malowanka06 02.01.08, 17:16 Dziewczyny, czy to moze jakos zaszkodzic dziecku i jak sie jej pozbyc? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sieczka2 Re: 32 tc-opryszczka ust 02.01.08, 17:24 z tego co sie kiedyś lekarza pytalam to wiem ze nie mozna uzywac zadnych masci przeciw wirusowyc, ale mozesz rozgniść polopirynę s z mala ilością wody i sobie przyłożyć do opryszczki Odpowiedz Link Zgłoś
malutka7718 Re: 32 tc-opryszczka ust 02.01.08, 18:09 Jestem w 15 tc i też mam opryszczkę na ustach. Kupiłam plastry Compeed na opryszczkę, bo maści nie można. Chyba zaczyna działać. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
virgoo3 Re: 32 tc-opryszczka ust 02.01.08, 18:42 Ja w ciąży już dwa razy miałam opryszczkę na ustach i za każdym razem smaruję ją czosnkiem. Jest po prostu rewelacyjny. A o dzidziusia nie masz się co martwić. Opryszczka może zaszkodzić dziecku gdy przeniesie się na narządy rodne. Żeby temu zapobiec musisz myć starannie ręce po każdym smarowaniu opryszczki. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
monia_82 Re: 32 tc-opryszczka ust 05.01.08, 17:35 Popieram koleżanke, ja miałam opryszczke 2 razy i czosnek jest rewelacyjny Pozdrawiam monia Odpowiedz Link Zgłoś
pkmk3 Re: 32 tc-opryszczka ust 05.01.08, 22:34 Ja smarowałam antivirem i nic nie stało sie mojemu dziecku wiec mozna używać maść. Zalecił mi ją lekarz. Odpowiedz Link Zgłoś
steffa Re: 32 tc-opryszczka ust 06.01.08, 17:00 Można stosować maść. Opryszczka ust, jeśli nie jest to zakażenie pierwotne, nie jest groźna w ciąży. Odpowiedz Link Zgłoś
anagram2 Re: 32 tc-opryszczka ust 06.01.08, 21:14 Czosnek dał makabryczny skutek. On wszystko "wyciąga" na wierzch. Wargi miałam większe niż Angelina J. Miałam w ciąży 4 razy opryszczkę. Dziecku to nie szkodzi. Mikołaj ma 18 miesięcy ). Stosowałam zovirax maść-ale tylko maść. I chociaż lekarz powiedział, że wolno to potem tylko pastę do zębów. Super wysusza. Odpowiedz Link Zgłoś