asieksza 17.07.07, 15:01 W badaniu stwierdzono dość liczne bakterie w moczu i nabłonki. Co to oznacza, czy czymś grozi. Lekarz to zlekceważył a ja się boję.W poprzedniej ciąży zalecił laktowaginal , czy można go brać na własną rękę ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
smala_mi1 Re: bakterie w moczu 17.07.07, 15:06 Hej! Ja też jestem w ciąży i też miałam ten problem- moja pani gin zaleciła mi stosowanie dopochwowo leku- nie pamiętam nazwy, ale można go stosować w czasie ciąży(jest kilka dozwolonych leków) od tamtej pory używam płynu ginekologicznego Lactacyd i kolejne badania moczu sa już OK. Odpowiedz Link Zgłoś
paulutek Re: bakterie w moczu 17.07.07, 17:58 Ja jestem w 8-ym m-cu i tez w ostatnim wyniku mialam liczne bakterie ale mój gin po badaniu stwierdzil,ze nie ma zadnego zapalenia,ze to widocznie jakies zanieczyszczenie. Nic mnie nie boli,nie swędzi więc nic nie przepisał.Mam nadzieje,że miał rację. Odpowiedz Link Zgłoś
wiolasek1 Re: bakterie w moczu 17.07.07, 18:10 ja też mam bakterie w moczu i jestem w 9 miesiącu, mi lekarz zalecił brać Urosept, z tego co wiem to wiele kobiet na tym forum miało go zaleconego bo sama miałam obawy czy go brać i robiłam rekonesans. Jak masz bakterie w moczu to warto zrobic posiew moczu, wtedy zobaczysz czy wynik będzie jałowy czy wykryją jakieś szczepy. Jak wykryja jakieś konkretne bakterie to dostaniesz antybiotyk. Odpowiedz Link Zgłoś
zaba772 Re: bakterie w moczu 17.07.07, 18:44 Ja tez w ostatnim badaniu mialam wykryte dosc liczne bakterie. Wydaje mi sie, ze badanie ginekologiczne nie ma tu za wiele do rzeczy... Faktycznie mogly to byc jakies przypadkowe zanieczyszczenia, ale przez 2 tygodnie mam kuracje Nystatyna i Furarginem i tylko modle sie, zeby nastepne badanie bylo juz ok. Nie radzilabym brac nic na wlasna reke, tylko moze porozmawiac z ginem, albo udac sie na konsultacje do innego, wraz z wynikami badan. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś