aniaresz 14.02.08, 10:00 Jestem dopiero w 5 tyg ciązy i się zastanawiam jak to jest z kąpielą w wannie którą uwilbiam........Czy kąpiel w ciepłej wodzie jest zakazana też, bo wiem że w gorącej nie wolno!!!!!!! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maretina Re: Co z kąpielą????? 14.02.08, 10:02 zakazana nie jest, ale temperatura wody nie moze byc wysoka.potem sama zrezygnujesz z siedzenia w wannie, bo z duzym brzuchem ciezko wstac z wanny i czasami potrzebny jest dzwig w postaci meza Odpowiedz Link Zgłoś
dragica Re: Co z kąpielą????? 14.02.08, 11:19 W normalnej , fiziologicznej ciazy nie jest zabroniona kapiel w cieplej, NIE GORACEJ! wodzie, pod warunkiem, ze wanna jest utrzymywana w czystosci. Odpowiedz Link Zgłoś
karolasz23 Re: Co z kąpielą????? 14.02.08, 13:03 Kąpiel moze byc- jak poprzedniczki napisaly byle nie goraca, dla mnie goraca to taka do której nie moge wejsc. Natomiast po 37 tc goraca kapiel wskazana na wywolanie porodu. A co do wielkosci wanny - zawsze myslalam ze mam duza wanne -teraz 37 tc i zdecydowanie jest mi ciasno , hihi pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś