Dodaj do ulubionych

stanik do karmienia?

26.06.09, 11:47
Mam takie pytanie czy kupować do szpitala stanik do karmienia ? czy
wymagają w szpitalach takie coś
Obserwuj wątek
    • nextaga Re: stanik do karmienia? 26.06.09, 12:08
      W szpitalu takie rzeczy ich nie interesują smile Wygodniej jest w takim
      staniku - ja miałam. Szczególnie jak Ci pokarm wypływa smile
      • puellapulchra Re: stanik do karmienia? 26.06.09, 12:19
        Dokładnie, jak napisała poprzedniczka - do koszuli nie przykleisz
        wkładek laktacyjnych, a w drugiej dobie przeważnie już tak jest, że
        karmisz jednym cycem, a z drugiego w tym czasie leci ciurkiem smile
        • ga-ti Re: stanik do karmienia? 26.06.09, 15:07
          A mi przy pierwszym dziecku kazali założyc koszulę i stanik od razu. Przy drugim nie i dopiero w drugiej dobie załozyłam, jak mleko zaczęło leciec smile
          Kupic zawsze lepiej przed porodem, bo później możesz nie miec czasu smile
          • mond33 Re: stanik do karmienia? 26.06.09, 22:20
            ga-ti napisała:

> A mi przy pierwszym dziecku kazali założyc koszulę i stanik od razu. Przy drugi
            > m nie i dopiero w drugiej dobie załozyłam, jak mleko zaczęło leciec smile
            > Kupic zawsze lepiej przed porodem, bo później możesz nie miec czasu smile

Ja się nie zgodzę z tym. Polecam kupno kiedy ureguluje się laktacja. Zanim to
            nastąpi piersi będą przyjmowały różne kształty, a tym samym miały różne rozmiary
            ( od miękkich na początku, po twarde przy nawałach). Może również laktacja się
            oczywiście nie powieść (tego nie życzę oczywiście) albo przynieść jeszcze inne
            niespodzianki. Taki stanik zawsze zdąży się kupić.
    • kamelia04.08.2007 Re: stanik do karmienia? 26.06.09, 15:20
      pewnie, ze kupować, mi się zaczął nawał pokarmu w szpitalu, gdyby nie stanik z
      wkładkami laktacyjnymi, to bym była cała mokra.
      • kiraout tylko ja? 26.06.09, 18:33
        Czy jestem jedyna, której nie podobają się staniki do karmienia? Podobnie jak
        majty jednorazowe z siatki.
        Ja wyznaję zasadę: więcej godności. Staników z klapą i z kółkiem nie założę,
        podobnie jak siatki na tyłek, żeby było "poręczniej".Odczucia z noszenia ładnych
        rzeczy w trudnym czasie - bezcenne!

• reteczu nie tylko Ty 26.06.09, 18:49
          Ja też majtek z siatki nie miałam i mieć nie zamierzam.
          Stanika dla karmiących też nie miałam, choć zastanawiałam się nad
          kupnem głównie z jednego powodu - w normalnym staniku fiszbiny
          uciskały mnie po bokach tak, że bolało, mimo że biustonosz dobrany.
          zastanawiałam się, czy w staniku do karmienia też tak by było.
        • carolinecat Re: tylko ja? 26.06.09, 19:59
          no przepraszam, a taki Ci się nie podoba?
          www.ladysplace.pl/hotmilk-sinfully-sweet-seductress-pi-81.html
          trzeba troszkę poszukać, ale w dobie internetu da się znaleźć ładne karmniki. a
          poza tym każdy miękki stanik można przerobić na karmnik.

co do gaci siatkowych - wygodniej z nimi, niż z samym podkładem. poza tym i tak
          trzeba je często zmieniać i prać, a one szybciej schną, niż zwykłe bawełniane.
          no i kwestia dostępu powietrza - kluczowa po nacięciu.
        • elkam80 Re: tylko ja? 26.06.09, 21:16
          Mi nie tylko nie podobają się, ale nie widzę ich zastosowania u siebie. Jeszcze
          przed ciążą miałam duży biust, a te staniki są bez fiszbin i wszelkich
          usztywnień, tak więc cyc z nagromadzonym pokarmem będzie niemiłosiernie ciężki.
          U mnie wiem że się nie sprawdzą. Stawiam na staniki które dotychczas używałam -
          tylko z większą miseczką. Nie chcę mieć później problemu "skarpet z piachem".
          • pagaa Re: tylko ja? 26.06.09, 22:23

a wiecie co, moja znajoma miała często zapalenie piersi po porodzie, zatykane
            kanaliki itp. i jej powiedzieli, że to przez biustonosz z fiszbinami, że
            uciskają, kupiła kilka takich miękkich całkiem i rzeczywiście problemy
            zniknęły...hmm, miałyście tak może? może to był jakiś przypadek tylko, chociaż w
            sumie..
          • carolinecat Re: tylko ja? 27.06.09, 00:12
            ja mam duży biust i nic mi nie wisi - sekretem jest właściwie dobrany obwód
            • elkam80 Re: tylko ja? 27.06.09, 09:17
              To nie sekret... ale staniki do karmienia nie są robione z najlepszej jakości
              materiałów i ten sekretny obwód bardzo szybko zmienia swoje rozmiary. Również
              miseczki. A powiem szczerze że nie amm ochoty wydawać 200zł na stanik do
              karmienia, bo tyle nie wydaję nawet na "normalny". Ja po prostu będę kupać te
              które nadal kupuję, tylko z większą miseczką (jak miseczek wystarczytongue_out ). Akurat
              firma która je produkuje, a którą bardzo lubię robi również odpinane ramiączka,
              a za stanik płacę poniżej 100. A zrobione są z naprawdę dobrych materiałów.
              • izazdo elka, a znasz melisse? 28.06.09, 12:20

Melissa robi niedrogie, eleganckie karmniki w sensownych rozmiarach, z
                fiszbinami, z dobrych materialow, wiec obwod sie nie rozciaga.

www.melissa.com.pl/kolekcja/wyswietl.php?pokaz=karmnik
                Kupilam 75 J model 1335 za 74 zł. Nosze jeszcze przed porodem, polecam!
                • elkam80 Re: elka, a znasz melisse? 28.06.09, 14:32
                  OOOOooo, dzięki za podrzucenie!!!
                  Zwrócę uwagębig_grin. Bo ja to póki co muszę mieć jakieś 70G/H. Zobaczymy czy po
                  porodzie nei wrócę do 65uncertain ale nie wiem z jaką miseczką.
                  Jeszcze raz wielkie dzieki za podesłaniewink
        • drosophila.melanogaster Re: tylko ja? 27.06.09, 10:09
          kiraout napisała:

> Czy jestem jedyna, której nie podobają się staniki do karmienia? Podobnie jak
          > majty jednorazowe z siatki.
          > Ja wyznaję zasadę: więcej godności. Staników z klapą i z kółkiem nie założę,
          > podobnie jak siatki na tyłek, żeby było "poręczniej".Odczucia z noszenia ładnyc
          > h
          > rzeczy w trudnym czasie - bezcenne!

Wiesz,nie musza Ci sie podobac ale nie uogolniaj bo jest wiele bardzo ladnych stanikow do karmienia.Poreczne nie wyklucza ladnego!np ten stanik:

https://www.bravissimo.com/images/products/medium/eb04iva_mp.jpg

Lub taki:

https://www.bravissimo.com/images/products/medium/fye2pta_mp.jpg
          >
    • pagaa Re: stanik do karmienia? 26.06.09, 19:21
      ale przecież są ładne biustonosze do karmienia...
    • wakacyjna_iguana Re: stanik do karmienia? 26.06.09, 21:11
      Kup kup koniecznie do szpitala, bo jak dzieciak zaczyna ssać to pokarm sam leci
      z piersi nawet jak śpisz! Obudzisz się zalana mlekiem i koszula do prania -
      niemiłe uczucie. Ja miałam w szpitalu i do tego wkładki laktacyjne, które non
      sop musiałam zmieniać bo były mokre.
      • mahti Re: stanik do karmienia? 27.06.09, 04:56

ja kupilam i tak sie wlasnie zastanawiam czy to nie byl zbedny wydatek,bo sporo
        mnie kosztowaly.w Polsce nie bylo na mnie rozmiaru i kuzynka przywiozla mi z UK.
        fakt ze sa dobre gatunkowo i nawet ladnie przyozdobione ale jakos dziwnie piersi
        w nim wygladaja.ale jak bedzie to sie juz nie dlugo przekonam.
        https://dziecko.haczewski.pl/suwaczek/2008/10/2/28.png
        • pagaa Re: stanik do karmienia? 27.06.09, 09:05

a ja mam jeden miękki a jeden trochę usztywniany, ale w sklepie sobie
          pomierzyłam, wybrałam i piersi wyglądają w nim ładnie, nie wiem skąd te wątki o
          tym, że brzydkie, że się coś nieukłada, biustonosz jak biustonosz, różni się
          tylko tym, że sie odpina i ułatwia życie moim zdaniem. bo jakbym miała tak się
          ze zwykłego uwalniać za każdym karmieniem... a tak pyk i karmię, pyk i zapięte.
          moim zdaniem to przydatne jest.
          • meusus Re: stanik do karmienia? 27.06.09, 09:43
            a ja kupiłam jak urodziłam synka 3 staniki do karmienia jeden ten
            standardowy co zwykłyb w trojkąt bawełniany i dwa takie lepsze z
            koronką i z fiszbinami, w szpitalu jaki w nocy prawie przez pół
            roku karmienia były niezbędne , jak tylko nie dałam wkładki
            laktacyjnej na noc mimo ze juz długo karmiłam byłam cała zalana,
            stanik do karmienia jet również bardzo wygodny jak się karmi w
            miejscach publicznych, nie mówie nie przepadałam za nimi bo zawsze
            miałam usztywniane staniki ala pusch up, dlatego jak tylko wszystko
            się unormowało kupiłam kilka takich jak lubię tylko z większa
            miseczką,a staniki do karmienia zostawiłam na noc, przydadzą się
            teraz
            • iwonagos Re: stanik do karmienia? 27.06.09, 12:16
              Piersi mam niczego sobie (75D przed ciażą). Absolutnie nie dałam rady nosić "zwykłego" stanika w ciąży i w czasie karmienia. Zazdroszczę tym, które mogą...
              Od pierwszego dnia ciąży i pierwszej i drugiej mam baardzo wrażliwe piersi, przeszkadza mi dosłownie niteczka skądś wystająca, więc nie wyobrażam sobie fiszbin. Kupuję zawsze dobre staniki i gdy zaszłam w ciążę kupiłam taki z większą miską, niestety klapa. Zaopatrzyłam się więc w dwa z triumpha (są do karmienia, ale noszę je już teraz). Są idealne, pięknie podtrzymują piersi, nic nie uwiera. Tylko przed porodem będę musiała kupić większy, bo wiadomo, że piersi będą większe.
              A co do biustonosza do karmienia, to uważam, że jak najbardziej jest potrzebny. Oczywiście można mieć przykre doświadczenia, jeżeli się kupi jakąś chińsczyznę na targu. Ja właśnie za pierwszym razem tak zrobilamwink Pomyślałam sobie, że pewno i tak będzie mało przydatny, więc wypróbuję tańszy. Wydałam na niego 25 zł....
              No i po porodzie zakładam, a tu ramiączka cały czas spadające.... biust wisi po kolana.... Ależ byłam zła...
              I poleciałam potem do sklepu, zakupiłam właśnie z triumpha i dwa takowe używałam przez cały okres karmieniasmile Dla mnie jest to niezbędny zakup jeżeli się chce karmić cycem i nie chce się mieć piersi na brzuchu po zakończeniu laktacji. Dobry stanik - jak wiadomo podstawa i w ciąży i bez.
              • barbarka.1 Re: stanik do karmienia? 27.06.09, 12:25
                ale jaki kupić rozmiar skoro przed porodem nie wiadomo o ile
                powiększą się piersi... uncertain
                • monique76 Re: stanik do karmienia? 27.06.09, 12:33
                  barbarka.1 napisała:

> ale jaki kupić rozmiar skoro przed porodem nie wiadomo o ile
                  > powiększą się piersi... uncertain

Staniki do karmienia z reguły są z dość elastycznych materialow. Ja
                  kupowalam rozmiar o jedna miseczke wiekszy - wystarczylo.
              • monique76 Re: stanik do karmienia? 27.06.09, 12:32
                Spokojnie mozna znależć coś znacznie ladniej wyglądającego niż
                Triumph - a rownie wygodnego.. Nie mowiac o tym, ze w Triumphie to
                rozmiarow wiekszch niz 75D/80C to nie uswiadczysz..
                Ja przed uswiadomieniem lobbo-biusciastymwink nosilam tez 75C/D..
                Teraz mam stanik 65G i w Triumphie takich rozmiarow to w ogole nie
                produkuja chyba. Do karmienia kupie sobie staniki z firmy Anita -
                moze troche drozsze niz Triumph, ale po pierwsze maja rozmiary
                odpowiednie, a po drugie wygladaja o niebo lepiej niz Triumph.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka