izabelix 08.07.03, 02:38 macie jakies sprawdzone leki bezpieczne dla dzidzi?? ziola no cokolwiek... do gina ide dopiero za dwa tygodnie i przydaloby mi sie cos doraznie... iz Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
antonina_74 Re: co na hemoroidy?? 08.07.03, 09:48 izabelix napisała: > macie jakies sprawdzone leki bezpieczne dla dzidzi?? > ziola no cokolwiek... do gina ide dopiero za dwa > tygodnie i przydaloby mi sie cos doraznie... > iz Mnie pomaga Hemorol - czopki ale nie nalezy ich stosowac codziennie tylko kiedy naprawde boli - 1/2 czopka, nie caly. Bralam to w 1-szej ciazy z pozwoleniem lekarki, teraz juz nawet nie pytalam. A. Odpowiedz Link Zgłoś
fiszko Re: co na hemoroidy?? 09.07.03, 22:26 Napar z kory dębu świetnie pomaga,w ciąży to nasiadówek chyba niemożna robić... ale ja się tym naparem poprostu podmywałam.Świetne są też czopki homeopatyczne AVENOC, ale nie wiem czy można je brać w ciąży,bo ja miałam kłopot z hemoroidami dopiero po porodzie Magda Odpowiedz Link Zgłoś
anna223 Re: co na hemoroidy?? 08.07.03, 19:03 Jeżeli już je masz i cię bolą to posmaruj sobie jakąś ziołową maścią z apteki, tam ci doradzą - trochę pomaga. Tak poza tym z moich doświadczeń wynika, że lepiej się skupić na jedzeniu, tak aby nie było problemu z zatwardzeniem, trochę się wchłaniają wtedy i nie są takie napęczniałe. Mi na przykład pomaga kilogram czereśni na raz)), ale są różne produkty, różnie działajace na każdego, popróbuj. Popatrz wcześniej był już cały wątek na temat żylaków odbytu. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiapro1 Re: co na hemoroidy?? 09.07.03, 08:14 polecam otreby pszenne. Dosypuj do kazdego jedzenia:na kanapki,do zup,na salatki. Odpowiedz Link Zgłoś
idalia21 Re: co na hemoroidy?? 12.07.03, 23:30 Polecam Preparation H,Anusol lub czopki Hemorol Odpowiedz Link Zgłoś