Dodaj do ulubionych

toksoplazmoza interpretacja wyników

31.01.09, 09:19
witam moi drodzy planujemy z mężem drugie dziecko mamy 5 córke, która urodziła się z wadą serca pod postacią ASDII miała operacje i dzis ma sie całkiem dobrze strach przed druga ciąza jest bardzo duzy postanowiłam przygotowaś sie do tego zrobiłam badania na rózyczke cytomegalie wyszło że przechorowałam i mam przeciwciała natomiast jeżeli chodzi o toksoplazmozę to tez mam przechorowana igg wynosi 32,7 i jest dodatnie natomiast igm wynosi 3, 2 i jest ujemny mój lekarz powiedział żeby jeszcze raz to sprawdzić i jechać do poradni chorób odzwierzęcych i nie wiem co robić biegam od lekarza do lekarza od jesieni cały czas przekładam te starania o dziecko b cos zawsze jest do sprawdzenia oczywiście chcę urodzić zdrowe dziecko ale spotykam się z całkowitym brakiem zrozumienia ze strony lekarzy albo ignorują mnie albo wymyślają i odsyłają do innych jestem już tym zmęczona wychodzi że mam przechorowana toksoplazmozę mam przeciwciała pomyślałam że zrobię badanie na tokso jeszcze raz i jezeli nic sie nie zmieni w wynikach nie bede w to wnikac ale boje sie nie chcę miec pretensji do siebie ale tez nie moge znaleźć lekarza który mnie uspokoi może znacie dobrego ginekologa z białegostoku
Obserwuj wątek
    • marta.kin Re: toksoplazmoza interpretacja wyników 31.01.09, 10:11
      A mialas robione badanie na tokso awidnosc? Te badanie swiadczy
      kiedy przechodzilas toksoplazmoze.
      • jasmin51 Re: toksoplazmoza interpretacja wyników 31.01.09, 11:10
        niestety nie to właśnie na forum dowiaduje sie ze cos takiego istnieje a nie od lekarza dzięki pozdrawiam w poniedziałek zrobię sobie to badanie na własny koszt
        • agas-30 Re: toksoplazmoza interpretacja wyników 31.01.09, 14:53
          Na Dojlidach jest poradnia Chorób odzw. i tam jest lekarz która
          specjalizuje sie w taksoplazmozie u kobiet w ciąży- dr Ostrowska -Ja
          do niej chodziłam w pierwszej ciąży jak się okazało że mam
          taksoplazmozę i teraz chodze do niej kontrolnie bo jakoś sie
          mnie "uczepiła" ta toksopl.. Wydaje mi sie że najlepiej z
          toksoplazmozą pójść właśnie do specjalisty bo on się w tym najlepiej
          zna, mnie sam ginekolog właśnie do specjalisty wysłał. Badanie na
          a'vidność jest od niedawna i też miałam je dopiero teraz robione. Ja
          robiłam je na Rocha koszt to 70 zł.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka