madeira.online 26.06.09, 11:47 Mam takie pytanie czy kupować do szpitala stanik do karmienia ? czy wymagają w szpitalach takie coś Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nextaga Re: stanik do karmienia? 26.06.09, 12:08 W szpitalu takie rzeczy ich nie interesują Wygodniej jest w takim staniku - ja miałam. Szczególnie jak Ci pokarm wypływa Odpowiedz Link Zgłoś
puellapulchra Re: stanik do karmienia? 26.06.09, 12:19 Dokładnie, jak napisała poprzedniczka - do koszuli nie przykleisz wkładek laktacyjnych, a w drugiej dobie przeważnie już tak jest, że karmisz jednym cycem, a z drugiego w tym czasie leci ciurkiem Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: stanik do karmienia? 26.06.09, 15:07 A mi przy pierwszym dziecku kazali założyc koszulę i stanik od razu. Przy drugim nie i dopiero w drugiej dobie załozyłam, jak mleko zaczęło leciec Kupic zawsze lepiej przed porodem, bo później możesz nie miec czasu Odpowiedz Link Zgłoś
mond33 Re: stanik do karmienia? 26.06.09, 22:20 ga-ti napisała: > A mi przy pierwszym dziecku kazali założyc koszulę i stanik od razu. Przy drugi > m nie i dopiero w drugiej dobie załozyłam, jak mleko zaczęło leciec > Kupic zawsze lepiej przed porodem, bo później możesz nie miec czasu Ja się nie zgodzę z tym. Polecam kupno kiedy ureguluje się laktacja. Zanim to nastąpi piersi będą przyjmowały różne kształty, a tym samym miały różne rozmiary ( od miękkich na początku, po twarde przy nawałach). Może również laktacja się oczywiście nie powieść (tego nie życzę oczywiście) albo przynieść jeszcze inne niespodzianki. Taki stanik zawsze zdąży się kupić. Odpowiedz Link Zgłoś
kamelia04.08.2007 Re: stanik do karmienia? 26.06.09, 15:20 pewnie, ze kupować, mi się zaczął nawał pokarmu w szpitalu, gdyby nie stanik z wkładkami laktacyjnymi, to bym była cała mokra. Odpowiedz Link Zgłoś
kiraout tylko ja? 26.06.09, 18:33 Czy jestem jedyna, której nie podobają się staniki do karmienia? Podobnie jak majty jednorazowe z siatki. Ja wyznaję zasadę: więcej godności. Staników z klapą i z kółkiem nie założę, podobnie jak siatki na tyłek, żeby było "poręczniej".Odczucia z noszenia ładnych rzeczy w trudnym czasie - bezcenne! Odpowiedz Link Zgłoś
reteczu nie tylko Ty 26.06.09, 18:49 Ja też majtek z siatki nie miałam i mieć nie zamierzam. Stanika dla karmiących też nie miałam, choć zastanawiałam się nad kupnem głównie z jednego powodu - w normalnym staniku fiszbiny uciskały mnie po bokach tak, że bolało, mimo że biustonosz dobrany. zastanawiałam się, czy w staniku do karmienia też tak by było. Odpowiedz Link Zgłoś
carolinecat Re: tylko ja? 26.06.09, 19:59 no przepraszam, a taki Ci się nie podoba? www.ladysplace.pl/hotmilk-sinfully-sweet-seductress-pi-81.html trzeba troszkę poszukać, ale w dobie internetu da się znaleźć ładne karmniki. a poza tym każdy miękki stanik można przerobić na karmnik. co do gaci siatkowych - wygodniej z nimi, niż z samym podkładem. poza tym i tak trzeba je często zmieniać i prać, a one szybciej schną, niż zwykłe bawełniane. no i kwestia dostępu powietrza - kluczowa po nacięciu. Odpowiedz Link Zgłoś
elkam80 Re: tylko ja? 26.06.09, 21:16 Mi nie tylko nie podobają się, ale nie widzę ich zastosowania u siebie. Jeszcze przed ciążą miałam duży biust, a te staniki są bez fiszbin i wszelkich usztywnień, tak więc cyc z nagromadzonym pokarmem będzie niemiłosiernie ciężki. U mnie wiem że się nie sprawdzą. Stawiam na staniki które dotychczas używałam - tylko z większą miseczką. Nie chcę mieć później problemu "skarpet z piachem". Odpowiedz Link Zgłoś
pagaa Re: tylko ja? 26.06.09, 22:23 a wiecie co, moja znajoma miała często zapalenie piersi po porodzie, zatykane kanaliki itp. i jej powiedzieli, że to przez biustonosz z fiszbinami, że uciskają, kupiła kilka takich miękkich całkiem i rzeczywiście problemy zniknęły...hmm, miałyście tak może? może to był jakiś przypadek tylko, chociaż w sumie.. Odpowiedz Link Zgłoś
carolinecat Re: tylko ja? 27.06.09, 00:12 ja mam duży biust i nic mi nie wisi - sekretem jest właściwie dobrany obwód Odpowiedz Link Zgłoś
elkam80 Re: tylko ja? 27.06.09, 09:17 To nie sekret... ale staniki do karmienia nie są robione z najlepszej jakości materiałów i ten sekretny obwód bardzo szybko zmienia swoje rozmiary. Również miseczki. A powiem szczerze że nie amm ochoty wydawać 200zł na stanik do karmienia, bo tyle nie wydaję nawet na "normalny". Ja po prostu będę kupać te które nadal kupuję, tylko z większą miseczką (jak miseczek wystarczy ). Akurat firma która je produkuje, a którą bardzo lubię robi również odpinane ramiączka, a za stanik płacę poniżej 100. A zrobione są z naprawdę dobrych materiałów. Odpowiedz Link Zgłoś
izazdo elka, a znasz melisse? 28.06.09, 12:20 Melissa robi niedrogie, eleganckie karmniki w sensownych rozmiarach, z fiszbinami, z dobrych materialow, wiec obwod sie nie rozciaga. www.melissa.com.pl/kolekcja/wyswietl.php?pokaz=karmnik Kupilam 75 J model 1335 za 74 zł. Nosze jeszcze przed porodem, polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
elkam80 Re: elka, a znasz melisse? 28.06.09, 14:32 OOOOooo, dzięki za podrzucenie!!! Zwrócę uwagę. Bo ja to póki co muszę mieć jakieś 70G/H. Zobaczymy czy po porodzie nei wrócę do 65 ale nie wiem z jaką miseczką. Jeszcze raz wielkie dzieki za podesłanie Odpowiedz Link Zgłoś
drosophila.melanogaster Re: tylko ja? 27.06.09, 10:09 kiraout napisała: > Czy jestem jedyna, której nie podobają się staniki do karmienia? Podobnie jak > majty jednorazowe z siatki. > Ja wyznaję zasadę: więcej godności. Staników z klapą i z kółkiem nie założę, > podobnie jak siatki na tyłek, żeby było "poręczniej".Odczucia z noszenia ładnyc > h > rzeczy w trudnym czasie - bezcenne! Wiesz,nie musza Ci sie podobac ale nie uogolniaj bo jest wiele bardzo ladnych stanikow do karmienia.Poreczne nie wyklucza ladnego!np ten stanik: Lub taki: > Odpowiedz Link Zgłoś
pagaa Re: stanik do karmienia? 26.06.09, 19:21 ale przecież są ładne biustonosze do karmienia... Odpowiedz Link Zgłoś
wakacyjna_iguana Re: stanik do karmienia? 26.06.09, 21:11 Kup kup koniecznie do szpitala, bo jak dzieciak zaczyna ssać to pokarm sam leci z piersi nawet jak śpisz! Obudzisz się zalana mlekiem i koszula do prania - niemiłe uczucie. Ja miałam w szpitalu i do tego wkładki laktacyjne, które non sop musiałam zmieniać bo były mokre. Odpowiedz Link Zgłoś
mahti Re: stanik do karmienia? 27.06.09, 04:56 ja kupilam i tak sie wlasnie zastanawiam czy to nie byl zbedny wydatek,bo sporo mnie kosztowaly.w Polsce nie bylo na mnie rozmiaru i kuzynka przywiozla mi z UK. fakt ze sa dobre gatunkowo i nawet ladnie przyozdobione ale jakos dziwnie piersi w nim wygladaja.ale jak bedzie to sie juz nie dlugo przekonam. Odpowiedz Link Zgłoś
pagaa Re: stanik do karmienia? 27.06.09, 09:05 a ja mam jeden miękki a jeden trochę usztywniany, ale w sklepie sobie pomierzyłam, wybrałam i piersi wyglądają w nim ładnie, nie wiem skąd te wątki o tym, że brzydkie, że się coś nieukłada, biustonosz jak biustonosz, różni się tylko tym, że sie odpina i ułatwia życie moim zdaniem. bo jakbym miała tak się ze zwykłego uwalniać za każdym karmieniem... a tak pyk i karmię, pyk i zapięte. moim zdaniem to przydatne jest. Odpowiedz Link Zgłoś
meusus Re: stanik do karmienia? 27.06.09, 09:43 a ja kupiłam jak urodziłam synka 3 staniki do karmienia jeden ten standardowy co zwykłyb w trojkąt bawełniany i dwa takie lepsze z koronką i z fiszbinami, w szpitalu jaki w nocy prawie przez pół roku karmienia były niezbędne , jak tylko nie dałam wkładki laktacyjnej na noc mimo ze juz długo karmiłam byłam cała zalana, stanik do karmienia jet również bardzo wygodny jak się karmi w miejscach publicznych, nie mówie nie przepadałam za nimi bo zawsze miałam usztywniane staniki ala pusch up, dlatego jak tylko wszystko się unormowało kupiłam kilka takich jak lubię tylko z większa miseczką,a staniki do karmienia zostawiłam na noc, przydadzą się teraz Odpowiedz Link Zgłoś
iwonagos Re: stanik do karmienia? 27.06.09, 12:16 Piersi mam niczego sobie (75D przed ciażą). Absolutnie nie dałam rady nosić "zwykłego" stanika w ciąży i w czasie karmienia. Zazdroszczę tym, które mogą... Od pierwszego dnia ciąży i pierwszej i drugiej mam baardzo wrażliwe piersi, przeszkadza mi dosłownie niteczka skądś wystająca, więc nie wyobrażam sobie fiszbin. Kupuję zawsze dobre staniki i gdy zaszłam w ciążę kupiłam taki z większą miską, niestety klapa. Zaopatrzyłam się więc w dwa z triumpha (są do karmienia, ale noszę je już teraz). Są idealne, pięknie podtrzymują piersi, nic nie uwiera. Tylko przed porodem będę musiała kupić większy, bo wiadomo, że piersi będą większe. A co do biustonosza do karmienia, to uważam, że jak najbardziej jest potrzebny. Oczywiście można mieć przykre doświadczenia, jeżeli się kupi jakąś chińsczyznę na targu. Ja właśnie za pierwszym razem tak zrobilam Pomyślałam sobie, że pewno i tak będzie mało przydatny, więc wypróbuję tańszy. Wydałam na niego 25 zł.... No i po porodzie zakładam, a tu ramiączka cały czas spadające.... biust wisi po kolana.... Ależ byłam zła... I poleciałam potem do sklepu, zakupiłam właśnie z triumpha i dwa takowe używałam przez cały okres karmienia Dla mnie jest to niezbędny zakup jeżeli się chce karmić cycem i nie chce się mieć piersi na brzuchu po zakończeniu laktacji. Dobry stanik - jak wiadomo podstawa i w ciąży i bez. Odpowiedz Link Zgłoś
barbarka.1 Re: stanik do karmienia? 27.06.09, 12:25 ale jaki kupić rozmiar skoro przed porodem nie wiadomo o ile powiększą się piersi... Odpowiedz Link Zgłoś
monique76 Re: stanik do karmienia? 27.06.09, 12:33 barbarka.1 napisała: > ale jaki kupić rozmiar skoro przed porodem nie wiadomo o ile > powiększą się piersi... Staniki do karmienia z reguły są z dość elastycznych materialow. Ja kupowalam rozmiar o jedna miseczke wiekszy - wystarczylo. Odpowiedz Link Zgłoś
monique76 Re: stanik do karmienia? 27.06.09, 12:32 Spokojnie mozna znależć coś znacznie ladniej wyglądającego niż Triumph - a rownie wygodnego.. Nie mowiac o tym, ze w Triumphie to rozmiarow wiekszch niz 75D/80C to nie uswiadczysz.. Ja przed uswiadomieniem lobbo-biusciastym nosilam tez 75C/D.. Teraz mam stanik 65G i w Triumphie takich rozmiarow to w ogole nie produkuja chyba. Do karmienia kupie sobie staniki z firmy Anita - moze troche drozsze niz Triumph, ale po pierwsze maja rozmiary odpowiednie, a po drugie wygladaja o niebo lepiej niz Triumph. Odpowiedz Link Zgłoś