jasmin51
31.01.09, 09:19
witam moi drodzy planujemy z mężem drugie dziecko mamy 5 córke, która urodziła się z wadą serca pod postacią ASDII miała operacje i dzis ma sie całkiem dobrze strach przed druga ciąza jest bardzo duzy postanowiłam przygotowaś sie do tego zrobiłam badania na rózyczke cytomegalie wyszło że przechorowałam i mam przeciwciała natomiast jeżeli chodzi o toksoplazmozę to tez mam przechorowana igg wynosi 32,7 i jest dodatnie natomiast igm wynosi 3, 2 i jest ujemny mój lekarz powiedział żeby jeszcze raz to sprawdzić i jechać do poradni chorób odzwierzęcych i nie wiem co robić biegam od lekarza do lekarza od jesieni cały czas przekładam te starania o dziecko b cos zawsze jest do sprawdzenia oczywiście chcę urodzić zdrowe dziecko ale spotykam się z całkowitym brakiem zrozumienia ze strony lekarzy albo ignorują mnie albo wymyślają i odsyłają do innych jestem już tym zmęczona wychodzi że mam przechorowana toksoplazmozę mam przeciwciała pomyślałam że zrobię badanie na tokso jeszcze raz i jezeli nic sie nie zmieni w wynikach nie bede w to wnikac ale boje sie nie chcę miec pretensji do siebie ale tez nie moge znaleźć lekarza który mnie uspokoi może znacie dobrego ginekologa z białegostoku