:16
      W pierwszej ciazy tak wlasnie mialam. Urodzilam 9 dni po terminie, od dnia
      porodu jezdzilismy dzien w dzien na ktg, czasami skurcze sie zapisywaly jako
      gigant a szyjka ani drgnela i mialam wyowlywany porod.
      Teraz juz 40tc, zero skurczy, od czasu do czasu lekkie twardnienie brzucha,
      szyjka niby miekka i gotowa ale tez ani drgnie.
      • kama9955 Re: nieregularne skurcze 16.05.07, 13:13
        U mnie jak był 1 Tydzień po terminie pojechalismy na lekkie, umówione z
        lekarzem przyspieszenie (czyli pomasowanie szyjki macicy), dzieki temu za 10
        godzin cieszylismy sie naszym synkiemsmile...a skurcze miałam tak fatalnie
        nieregularne, ze aż strach, tym nie ma co się przejmować, pozdrawiam i
        powodzenia na porodzie, pamiątajcie najwazniejszy jest właściwy oddach!
    • iwanni Re: nieregularne skurcze 16.05.07, 19:46
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka