maja-pl 29.07.09, 21:19 WitamMam do Was pytanie.W 40 tygodniu(czyli dzis) odszedl mi czop sluzowy nie odczuwam zadnych skurczy zatem nie wiem czy jechac do szpitala?Moga mnie zostawic czy odesla do domku?Z gory dziekuje za wszystkie odpowiedziPozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mama-1983 Re: 40 tydzien i odejscie czopa sluzowego 29.07.09, 21:29 Poczekaj na skurcze... Po odejściu czopa może jeszcze troszkę czasu minąc nim rozwinie sie akcja porodowa. zyczę szczęśliwego rozwiązania. Odpowiedz Link Zgłoś
wakacyjna_iguana Re: 40 tydzien i odejscie czopa sluzowego 29.07.09, 22:41 Poczekaj, do szpitala to dopiero ze skurczami co 5-7 minut Odpowiedz Link Zgłoś
merci77 Re: 40 tydzien i odejscie czopa sluzowego 30.07.09, 10:48 a mnie odeszedl czop w 40 tc,w dniu terminu porodu,zadzwonilam do ginekologa swojego,kazal podjechac do szpitala w celu zbadania,zdabali i wyszlo,ze mam rozwarcie na 2 palce i juz zostalam,dodam,ze szczegolnych skurczy nie bylo wcale,a tego dnia nijakie 3 krotnie spinanie sie brzucha,ale ledwo ledwo to czulam,na ktg tez niejak nie wygladalo,ze sa skurcze.Cos tam niby bylo,ale nieregularne bardzo i malo odczuwalne,wiec ja bym na Twoim miejscu podjechala do szpital by Cie zbadali. Odpowiedz Link Zgłoś