Dodaj do ulubionych

...a jednak coś w tym księżycu jest... :)

26.01.09, 15:06
hej kobitki- jestem już po smile))) , mamy nasze szczesciesmile, no i nawiazując do
pełni heh nie wiem jak to działa, ale ja urodziłam 15 stycznia, 4 dni po pełni
- ale oprócz mnie było 8 porodów tego dnia, na porodówce tłok uncertain , a w nocy
było 15 przyjęc kobietek ze skurczami...także.... smile pozdrawiam wszystkie
przyszle Mamy i zycze Wam duzo wytrwalości....

Igorek kiss* 15.01.2009 - 2800, 55 cm smile
Obserwuj wątek
    • seytan_a_22 Re: ...a jednak coś w tym księżycu jest... :) 26.01.09, 19:39
      kiedy jest nastepna pelnia?
      • nimeska Re: ...a jednak coś w tym księżycu jest... :) 26.01.09, 19:56
        9tegoo lutego smile

ps gratulacje smile
        • mamusiazbrzusiem1 Re: ...a jednak coś w tym księżycu jest... :) 26.01.09, 20:03
          ..a jeszcze nastepna? pytam ,bo mam termin na 26 lutego smile
          • seytan_a_22 Re: ...a jednak coś w tym księżycu jest... :) 26.01.09, 20:12
            Ale fajnie 9 luty to koniec u mnie 38tc, swietnie, to ja juz sie szykuje na
            lazenie po schodach, ksiezyc trzeba wspomocbig_grin mam tak dosc ciazy, ze 38 tc
            uwazam za idealna date porodubig_grin
            • monika7895 Re: ...a jednak coś w tym księżycu jest... :) 26.01.09, 20:35
              ...oj jest cos w pelni,jaestem przyklademwinkostatnia pelnia z 10 na
              11 stycznia,a ja pieknie sie rozpakowalam 11-egowinka wydawalo mi
              sie,ze to nie prawda,a jednaksmilei zageszczenie na porodowce w tym
              czasie bylowinktakze kobitki szykujcie siewink
    • elkam80 dla zainteresowanych... 26.01.09, 20:48
      ksiezyc.numi.biz/

Hm... tylko z tego wynika, że ja urodzę z opóźnieniem;P - termin na 29.07, a
      najbliższa pełnia jest wtedy 6.08;P. Hehe, zobaczymy po Was czy to się sprawdzawink).
      • magdabdg niesprawiedliwe 26.01.09, 22:22
        czy tylko ja już zostałam sad? żadna pełnia, żadne schody, przysiady, seks i nic
        z tego. Na wizycie 15 stycznia miałam juz rozwarcie na 2 cm, miękka szyjka
        króciutka, askurczy brak... czopa brak i jakichkolwiek oznak sad chyba się
        załamię, termin był na 20 stycznia, zagrożenie przedwczesnym porodem od 30 tc i
        dupa sad pojutrze na patologię leżeć i wywołanie mnie czeka najprawdopodobniej....
        dlaczego życie jest takie niesprawiedliwe, czy to może mój życiowy pech ... wink
        • seytan_a_22 Re: niesprawiedliwe 26.01.09, 22:47
          Moja mama mnie urodzila w 8 miesiacu po wejsciu i zejsciu trzy razy z 3pietrabig_grin
          acz nie latala specjalnie tylko do telefonu do drugiego budynkusmile moja siostre
          urodzila po zbieraniu wisni z drzewasmile lazila w 8miesiacu po drabinie, mojego
          brata urodzila w koncowce 7miesiaca po odwiedzeniu gruntownym wszystkich
          cmentarzy, byl 1listopadabig_grin nie wiem jak bylo z pelnia czy wystepowala przy
          naszych urodzeniach czy nie, ale ''rozsypala'' sie szybko i szybko tez rodzila,
          mnie 3godziny, moja sioste 1,5 godziny, a brata niecale 25minutbig_grin licze na
          jakies genetyczne przeslanki, choc u mnie 8miesiac juz minalbig_grin moze ktos wie
          gdzie mozna wstecz sprawdzic czy w czasie naszych narodzin byla pelnia?

magdabdg no ty to juz chyba nigdy nie urodziszbig_grin zaraz sie okaze ze wszystkie z
          terminem na luty urodzily a ty jeszcze niebig_grin ale nie marzw sie co sie odwlecze
          to nie ucieczebig_grin
          • villemo86 Re: niesprawiedliwe 27.01.09, 12:54
            No to zobaczymy co będzie. Ja mam termin na 6 czerwca (jeszcze ho ho i trochę),
            a pełnia wypada 7 czerwca. Może uda się w terminie
          • magdabdg Tabela pełni księżyca 27.01.09, 18:34
            www.astro.uni.torun.pl/~kb/Efemerydy/Fazy1930.htm#xP1975 tu masz tabelkę
            z pełniami od 1930-2002 r. smile
            a co do mnie, to jutro na ta patologię i pocieszam się faktem, że już góra
            tydzień i będzie maleństwo big_grin
            • seytan_a_22 Re: Tabela pełni księżyca 27.01.09, 19:13
              Dzieki za tabelke, ja i siostra urodzilysmy sie tuz po pelni, a moj brat w
              pelniebig_grin chyba jednak cos w tym ksiezycu jestsmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka