nikitaa83 08.07.08, 11:45 witam mam pytanie, czy jest jakiś przesąd który mówi o zakazywaniu obcinania włosów w ciąży? jakie znacie jeszcze przesądy...........piszcie Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
amorisa Re: Przesądy? 08.07.08, 11:52 tak podobno nie mozna obcinac włosów bo sie niby skraca dziecku zycie hahaha ja sie o tym dowiedziałam jak juz leżałam z synusiem na położniczym i tak sobie z dziewczynami z sali rozmawiałysmy o przesadach, ja tam w to w ogole nie wierze... nie mozna tez patrzec przez dziurke od klucza-bo dziecko bedzie miało zeza, nie mozna przechodzic pod sznurami-bo sie poplącze w pępowine i jeszcze wiele innych GŁUPOT!!! kto chce ten wierzy ja nie jestem przesądna i nei wierze w takie bzdety Odpowiedz Link Zgłoś
kasiak37 Re: Przesądy? 08.07.08, 12:05 a po co Ci te przesady?Chcesz sie stosowac? Odpowiedz Link Zgłoś
olimpia_b81 Re: Przesądy? 08.07.08, 12:12 nie mozna siedziec przed kompem wiecej niz 5 min dziennie bo dziecko bedzie koslawe kciuki od klepania na klawiaturze ja siedzialam w ciazy po 3 h i moja ma!!!serio!!ten przesad sie sprawdza!!! Odpowiedz Link Zgłoś
madziara95 Re: Przesądy? 08.07.08, 13:04 Błagam Cię,powiedz,że to żart... chyba w to nie wierzysz!!! Odpowiedz Link Zgłoś
olimpia_b81 Re: Przesądy? 08.07.08, 19:12 to 95 przy nicku to twoje IQ czy rocznik????!!! Odpowiedz Link Zgłoś
suso Re: Przesądy? 08.07.08, 13:08 a po co Ci to? a jak ktoś Ci napisze że oddychanie powoduje to, czy tamto, to przestaniesz oddychac? Odpowiedz Link Zgłoś
kamelia04.08.2007 to XIX w. czy XXI w.? 08.07.08, 13:11 nikitaa83 napisała: > jakie znacie jeszcze przesądy a po co? zeby jeszcze bardziej szerzyc i tak juz dobrze utrwalony w społeczenstwie zabobon i zeby utrwalac przekonanie, że w ciaży sie tylko leży, tyje i wygląda jak straszydło? Odpowiedz Link Zgłoś
katharinasz-s Re: Przesądy? 08.07.08, 17:07 Odsyłam do takiego samego wątku: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=566&w=79454641&a=79454641 Odpowiedz Link Zgłoś
bafilek Re: Przesądy? 08.07.08, 18:47 Jak widzę tematy tego typu, to mnie skręca po prostu. Co to ludziom nie przychodzi do głowy. A jak ktoś w takie głupoty wierzy, to nie powinien zachodzić w ciążę i tyle ) Jutro idę do fryzjera, żeby zaraz po porodzie nie latać, bo nie będzie czasu. Czekamy na Wojtka - 34 tc. Odpowiedz Link Zgłoś
angelaxyz84 Re: Przesądy? 08.07.08, 19:42 Ja słyszałam że nie obcina się włosów przed maturą ale w ciąży!!!hihi A tak zresztą przed maturą ścinałam pewnie ze trzy razy i zdałam rewelacyjnie. A te głupie przesądy nie wierzę,ale...miałam cc i jak lekarka wyciągła mi dziecko z brzucha to mówi ze dobrze że miałam taki poród ( ułożenie pośladkowe )bo sn to bym na pewno nie urodziła bo małą by się udusiła. A ja przez całą ciążę "przekrakiwałam" jak wchodziłam pod prysznic-mam głęboki prysznic. Babcia mi mówiła,że tak może być,...ale jej nie wierzyłam Dobrze że to tylko przesąd i małej nic się nie stało Odpowiedz Link Zgłoś