Dodaj do ulubionych

Cz to w miarę normalne?

15.10.03, 20:27
Jestem w 4/5 tygodniu (nie mogę się zorientować czy liczy się od OM czy od
miesiączki) i nie mogę sobie poradzić z:

- sennością (dzisiaj w pracy bałam się, że albo zasnę albo zemdleję - miałam
wrażenie, że to taki stan pośredni)
- płaczem (jak się dowiedziałam o dziecku to się bardzo ucieszyłam, a teraz
chce mi się ciągle płakać z byle powodu)

A jak u mam tak "młodych" dzieciaczków?
Obserwuj wątek
    • tjoanna Re: Cz to w miarę normalne? 15.10.03, 21:59
      Witaj! Ja wprawdzie nie płakałam, ale przez pierwsze 3 miesiące faktycznie
      spałam strasznie dużo - nawet 14 godzin na dobę! Poza tym całe dnie bolała mnie
      głowa... Ale mniej wiecej z czwartym mies. to wszystko minęło i czuję się teraz
      bardzo dobrze. Od czasu, kiedy zaczęłam czuć ruchy dziecka - po prostu
      cudowniesmile Na razie życzę Ci wytrwałości... Może pomyśl o kilkudniowym
      zwolnieniu z pracy? I ciesz się swoim maleństwem... Niezależnie od
      dolegliwości, ciąża to piękny czas!
      Joanna
      • cysia.b Re: Cz to w miarę normalne? 16.10.03, 09:43
        Miałam dokładnie tak samo, byłam senna i w nastroju mocno płaczliwym.
        Pozdrawiam
        Cysia
      • joanka75 do tjoanna 16.10.03, 10:51
        Czesc Imienniczkosmile
        Pytanie z zupelnie innej beczki: kiedy poczulas pierwsze ruchy ? smile
      • matizka Re: Czy to w miarę normalne? 17.10.03, 21:07
        Hej,

dzięki za odpowiedzi - nie jestem tak naiwna, by uważać, że wszyscy "znoszą"
        ten moment w życiu tak samo, ale dobrze usłyszeć, że nie jest się dziwactwem.

Zresztą ja chyba jestem po prostu przeziębiona - pół firmy jest na zwolnieniu -
        jakiś wirus. Szczęśliwie dotrwałam weekendu i zamierzam odpoczywać (mój cudowny
        mąż wysprzątał mieszkanko).

Aha i B-Hcg potwerdziło, że jestem w ciąży. hurra.

Matizka
    • carezzka Re: Cz to w miarę normalne? 16.10.03, 10:01
      ..radze liczyc od OM, wszyscy (czyt. lekarze) tak licza, choc ja dokładnie
      wiedziałam kiedy nasze wspólne małżeńskie próby odniosły skutek wink, to tez
      przeszłam na ten system..a objawy najzupełniej normalne...na szczescie mnie
      ominęły mdłości, które dla innych kobiet stanowią często główną dolegliwość,
      ale spać mogłam też na okrągło i Ty też sobie nie żałuj smilew pracy jakoś sobie
      radziłam, choć odstawiłam kawusie, ale za to popołudnie przespane, wieczorem
      jakas kolacja..myjku, myjku i znów do spania wink w 4 miesiącu troche bolała mnie
      głowa, teraz jedynie małe zadyszki wink ale funkcjonuje jak najzwyczajniej,
      koleżanki w pracy zazdroszczą takiej ciąży, a każda w sumie ma inne
      doświadczenia.Jestem w 5 miesiącu i kiedy czuje jak moje maleństwo robi cyrkowe
      numery na mistrzowskim poziomie, to moge potwierdzic ze nie ma lepszych,
      radosniejszych momentów, a jeszcze kiedy tatuś jest obok, przytulony i
      wyczekujący....naprawde, ciąża to cudowny stan wink
      • annastyr Re: Cz to w miarę normalne? 16.10.03, 11:30
        "Carezzko", przypomnialas mi moja pierwsza ciaze: w pierwszych tygodniach,
        kiedy jeszcze nie wiedzialam, ze nosze w sobie nowe zycie, podejrzewalam sie...
        o silna nerwice. Pamietam do dzis, jak przyjaciolka, zatroskana mocno moim
        stanem, wysylala mnie do psychologa! Przeciez nieprzemozna sennosc (spalam po
        kilkanascie godzin, kladlam sie po poludniu i rano mialam klopoty z pobudka!) i
        ciagle uczucie wewnetrznego niepokoju (z poceniem sie dloni, melancholia i
        placzliwoscia wlacznie), to nic innego, jak silna depresja! Dopiero, kiedy nie
        dostalam okresu (w pierwszym momencie tez zlozylam to na karb mojej
        "depresji"), doszlam do wniosku, ze chyba jestem w ciazy. Test to potwierdzil.
        Sennosc minela, a moj niepokoj przerodzil sie w euforie i szal radosci (wszyscy
        znajomi stwierdzili, ze zbzikowalam) ? takie skoki nastroju w ciazy sa podobno
        normalne. Zycze lepszego samopoczucia i pozdrawiam.
        Anna
        • rudi74 Re: Cz to w miarę normalne? 17.10.03, 13:46
          No cóż, czytając Wasze wypowiedzi dochodzę do wniosku, że ze mną coś jest nie
          tak !!!! Jestem w 6 tyg ciąży a energii mam za dwóch !!! Rano nie mam żadnych
          problemów ze wstawaniem, po pracy robię z werwą zaległe porządki, gotuję
          obiadki, bawię się ze starszą córą i chodzę o 24 spać !!!
          2 tygodnie temu zrobiłam test - dwa dni potem odwiedziłam lekarza, który "z
          obajwów" potwierdził, miesiączka się co prawda nie pojawiła, ale brak typowych
          objawów opisanych przez Was skłania mnie do powtórzenia testu !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka