bathilda 15.02.08, 09:03 Najważniejsze żeby mieć stanik w dobrym rozmiarze, bo największe szkody dla piersi powoduje właśnie ciąża a nie późniejsze karmienie. Serdecznie zapraszamy przyszłe mamy do Lobby - link w mojej sygnaturce Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szarsz Ramiączka biust mają trzymać?! 15.02.08, 09:40 czy autorka z księżyca spadła? Czy nigdy nie przymierzała stanika? Czy nie zna _podstaw_?! No szlag mnie trafia, jak czytam kolejne stereotypy o ramiączkach trzymających biust! OBWÓD droga pani trzyma biust, OBWÓD! To ta część stanika, którą zapina się na plecach! Odpowiedz Link Zgłoś
ula401 Re: Ramiączka biust mają trzymać?! 15.02.08, 10:24 Miałam to szczęście, że o mojej ciąży świadczył jedynie okrąglutki brzuszek. Ubierałam się "na obcisło", właściwie można powiedzieć, że przechodziłam ciążę w jednych spodniach, bojówkach właśnie z bawełnianym pasem rosnącym razem z brzuszkiem, kupiłam je w sklepie internetowym i były suuuper. Czułam się cudownie i tak też wyglądałam, a wtedy dopiero zaczynała wchodzic moda na eksponowanie brzuszka, więc czasami widziałam trochę zaskoczone spojrzenia "starszego pokolenia". Ta moda jest rewelacyjna, aż chce sie być w ciąży. Przyszłe mamusie do sklepów!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
anna-pia Re: Ubranie dla dwojga 15.02.08, 10:32 Autorka pewnie w życiu nie miała dobrego stanika, w życiu nie była w ciąży, w życiu nie pomyślała, że stanik trzyma się na OBWODZIE, a nie na ramiączkach. Na tej zasadzie to majtki należałoby nosić na szelkach. Zapraszam na forum z poniższego linku - jest tam sporo konkretnych, PRAWDZIWYCH informacji o stanikach na okres ciąży i karmienia. To zły stanik niszczy biust, nie ciąża czy karmienie. Zabudowany biustonosz, łomatko. Jak mnie prawnuki ubiorą do trumny w coś takiego, to będę je straszyć po nocach. by Mary_lu Odpowiedz Link Zgłoś
ptaszyna12 Ubranie dla dwojga 15.02.08, 19:31 A gdzie można kupić ładny stanik ciążowy? Nie biały/beżowy jak babcine majtki, bez siermiężnych ramiączek? Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: Ubranie dla dwojga 15.02.08, 21:23 Jak ci się biust powiększył, to kup stanik z większą miską (jesli miałaś wczesniej dobrze dobrany, bo jesli wg przeciętnej tabelki, to wejdz na forum z sygnaturki Bathildy i Anny_pii, to doskonała okazja do zmiany stanika na lepszy, bo i tak musisz kupić inny rozmiar niż dotąd, więc dlaczego nie dobrac go lepiej niż dotąd?). Nie ma czegoś takiego jak specjalny stanik ciążowy, w ciązy to biust może urosnąć i moze zacząc ciec siara, wtedy załatwia się temat wkładkami laktacyjnymi. Stanik do karmienia i tak będzie pewnie potrzebny w innym rozmiarze, zwłaszcza na początku, w czasie nawału, jak biust jeszcze się zwiększy - więc nie ma sensu kupowac takiego na czas ciąży. Stanik do karmienia różni się od zwykłego mozliwością odpięcia miseczki. I tyle. Na czas ciązy ogranicza cię tylko wrażliwość skóry (faktycznie koronki mogą niektórym przeszkadzac, jak drapią) i zasobność portfela. Odpowiedz Link Zgłoś
ptaszyna12 Re: Ubranie dla dwojga 16.02.08, 14:10 To spytam się bardziej precyzyjnie Na po ciąży, do karmienia, niebabciowy, nie biały albo beżowy, na normalnych ramiączkach - jest możliwe takie cudo? Póki co widziałam same paskudztwa, których normalnie bym nie ubrała. Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: Ubranie dla dwojga 16.02.08, 16:34 taszyna12 napisała: > To spytam się bardziej precyzyjnie Na po ciąży, do karmienia, niebabciowy, ni > e > biały albo beżowy, na normalnych ramiączkach - jest możliwe takie cudo? Póki co > widziałam same paskudztwa, których normalnie bym nie ubrała. marketing ciazowo-dzieciowy niezle w glowach ludziom przewraca calą ciaze i okres karmienia mozesz przechodzic w biustonoszu jaki lubisz grunt, zeby byl wygodny i dobrze dobrany nigdy nie mialam biustonosza z klapką i w niczym mi to nie przeszkadzalo a juz wmawianie ciezarnym ze powinny chodzic w biustonoszach do karmienia jest idiotyzmem numer 1 na bardzo obolale piersi swietne sa staniki mamabel triumpha tyle ze faktycznie malo seksowne druga ciaza na przyklad oszczedza mi piersi i nosze dokladnie to samo co przed ciąża modelujące, na fiszbinach, ktore swietnie zbierają o to i owo do prezentacji w glebokich dekoltach po prostu zmierz sie dobrze i wybierz co znajdziesz w swoim rozmiarze i cie zachwyci im mniej bedzie mialo z ciaza wspolnego tym lepiej . Odpowiedz Link Zgłoś
ptaszyna12 Re: Ubranie dla dwojga 18.02.08, 12:03 Taka odp mi się podoba Precz z klapkami! Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Ubranie dla dwojga 15.02.08, 21:14 Hmmmm, stanik stanikiem, ale gdzie modelka na zdjeciu 2 i 3 zostawiła brzuszek? Nie byłam taka chuda PRZED ciążą, a co dopiero teraz... Co to ma być- wpędzanie w kompleksy biednych ciążaróweczek? Odpowiedz Link Zgłoś
asidoo Re: Ubranie dla dwojga 16.02.08, 07:57 Ta moda to dla aktorek udających, że są w ciąży. Zaprezentowane obuwie dla ciężarnych się nie nadaje. Ja miałam tę nieprzyjemnosc, że stopy od 7 m-ca mieściły mi się tylko do japonek (na szczęście to było lato). Ubrania też w większości niepraktyczne. Z forum ciążowego znam wiele dziewczyn i większosc z nas przechodziła ciążę na kształt Salmy Hayek. Pokażcie modę na prawdziwych ciężarnych. Odpowiedz Link Zgłoś
bathilda A propos butów - dopiero teraz zwróciłam uwagę 20.02.08, 10:10 W pełni popieram! Obcasy są wysoce przeciwwskazane w ciąży. Ja się od nich nabawiłam paskudnych skurczy w łydkach i podejrzenia zakrzepicy. Odpowiedz Link Zgłoś