ikpk 21.09.03, 18:03 Witam, czy ktoras z Was miala wstrzykiwany lek hormonalny Kaprogest - jesli tak to w jakich dolegliwosciach? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yasmin24 Re: Kaprogest domiesniowo 21.09.03, 20:46 Witaj kaprogest zawiera progesteron - hormon podtrzymujacy ciaze. Ja dostawalam je,poniewaz na poczaky ciazy mialam lekkie krwawienia. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ikpk Re: Kaprogest domiesniowo 21.09.03, 20:59 Dzieki za info. Ja biore go juz od miesiaca, dodatkowo rowniez Duphaston w tabletkach. Teraz jestem w 18 tyg. Moj problem to odklejajace sie lozysko. Jak dlugo bralas Kaprogest - pomogl? Odpowiedz Link Zgłoś
aniamode Re: Kaprogest domiesniowo 21.09.03, 21:26 Przyjmowałam Kaprogest domięśniowo w pierwszym i drugim trymestrze ciąży. W szóstym tygodniu dostałam krwotok z dróg rodnych i właśnie Kaprogest był jednym z leków , które wówczas przyjmowałam na podtrzymanie ciąży. O ile dobrze pamiętam to dostawałam jeden zastrzyk na tydzień. Dodam tylko , że wszystko dobrze się skończyło. Pozdrawiam, Ania, mama Julii ( ur. 04.08.2000 ). Odpowiedz Link Zgłoś
smiech420 Re: Kaprogest domiesniowo 21.09.03, 21:34 Witaj, Ja brałam kaprogest od 2 miesiąca drugiej ciąży (pierwszą poroniłam). Byłam wtedy lekko przeziębiona i lekarz stwierdził, że macica jest napięta. Na początku brałam to co 4 dni po dwie ampułki. W międzyczasie wystąpiło u mnie plamienie. Od 4 miesiąca brałam kaprogest już co 7 dni. I tak do 28 tygodnia ciąży. Bardzo bolała mnie wtedy pupa, ale co się nie robi dla naszych małych bąbelków. Pozdrawiam Gosia + Maleństwo Odpowiedz Link Zgłoś
ikpk Re: Kaprogest domiesniowo 21.09.03, 22:33 Wielkie dzieki za informacje (pocieszajace). Ja biore ten lek od miesiaca co trzy dni i tez juz pupa jest cala obolala. Zniose wszystko, byleby z dzidziusiem bylo OK. Jak jestem w domu i leze to juz nie krwawie, ale jak poszlam na wizyte to znowu zaczelo sie plamienie, na szczescie skonczylo sie jak zaczelam znowu lezec. Bede dobrej mysli. Pozd. Iwka Odpowiedz Link Zgłoś
bratka30 Re: Kaprogest domiesniowo 22.09.03, 10:10 ja biorę na twardy brzuch (co 5 dni). Odpowiedz Link Zgłoś
ikpk Re: Kaprogest domiesniowo 22.09.03, 14:21 Wyglada na to ze jest on stosowany na wiele roznych dolegliwosci ciazowych. Dzieki za info. Pozd. Iwka (18 tydzien) Odpowiedz Link Zgłoś
yasmin24 Re: Kaprogest domiesniowo 22.09.03, 19:52 Kaprogest posiada duze stezenie progesteronu, i jest lepiej przyswajany przez organizm. Na moje krwawienia dostawalam liteine, potem duphasto, ale to dopiero kaprogest pomogl. Ale pupa tez mnie bolala, nie powiem... Odpowiedz Link Zgłoś