hopciap 18.12.07, 19:35 Od prawie miesiąca już nie miałam bóli jak na początku ciąży - typu kłucie w jajnikach. Czy możliwe, że dalej się macica rozciąga (i inne wiązadła też)? Czy to normalne? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
puellapulchra Re: Ból brzucha w 16 tc 19.12.07, 09:30 > Od prawie miesiąca już nie miałam bóli jak na początku ciąży - typu kłucie w > jajnikach. Czy możliwe, że dalej się macica rozciąga (i inne wiązadła też)? > Czy to normalne? A myślisz, że w 16tc macica już rozciągnęła się na tyle, by pomieścić 3,5kg dziecko??? Oczywiście, że ciągle się rozciąga i jeszcze będzie. Ja jestem w 20 tc i od czasu do czasu czuję "ciągnięcie" i kłucie. Macica się rozciąga w miarę wzrostu maleństwa Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lenorka1 Re: Ból brzucha w 16 tc 19.12.07, 15:04 No jasne,ze wszystko jeszcze się rozciąga.W tej chwili Twoja macica sięga mniej więcej w połowie między pępkiem a spojeniem łonowym.Pod koniec ciąży będzie wysoooko ponad pępkiem,więc kiedyś musi się porozciągać.Mnie również czasem kłują jajniki i pobolewa brzuch jak przy okresie,jestem w 18tc i maluszek już mocno kopie )) Nie martw się na pewno wszystko jest ok ))) Odpowiedz Link Zgłoś