Dodaj do ulubionych

zaraz rodzę a tu takie bakterie w pochwie

25.08.08, 21:39
nie znam się na tym ni cholery.... jutro niby widze sie ze swoim ginem ale
jakos ja mu nie ufam....

takie mam wyniki:
staphylococcus sp. koagulazo ujemny STK dość liczne kolonie
enterocotus species (entsp) nieliczne kolonie
candida albicans (canalb) dość liczne kolonie

to pierwsze to cholera jakiś gronkowiec sad

boję się jak ten syf ma się do porodu siłami natury...?? boje się...

oczywiście badanie zordynowałam sobie sama bo gin nie widział potrzeby, ale te
bakterie to chyba nie są takie naturalnie występujące w pochwie..... !!!

pomóżcie
Obserwuj wątek
    • beata7305 Re: zaraz rodzę a tu takie bakterie w pochwie 25.08.08, 21:52
      Ja też miłam gronkowca w pochwie. Ginekolog przepisał mi doustny antybiotyk.
    • chili_a Re: szybko leczyć!!!!!!!!!!!!!!!! 25.08.08, 23:33
      Miałam ten sam problem w zeszłym roku będąc w ciąży. leczyłam się od ok. 5 miesiąc na grzybicę, a później na inne paskudne bakterie ( min. e coli, streptococus itd.), coli niestety nie wyleczyłam, resztę tak. stresowałam się bardzo, bo różne tego rodzaju świństwa mogą spowodować przedwczesny poród a co najgorsze można nimi zarazić podczas porodu dziecko (co może się skończyć tragicznie). ja miałam planowaną cesarkę, w związku z czym było zdecydowanie mniejsze zagrożenie dla dziecka.
      ale i tak się bałam, że odejdą mi wcześniej wody i bakteria może się dostać do małego. na szczęście wszystko odbyło się zgodnie z planem.
      moja rada: idź do swojego lekarza niech Cię leczy (ja leczyłam te bakterie antybiotykiem w globulkach i doustnie a później lactovaginal). nie lekceważ tego, co czynią niektórzy lekarze.
      Który to tydzień ciąży? pozdrawiam,
      • luglio do chili_a 26.08.08, 06:48
        osz kurcze.... wystraszyłas mnie....

pytasz o tydzien ciąży? dokładnie 40, a dziś mam termin porodu...

nie miałam żadnych objawów (typu swędzenie, pieczenie, inna wydzielina) tylko
        tal mnie coś tknęło i zrobiłam ten wymaz prywatnie...

tyle że gdzieś w necie wczoraj natrafiłam na info że takie bakterie to naturalne
        (!!) ale nie przy moim ich wzroście czyli obfitym.... zresztą kiedys jak miałam
        robioną czystość pochwy to wyhodowano tylko pałeczki kawu mlekowego i to wiem że
        naturalna flora....

nic, zobaczymy co gin powie
        • pychu Re: do chili_a 26.08.08, 08:06
          Też przez to przechodziłam. Miałam bakterię i brałam antybiotyk doustnie,
          później po antybiotyku grzybek. Teraz jestem w 38 tc i czuję okropny dyskomfort
          i nie zdziwię się jak mam powtórkę z rozrywki, albo uczulenie na płyn. Teraz
          czekam na wyniki posiewu
          • staszkamama Re: do chili_a 26.08.08, 08:45
            No to moja droga, jedyne co możesz teraz zrobić to mieć wynik przy sobie i
            domagać się podania antybiotyku dożylnie w trakcie porodu. Być może zdecydują
            się podać również dziecku tuż po porodzie, osłonowo (lekarze powinni wiedzieć
            najlepiej na ile te syfki są groźne). To standardowa procedura w takich
            przypadkach smile
            Powodzenia,
            mama Staszka (2002) i Zosi 37 tc
            • adad05 Re: do chili_a 26.08.08, 09:41
              Przedeszystkim powinnas według mnie mieć lekarza do którego masz
              zaufanie i to on powinien Cie poinformować o ewentualnych
              zagrożeniach dla dziecka. Ja mając w pierwszej ciąży bakterię
              zostałam bardzo dokładnie poinformowana co i jak. Dostałam róznież
              wpis do karty ciąży o tym,iż przy porodzie gdyby odbierał inny
              lekarz poród)mam dostac dożylnie antybiotyk po to by dziecko sie nie
              zaraziło wychodząc na świat. Powikłań dla dziecka jest bardzo wiele
              jeśli się zarazi przy porodzie, dlatego tez radzę zasięgnąć jeszcze
              rady lekarza. Pozdrawiam
              • smerfetka8801 Re: do chili_a 26.08.08, 10:29
                ja miałam powracającą grzybicę ostatnią globulkę z opakowania wzięłam w piątek a
                urodziłam w sobotę...
                ty faktycznie zabierz wyniki badan i domagaj się działania
        • chili_a do luglio 26.08.08, 22:36
          ja bym się na Twoim miejscu chyba postarała o cesarkę...
          tak jak pisałam lekarze zaniedbują bardzo ważną sprawę - wymazy podczas
          ciąży- to nie do pomyślenia!!!! większość wcześniaków rodzi się właśnie przez zakażenie wewnątrzmaciczne wywołane bakteriami!!!- uświadom swojego ginekologa!!!
          jasne, że w pochwie podczas ciąży mogą być bakterie, bo w ciąży zmienia się PH i panuje tam środowisko dogodne dla ich rozwoju, dlatego w ciąży dobrze stosować lactovaginal - zapobiegawczo.
          na leczenie to u Ciebie już niestety za późno, zawsze mogą też dać Tobie i dziecku antybiotyk. będzie dobrze, miej ze sobą wynik wymazu i GŁOŚNO O NIM MÓW W SZPITALU!!!
    • blueberry_beauty Re: zaraz rodzę a tu takie bakterie w pochwie 26.08.08, 21:32
      Występowanie bakterii w pochwie jest naturalne, przede wszystkim z
      powodu bliskości odbytu i pochwy a streptoccoccus bytuje w
      przewodzie pokarmowym. Niestety moga byc bardzo niebezpieczne,
      zakażenie dziecka w czasie porodu może miec różne skutki, także
      bardzo tragiczne.
      Na szczęście masz wyniki badan!!
      Z wynikami do szpitala na poród! Koniecznie je miej przy sobie. Tam
      lekarze zadecydują, co, kiedy podać. Antybiotyk przy streptoccocusie
      agalactiae dostaje także dziecko.
      Przy następnej ciąży zmien ginekologa, jesli ten nie widzi potrzeby
      badania czystości pochwy przed porodem.
      Ja też mam problem z bakteriami streptoccoccusa i moja doktor w