Dodaj do ulubionych

skórcze 32-33 tydzień

30.12.03, 12:40
Miałam iść dziś do lekarza, ale się zagapiłam i oczywiście nie było już
miejsc, a następna wizyta dopiero za tydzień. Chyba, że 'coś by się działo'.
No i właśnie nie wiem. Bo od tygodnia mam częste skórcze (te niebolesne) i
pobolewa mnie coś w okolicy pachwin, tak że muszę się dość ostrożnie ruszać.
Myślicie, że to normalne na tym etapie ciąży, czy walczyć o tą wizytę?
Joanna
Obserwuj wątek
    • sanna99 Re: skórcze 32-33 tydzień 30.12.03, 12:44
      hej - przeczytaj watek - ponizej "jak rozpoznać skurcze - 30 tydz" - tam jest
      opis co boli i sie kurczy gdy wszystko jest w normie. Pozdrawiam,
      • martynka30 Re: skórcze 32-33 tydzień 30.12.03, 12:46
        Walczyć! Prawdopodobnie to tylko skurcze przepowiadające, ale ocenić powinien
        to lekarz, nie diagnozuj się sama. Pozdrawiam
        • sanna99 Re: skórcze 32-33 tydzień 30.12.03, 12:53
          A jak powiesz ze masz skurcze to cie na pewno przyjma - przetrenowałam to.
          Chcieli mnie rejestrowac na przyszły tydzień a jak powiedziałam 'skurcze" to
          od razu i bez kolejki...
          • aniutekm Re: skórcze 32-33 tydzień 30.12.03, 13:35
            Asia, ja też Ci radzę "walczyć" o wizytę. Lepiej skonsultować to z ginem. W
            mojej przychodni nawet jak przyjdę niezarejestrowana a powiem, że sie źle
            czuję, to bez problemu przyjmują.
            Właśnie dziś po południu idę do lekarza i mam podobny do Twojego problem - z
            tym, że skurcze są czasem bolesne. Napiszę wieczorkiem co na to gin.. Dodam, że
            u mnie też zaczyna sie 33 tydzień.
            Pozdrawiam serdecznie. Ania
            • malwes Re: skórcze 32-33 tydzień 30.12.03, 15:18
              Asiu,
              Ja też bym poszła do gina jak najszybciej (sama dzisiaj swojej pani dr troche
              suszylam głowę ale z innych powodów). Jak ci odmówią tej wizyty to podjedź na
              izbę przyjęć jakiegokolwiek szpitala gin-poł. Tam cię zbadają i zrobią KTG (te
              aparaty są tylko w szpitalach) - będziesz miała 100% pewności czy to są
              skurcze, czy nie, bo lekarz w zwykłym badaniu też nie wszystko "zarejestruje" -
              a KTG z sonda skurczową w 20 min da jednoznaczną odpowiedź. No i badanie też ci
              zrobią a jak trzeba to i USG.
              Pachwiny są raczej "bezpieczne" - to rozciąganie więzadeł pachwinowych, jak
              najbardziej normalne w ciąży a na tym jej etapie szczególnie. Ale wszystkie
              inne objawy lepiej przedyskutować.
              Pozdrawiam,
              Gosia i 34 tyg Szymon
              • tjoanna Re: skórcze 32-33 tydzień 30.12.03, 18:19
                Dzięki dziewczyny! Jednak udało mi się dostać do lekarza i wszystko jest OK.
                Mój mąż ma dużo radości z moich rzekomo hipochondrycznych utyskiwań.
                Pozdrawiam!
                Joanna
      • alia78 Re: skórcze 32-33 tydzień 31.12.03, 09:42
        WITAJ!
        JAK WNIOSKUJE SĄ TO SKURCZE PRZEPOWIADAJĄCE, BÓL PACHWIN RACZEJ TEŻ NORMALNY,
        PONIEWAŻ GŁÓWKA WSTAWIA SIĘ W KANAŁ RODNY I UCISKA. jEDNAK KAŻDY SKURCZ LEPIEJ
        SKONSULTOWAĆ Z LEKARZEM, BO JESZCZE ZA WCZEŚNIE NA EWENTUALNY PORÓD.JEŚLI
        OKAZAŁOBY SIĘ ŻE ROBI SIĘ ROZWARCIE, TO LEKARZ COŚ ZARADZI, ŻEBY MALUSZEK
        JESZCZE NIE WYSZEDŁ NA TEN ŚWIATsmile
        GŁOWA DO GÓRY
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka