Dodaj do ulubionych

Imiona dzieci z roku 2008

25.12.07, 19:07
Mamy i przyszłe mamy maluszków 2008. Podawajcie ich imiona!
Obserwuj wątek
    • aneladgam Re: Imiona dzieci z roku 2008 25.12.07, 21:26
      Dominik Marek. ma przyjść na świat w maju.
      • Gość: anita Re: Imiona dzieci z roku 2008 IP: *.chello.pl 26.12.07, 09:28
        w marcu ma przyjśc na świat KAROL (synek siostry ciotecznej)
        • tami46 Re: Imiona dzieci z roku 2008 26.12.07, 22:44
          W połowie stycznia -Kornelka.
          • Gość: marishka Re: Imiona dzieci z roku 2008 IP: *.nocdirect.com 25.08.08, 19:20
            Kornelia bardzo ładnie, ale to zdrobnienie...
            U mnie we wrześniu będzie dziewczynka. Moje typy to Basia, Gabrysia
            lub Hania. Mąż chce Zosię. No i trwa walka, a ja jestem na straconej
            pozycji, bo dla pierwszej córci wybierałam ja (Maria Amelia).
        • Gość: Magda Re: Imiona dzieci z roku 2008 IP: *.255.84-79.rev.gaoland.net 22.12.08, 20:42
          Lena, urodzila sie w sierpniu 2008.
          • gaudencja Re: Imiona dzieci z roku 2008 22.12.08, 23:45
            U krewniaczki - Maria Róża, w grudniu.
      • Gość: fajnamagdalenka Re: Imiona dzieci z roku 2008 IP: 195.116.1.* 02.01.08, 13:30
        dziewzynka Kinga,Maja a dla chłopaka nic nie wymyśliłam.Termin mam na
        24luty.Pozdrawiam
      • joanna480 Re: Imiona dzieci z roku 2008 01.04.08, 14:11
        a ja mam synka o imieniu MIESZKO!!!!!!!!!!
      • lilith_9 Re: Imiona dzieci z roku 2008 04.08.08, 10:07
        A mój synek ma na imię Dorian smile))
      • Gość: cuteforloot Re: Imiona dzieci z roku 2008 IP: 195.117.255.* 30.09.08, 11:29
        Svetlana lub Jasio - połowa maja 2009.
        • abiela Wrzesień 01.10.08, 11:25
          Franciszek
          • julka.9 Re: Wrzesień 22.01.09, 10:55
            Aleks
        • Gość: proa Re: Imiona dzieci z roku 2008 IP: *.gorzow.mm.pl 18.11.08, 06:34
          Zuzanna Anna,termin na koniec stycznia 2009
          • Gość: mama Paulina Re: Imiona dzieci z roku 2008 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.08, 19:53
            Róża Paulina
          • Gość: gość Re: Imiona dzieci z roku 2008 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.09, 17:23

Aleksander dla chlopca i Hania dla dziweczynki
      • Gość: mar Tristan IP: *.mobile.playmobile.pl 27.11.08, 17:51

smile
    • Gość: rena Re: Imiona dzieci z roku 2008 IP: 81.110.25.* 26.12.07, 23:15
      kolezanka w lutym urodzi Gabrysię,
      zona brata w maju bedzie mieć Julię.
      • Gość: Jabelliza Re: Imiona dzieci z roku 2008 IP: *.sarmacka.net 22.03.08, 20:30
        30 stycznia urodził się Szymon Karol !!!
    • Gość: rybka Nemo Re: Imiona dzieci z roku 2008 IP: *.dsl.club-internet.fr 27.12.07, 08:26
      Pod koniec lutego dolaczy do Nas malutki Gabriel wink
      • Gość: Ines Re: Imiona dzieci z roku 2008 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.08, 23:31
        pod koniec lutego na świat ma przyjść Michalinka smile Ja już się nie mogę doczekać smile
      • karolina19791 Re: Imiona dzieci z roku 2008 26.03.08, 06:59
        oliwia aleksandra na swiat przyjdzie w maju
      • fiolaola Re: Imiona dzieci z roku 2008 28.07.08, 17:38
        Stanisław Gerard, a u męża brata jest Franciszek
    • milenium5 Re: Imiona dzieci z roku 2008 27.12.07, 10:44
      Mój kolega spodziewa się w maju Jana Samuela.
    • ariana1 Re: Imiona dzieci z roku 2008 27.12.07, 11:13
      W maju będę miała ciotecznego bratanka - Marcelego.
      • nastka_19 Re: Imiona dzieci z roku 2008 27.12.07, 12:08
        1)100% córeczka brata Noelia Masza (:
        2)synek lub córeczka kolegi Iwona Dorota lub Łukasz Kryspin
        3)Martyna Oliwia córeczka znajomej styczeń 21
        4) córeczka sąsiadki z góry ?????????
        na razie chyba tyle (:
        • gato.domestico Masza? 27.12.07, 12:20

• Gość: mys Re: Masza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.08, 22:21
            No właśnie mnie też się wydaje to imię nieco męskie. Ale z drugiej strony, w Polsce zwykło się nazywać imieniem Nikola dziewczynki, a to też raczej męskie imię. Co kraj to obyczaj smile
            • hipopotamama Re: Masza? 24.02.08, 12:33
              Masza o wschodnia Mania.
              Jak najbardziej żeńska tyle, że to skrót (?).
              • maleninki Re: Masza? 17.07.08, 23:44
                dokładnie to Masza skrót od Maria smile
    • epreis Re: Imiona dzieci z roku 2008 27.12.07, 23:47
      w marcu spodziewam się Hani lub Filipka...mam nadzieję, że "lub" a
      nie "i" smile)))))
      • ibulka Re: Imiona dzieci z roku 2008 28.12.07, 03:37
        w czerwcu dołączy do nas Marcelina [Magdalena?!] albo Kamil wink
        • donmari Re: Imiona dzieci z roku 2008 28.12.07, 13:45
          Lutowa Kornelka
          i czerwcowy/czerwcowa Walterek lub Ania
          • cynaamonka Re: Imiona dzieci z roku 2008 02.01.08, 16:52
            Co Wy z tą Kornelką. Imię ładne, a tak je okropnie zdrabniacie.
            PS. Mam na imię Kornelia, za co jestem bardzo wdzięczna rodzicom; za
            to do szewskiej pasji doprowadza mnie gdy ktoś mnie nazywa Kornelką.
        • ibulka Re: Imiona dzieci z roku 2008 28.12.07, 19:24
          ibulka napisała:

> w czerwcu dołączy do nas Marcelina [Magdalena?!] albo Kamil wink
          >
          >

FUUU, ALE KARYGODNA POMYLKA!
          sierpień/wrzesień, nie czerwiec!

czerwiec to ja big_grinD
          • candy26 Re: Imiona dzieci z roku 2008 28.12.07, 20:08
            Ja tez Ibulko mam podobnie termin.Jak myslisz chlopiec czy dziewczynka?U mnie
            blizniakismile
            • ibulka Re: Imiona dzieci z roku 2008 28.12.07, 20:24
              ja już mam bliźniaki smile)))

chciałabym dziewczynkę, bo jakoś tak 'wolę' córeczki, chociaż oczywiście synek
              dla mnie też jest najważniejszy i w ogóle smile
              mimo wszystko - baby są dwie, a chłop jeden jedyny, więc niech będzie chłopczyk wink))

zdrówka życzę wink
              • epreis Re: Imiona dzieci z roku 2008 28.12.07, 23:13
                ja chciałabym tylko wiedzieć co jest.. dziś tato mnie nakrzyczał, że
                nieładnie iż mówię o dzidzi - trol...ale trol to najmniej obraźliwe
                bezpłciowe słowo jakie mi przychodzi na myśl...bardzo szybko leci mi
                ta ciąża, prawie koniec 7 miesiąca a ja czuję się jakbym była w 3 -
                wina pracy mojego męża..pływa miesiąc na miesiąc i jakoś dziwnie mi
                czas leci..nie lubię niespodzianek i chciałabym wiedzieć wcześniej a
                tu złośnik chowa się smile
                • ibulka Re: Imiona dzieci z roku 2008 28.12.07, 23:39
                  ja też się nie mogę doczekać kiedy dowiemy się jaka płeć smile)
                  zwłaszcza, że imiona wybrane, czas rozpocząć chyba inne przygotowania big_grin
                  • epreis Re: Imiona dzieci z roku 2008 28.12.07, 23:51
                    i mieć na nie czas i zdążyć przed terminem smile)))
                    ja własnie czekam na wiadomość od męża kiedy "zamierza" wrócić z
                    rejsu bo z małym na zakupy nie bardzo smile))
                    • ibulka Re: Imiona dzieci z roku 2008 28.12.07, 23:55
                      my w sumie wszystko, co potrzebne mamy - po 'starszych' dzieciach, ale zawsze
                      coś nowego się kupuje, uwielbiam zakupy dla dzieci smile))
                      • epreis Re: Imiona dzieci z roku 2008 29.12.07, 00:05
                        no ja też pilnych potrzeb nie mam - co najwyżej rozmiar pampersów mi
                        się nie zgadza smile i kosmetyki tylko ale jakby to była dziewczynka to
                        może trochę różowego? smile)) a ciuszków ma nawęt więcej niż dla
                        pierwszego bo ostatnio pełno się dzieci w rodzinie i u znajomych
                        urodziło i wszystko teraz hurtem do mnie leci smile
                        ale to takie terapeutyczne dla mnie będzie..kupić coś dla dzidzi a
                        nie trola smile (bo po "naganie" mego tatusia już nie mówię, że dalej
                        mam nadzieję, że to torbiel i się wchłonie smile))
                        • ibulka Re: Imiona dzieci z roku 2008 29.12.07, 00:08
                          lubię różowy kolor, lubię moje córeczki w różowym, ale nie mam takiego podziału,
                          że róż dla dziewczynek, błękit dla chłopców. chodzą w czym leci i żyją, więc
                          chyba nie najgorzej są ubrani big_grin

pampersy, rany.
                          Julia już dawno bez pampersów, bliźniaki też, chyba że jak chore są, to wpadka
                          się zdarza, ale nocniki obowiązkowo wprowadziłam już ho ho ho i jeszcze kawałek
                          czasu temu wink
                          i teraz znowu mam wejść w pieluchy, omg... boję się chyba nawrotu starszych...
                          • epreis Re: Imiona dzieci z roku 2008 29.12.07, 01:25
                            mój mały ma pampersy tylko do spania, i tylko w domu..jak idzie spac
                            w wózku to w żadnym wypadku nie da sobie założyć pampersa i dziwne
                            bo wtedy się nie zsika- ale nie zmuszam go jakoś żeby go do spania
                            odpieluchować, sama miałam z tym jako dziecko długo problemy...

a różowy kolor- to tak dla przykładu, mam synka i same
                            typowo "męskie" stroje-dżinsy, koszule, bluzy...
                            nie chodziło mi tyle o kolor co takich torszkę typowo dziewczęcych
                            ciuszków..
                            problem będzie jak znów bedzie chłopak bo wtedy naprawdę nie mam co
                            kupić smile))))

a bać się..ja wogóle boję się jak to będzie..narazie kapcer (hehe
                            tak kapcer, ostatnio mój synek który WSZYSTKO mówi wyraźnie i
                            poprawni, na moje próby namówienia go,żeby mówił jednak Kacperek
                            powiedział, że on nie jest żaden tam.On jest Kapcer Kaper..i koniec
                            dyskusji) jest moim oczkiem w głowie i nie jestem w stanie sobie
                            wyobrazić jak mogłabym kogoś pokochać tak mocno jak jego..
                            • ibulka Re: Imiona dzieci z roku 2008 29.12.07, 13:43
                              spokojnie, będziesz w stanie smile
                              każde dziecko kocha się tak samo, i inaczej jednocześnie wink

a co do ubrań - mój mały elegant na wigilii wystąpił w 'kamizelce' i 'krawacie',
                              wyglądał odlotowo, i w ogóle od jakiegoś czasu wygląda jak stary, tylko
                              pomniejszony big_grinDD
                              fajne teraz ciuchy produkują dla dzieci, lepsze niż dla nas big_grin
                              • epreis Re: Imiona dzieci z roku 2008 29.12.07, 23:15
                                mój na pierwszej wigilii miał 3 miesiące i wtedy był jeszcze chyba w
                                śpiochach..ale 3 miesiące później na rocznicy ślubu dziadkó (jego
                                pradziadków) miał już koszulę...teraz też spodnie na kancik, koszula
                                i krawat pod kolor i elegancik jak nie wiem smile gdy był młodszy
                                często zakłądałąm mu koszule bo przepięknie w nich wygląda a teraz
                                wydają mi się jakieś takie niwygodne i niepraktyczne i tylko na
                                jakieś okazje zakładamy smile ale pamiętam jak kiedyś mąż się ze mnie
                                śmiał bo szliśmy do moich rodziców (wtedy mieszkaliśy jeszcze u
                                teściów a ni z kolei mieszkają rzut kamieniem od moich rodziców),
                                synek miał jakieś pół roku i wystroiłam go - a co ma wyglądac jak
                                chłopak a sama szłam w dresach i jakiejś byle jakiej koszulce smile i
                                śmiałam się, że ja moge wyglądac byle jak ale moje dziecko musi być
                                porządnie ubrane big_grin
                                • ibulka Re: Imiona dzieci z roku 2008 30.12.07, 00:00
                                  wiadomo, dziecko musi być eleganckie smile

w październiku na urodzinach Julki planowałam ubrać ją w zwykłe spodenki i
                                  koszulkę, żeby było jej wygodnie bawić się z innymi dziećmi, a ona spojrzała na
                                  mnie i wyjechała z tekstem: 'mamo, to są urodziny! nie mogę wyglądać jak jakiś
                                  dziad!' big_grinDDD
                                  • epreis Re: Imiona dzieci z roku 2008 30.12.07, 11:05
                                    tak, dzieci są cudowne smile moja kuzynka ostatnio to synka mówi- ale
                                    masz piękną pelerynę, a on do niej - to elegancki golfik jest big_grin

chodziło o te półgolfy nakładane na sweter...generalnie synek nie
                                    bardzo lubi się ubierać ale znalazłam parę sposoób z którymi żyję
                                    się rewelacyjnie smile
      • malpie105 Re: Imiona dzieci z roku 2008 21.10.08, 18:02
        A mój synek będzie miał na imię Stefan
    • zyrafka1973 Re: Imiona dzieci z roku 2008 29.12.07, 21:10
      Wszystkie znaki na niebie wskazują na to, że w pierwszych dniach lutego pojawi
      się Konstanty.
      • Gość: Madusia77 Re: Imiona dzieci z roku 2008 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.08, 15:37
        W maju na świat przyjdzie nasza córeczka. Ciągle wybieramt imię.
        Typy to:
        LAURA
        JAGODA
        KORNELIA
        MATYLDA
        MICHALINA
        OLGA
        MARTYNA
        NATASZA
        • Gość: Ania Re: Imiona dzieci z roku 2008 IP: *.68.77.242.brzesko77.tnp.pl 05.01.08, 22:46
          Najładniejsze to Matylda!
          • Gość: Anka Re: Imiona dzieci z roku 2008 IP: *.range86-142.btcentralplus.com 12.01.08, 00:27
            Ja mam termin na 18 i bedzie podobno chlopiec Dawidek Adrian.Jednego
            juz chlopca mam Nikolasa.pozdrawiam
          • Gość: mama Re: Imiona dzieci z roku 2008 IP: 195.136.118.* 12.01.08, 06:14
            mój synek który ma przyjśc na świat marzec/ kwiecień 08r. bedzie
            miał na imię Antoś
      • das.krokodil żyrafko! 03.01.08, 12:19
        Żyrafko, pięknie smile Nie daj się zakrzyczeć i trawj przy
        Konstantym big_grin Gratuluję wyboru!
      • Gość: kasia_y1 Re: Imiona dzieci z roku 2008 IP: *.chello.pl 13.02.08, 19:09
        KOSTEK! Ślicznie!
      • jvstys Re: Imiona dzieci z roku 2008 31.03.08, 17:23
        a mnie w maju urodzi się Marcel Olivier
        • daduna Re: Imiona dzieci z roku 2008 03.04.08, 13:24
          a moję bąbelki będą miały na imię Sara I Wiktor...ale polecam
          również Laurę, Roberta, Wiktorię, Dawida, no i oczywiścię DARIĘ-mam
          tak na imię i jestem z tego bardzo bardzo dumnasmile
    • gabriel51 Re: Imiona dzieci z roku 2008 01.01.08, 22:10
      jeśli wszystko pójdzie ok to w sierpniu dołączy do nas Gabriel albo
      Gloria, choć na Glorie mąż nie bardzo się godzi. W domu mamy jeszcze
      Marysię
    • Gość: Asia Re: Imiona dzieci z roku 2008 IP: *.chelmnet.pl 01.01.08, 23:56
      Jeszcze nie wiem co sie urodzi bo termin odlegly,a plci jeszcze nie
      da sie rozroznic...ale jezeli chlopczyk to Kajusz,a dziewczynka
      Miriam.
    • magda_m22 Re: Imiona dzieci z roku 2008 02.01.08, 19:07
      Siostra cioteczna w lutym urodzi Kacpra.
      Ciocia Zuzię bądź Filipka(jak na raziewink) coś koło czerwca.
      • magda_m22 Re: Imiona dzieci z roku 2008 19.01.08, 10:54
        magda_m22 napisała:

> Siostra cioteczna w lutym urodzi Kacpra.
        > Ciocia Zuzię bądź Filipka(jak na raziewink) coś koło czerwca.

W tej chwili rodzicie Kacperka są niezdecydowani co do imienia, a ciocia myśli o Nadziei smile.

Właściwie jeszcze w starym roku urodziła się znajomemu córka Noami.
        (znajomy mieszka w Irlandii a któreś z jego rodziców jest obcokrajowcem, znajomemu na pamiątkę korzeni pozostał piękny kolor skóry wink - bo w innej sytuacji nie widziałabym tego imienia...)
    • Gość: iwona Re: Imiona dzieci z roku 2008 IP: *.mmpnet206.tnp.pl 03.01.08, 12:31
      W połowie stycznia ma przyjść- JULIA, NIKOLA lub KLAUDIA jeszcze nie jestem zdecydowana co do imienia
      • Gość: Dorota Re: Imiona dzieci z roku 2008 IP: *.tomaszow.mm.pl 03.01.08, 13:16
        U mnie termin jest jeszcze odlegly i nie wiem co bedzie , chociaz mam przeczucie
        , ze bedzie dziewczynka. Jak narazie podoba mi sie imie Wiktoria.
        • Gość: MYCHA Re: Imiona dzieci z roku 2008 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.08, 17:53
          Termin porodu 1 marca- imię dla chłopca:Tomasz, dla dziewczynki:
          Paulina. Pozdrawiam
          • Gość: Oliwka133 Re: Imiona dzieci z roku 2008 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.08, 22:28
            Tomasz to fajne imię mam takiego rozbrykanego 4 latka ja na niego
            wołam Tomaszek albo Tomiś.
            A teraz miała być Majusia ale dziś się okazało że będzie synek i nie
            mam pjęcia jakie wybrać imię, a ma przyjść na świat 15 lutego 2008r.
          • Gość: kari Re: Imiona dzieci z roku 2008 IP: *.c9.msk.pl 10.01.08, 16:15
            Ja też od 3 dni mam termin na 1 marca (do tej pory był 30 luty big_grin) Ma być
            dziewczynka i szczerze mówiąc nie mam pojęcia jakie dać imię - nie umiem
            pogodzić mojego gustu z reszta rodziny (począwszy na mamie i teściowej,
            skończywszy na kuzynkach i ciotkach), chciałam od początku małą Justynkę albo
            Ulkę, a miesiąc temu tatuś wymyślił Anastazja (mała Nastusia) i bardzo mi sie
            spodobało - właściwie było już ustalone póki nie wtrąciła sie rodzina-wszyscy
            zabraniają mi tak 'krzywdzić' dziecko (czy to takie straszne imię?) Będzie więc
            tak, że imię nadam chyba dopiero po urodzeniu - spojrzę na nią i mam nadzieję,
            ze jakoś samo "wpadnie"
            • Gość: kasia_y1 Re: Imiona dzieci z roku 2008 IP: *.chello.pl 13.02.08, 19:13
              termin 30 lutego??? Hm.. nawet jako "przestępny: rok 2008 ma tylko
              29 dni...
              • survvivve Re: Imiona dzieci z roku 2008 14.02.08, 13:51
                płeć męska wink
                termin - 13.06.08 - piatek wink a wiec i imie powinno być
                niepospolite - nie mylić z pechowe wink))

mamy córeczke o imieniu Milana...zatem i dla braciszka poszukujemy
                jakiegoś ciekawego...aczkolwiek nie oderwanego zupełnie od
                rzeczywistości wink
                • aatta11 Re: Imiona dzieci z roku 2008 08.03.08, 00:02
                  cześć wink witam serdecznie jako nowicjuszka na forum smile czytałam,
                  że masz córeczkę Milanę a czy zdecydowaliście się już na imię dla
                  synka??? co myślisz o Miłoszu pasowało by to imię do Milany

pozdrawiam goraco smile
                • perzynka18 Re: Imiona dzieci z roku 2008 13.05.08, 16:27
                  witam ja w sierpniu urodzę najprawdopodobniej drugiego synka, który będzie miał
                  na imię Martin Oskar, w domku już mam Krystiana, który sam wybrał te imiona dla
                  braciszka. Dla dziewczynki wybrałam imię Kornelia
    • Gość: 86mika Znajoma urodziła Kacpra IP: *.ip.netia.com.pl 03.01.08, 19:41
      • ibulka Re: Znajoma urodziła Kacpra 03.01.08, 23:02
        no to dopiszę jeszcze dzieciaczki od naszych znajomych:

w październiku przyszła na świat Antonina, w listopadzie Bartosz smile
    • magdaziomek5 Re: Imiona dzieci z roku 2008 04.01.08, 10:08
      moje przyszłe dziecko bedzie Zuza lub Jakub
      • Gość: pluszak Re: Imiona dzieci z roku 2008 IP: *.stk.vectranet.pl 04.01.08, 12:38
        Ja mam pólroczna Milenke. Myslalam o imieniu Zuzia, potem o Hani,
        Laurze ale to teraz bardzo popularne imiona. W mojej rodzinie jest
        juz mala Julcia, Emilka i Szymon.
        • Gość: megx Re: Imiona dzieci z roku 2008 IP: *.aster.pl 06.01.08, 20:37
          Wiktor Jan urodzi się w czerwcu!
    • Gość: Monika Re: Imiona dzieci z roku 2008 IP: *.it-net.pl 08.01.08, 10:43
      W kwietniu urodzi się TOBIASZEK
    • Gość: Monika Re: Imiona dzieci z roku 2008 IP: *.it-net.pl 08.01.08, 10:44
      Gdyby była dziewczynka to Michalinka, Justynka, albo Sabinka
    • Gość: kwiatuszek Re: Imiona dzieci z roku 2008 IP: *.dip.t-dialin.net 08.01.08, 11:26
      spodziewamy sie dziewczynki w maju. jeszcze nie jestesmy pewni co do
      imiona, nazwiemy ja Amelia, Anastazja (faworyt meza), Arianna,
      Aurelia, Dominika, Elenor, Emilia, Estelle, Evita, Fabienne, Fiona,
      Flavia, Livia lub Vivien.
      • Gość: monia Re: widzę ,że naśladujesz Wisniewskiego z imionami IP: 217.153.94.* 08.01.08, 14:34
        szczerze nie podobaja mi się , sa takie wymyślone a jest tyle
        pięknych imionsmile
        No imie Dominika- ok ładne, ale Anastazja, Fabienne itp. Pomysl o
        dziecku jak pójdzie do szkołyi ktos zapyta ją a jak masz na imie a
        ona odpowie na przykład Anastazja. Normalnie boki zrywać!
        • ibulka Re: widzę ,że naśladujesz Wisniewskiego z imionam 08.01.08, 14:39
          Gość portalu: monia napisał(a):

> szczerze nie podobaja mi się , sa takie wymyślone a jest tyle
          > pięknych imionsmile
          > No imie Dominika- ok ładne, ale Anastazja, Fabienne itp. Pomysl o
          > dziecku jak pójdzie do szkołyi ktos zapyta ją a jak masz na imie a
          > ona odpowie na przykład Anastazja. Normalnie boki zrywać!

z Anastazji, boki zrywać? nigdy w życiu! smile
          normalne imię. co innego Viviene czy Fabienne, o tak, dla mnie to porażka
          nowoczesności za wszelką cenę, ale Anastazja? smile)

no i napiszę dużymi literami, że TO MOJE ZDANIE.
          coby się nikt nie doczepił, chociaż i tak się doczepią... wink
          • Gość: kolla Re: widzę ,że naśladujesz Wisniewskiego z imionam IP: *.pronet.lublin.pl 05.02.08, 19:41
            Moim zdaniem to calkiem fajne imiona,nic takiego dziwnego w Anastazji nie widze,sama zastanawiam sie nad tym imieniem.
            • Gość: gren Re: widzę ,że naśladujesz Wisniewskiego z imionam IP: *.toya.net.pl 17.02.08, 20:04
              wiecie w tych imoinach może coś jest choć to zawsze mi przypomina pierwszą
              lekcję na praktykach z francuskiego , wiadomo niektóre odpowiedniki są piękne
              ale niektóre ...oto przykład w klasie 4 mialam chłopca który nazywał sie
              Wawrzyniec po francusku to Laurent [wym LORĄ] jak Wawrzyk , tak wołali koledzy,
              to usłyszał stwierdził: to ja wole nazywać się Wawrzyniec. Co do imion Anastazja
              dlaczego nie zaś całym sercem jestem za Konstantym , Gabrielem, Natanem
              ,Konradem, Grzegorzem , Przemkiem , z dziewczęcych Dobromiła , Zuzanna, Dorota ,
              Jadwiga...smilepozdrawiam wszystkie mamusie
        • pattymatheson Re: widzę ,że naśladujesz Wisniewskiego z imionam 05.08.08, 17:47
          > szczerze nie podobaja mi się , sa takie wymyślone a jest tyle
          > pięknych imionsmile

Czy to oznacza, że wszystko, co ładne, zostało już wymyślone i począwszy od roku
          2000 należy tylko czerpać z przeszłości?
          Nie zapominajmy, że każde imię było kiedyś wymyślone, a większość budziła
          zapewne reakcje podobne do Twojej. ("Aleksander? Eh, ta zachodnia moda...
          Dobrawo, jest tyle pięknych imion: Radzim, Ścibor, Mieszko...").
          Jeśli komuś się dane imię podoba, niech tak dziecko nazwie, jedyną przeszkodą
          może być jednoznacznie złe skojarzenie lub obca pisownia (język urzędowy w
          państwie obowiązuje i nie ma się co obruszać). Jeśli dziecko będzie od małego
          wychowywane w przyjaźni ze swoim imieniem, nikt mu w przedszkolu nie podskoczy.
          Miałam w grupie siedem Ań, a przez niemal 20 lat spotkałam jedną swoją
          imienniczkę. Nie czułam się przez to źle, teraz jestem dumna z imienia (wcale
          nie tak mało popularnego, jak mogłam wówczas przypuszczać).
          No i koniec końców - imię można zmienić. Jeśli dziecko będzie faktycznie
          nieszczęśliwe, nic nie stoi na przeszkodzie.
          • Gość: myszka_s3 Re: widzę ,że naśladujesz Wisniewskiego z imionam IP: 80.50.236.* 14.11.08, 14:26
            A mnie sie podoba dla chlopca imie Milanek . Rzadkie i malo
            spotykane dla dziewczynki nie mam pomyslu ,gdyz mam 5 corek Marzena
            Dagmara Martynka Patrycja i Roxanka. Teraz czekamy na
            Milanka...Pozdrawiam wszystkie mamy i przyszle mamy...
      • Gość: BB Re: Imiona dzieci z roku 2008 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.08, 20:35
        Moja wnuczka ma na imię Amelka. Wszystkie imiona są ładne gdy ładnie się je
        wymawia.
        • Gość: Aga Re: Imiona dzieci z roku 2008 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.08, 20:56
          Bardzo ładne imię AMELKA !!!
        • aatta11 Re: Imiona dzieci z roku 2008 08.03.08, 00:06
          Mnie też bardzo podoba się to imię smile
      • Gość: Red Re: Imiona dzieci z roku 2008 IP: *.tosa.pl 27.03.08, 19:46
        a nam wczoraj urodzila sie Liwiasmilesmilesmile jestesmy mega szczesliwismilesmilesmile
        • otka30 Re: Imiona dzieci z roku 2008 23.10.08, 15:37
          A u nas jest Łucja Rozaliasmile
      • Gość: bati Re: Imiona dzieci z roku 2008 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.12.08, 14:38
        1. Ola- córka znajomej
        2. Adelajda- corka kuzynki
        3. Julka- córka kuzynki chłopaka
        4. Lena- córka koleznaki
        5. Weronika- córka kolezanki
        6. Ola- córka siostry kolezanki

W drodze:
        Maja- corka kuzynki mamy
        nie wiadomo co- kolegi
        Hubercik- syn ( koncu chlopak jakis) koleznki
        • olianka Re: Imiona dzieci z roku 2008 26.12.08, 00:00
          14 grudnia moja koleżanka urodziła Nataniela, młodszego brata Gabriela.
    • olianka Re: Imiona dzieci z roku 2008 08.01.08, 15:28
      Moim sąsiadom urodził się synek Bartuś (nie wiem, czy będzie Bartoszem czy
      Bartłomiejem). Starsza siostrzyczka Bartusia to Patrycja.
    • Gość: xela Re: Imiona dzieci z roku 2008 IP: *.chello.pl 08.01.08, 16:32
      moj synek TYMON urodzi sie na przelomie cxzerwca i lipca big_grin
      • Gość: ~marsza Re: Imiona dzieci z roku 2008 IP: *.leon.com.pl 08.01.08, 18:25
        Na razie mam Dorotkę, a w czerwcu będzie Agatka albo Filipek, ale zastanawiamy się też nad Franiem... tylko strasznie niepodoba mi się urzędowa forma tego imienia "Franciszek". Co o tym sądzicie?
    • Gość: Monika Re: Imiona dzieci z roku 2008 IP: *.kaskada.net 10.01.08, 09:08
      mój synek przyjdzie na świat w kwietniu będzie to KRZYSZTOF lub
      MACIEJ jak myślicie które imię lepsze?
      • Gość: anita Re: Imiona dzieci z roku 2008 IP: *.chello.pl 10.01.08, 10:47
        mi bardziej podoba się KRZYSZTOF (
      • klara1308 Re: Imiona dzieci z roku 2008 05.02.08, 22:05
        Gość portalu: Monika napisał(a):

> mój synek przyjdzie na świat w kwietniu będzie to KRZYSZTOF lub
        > MACIEJ jak myślicie które imię lepsze?
        Oba są piękne. Mam już w domu 4-letniego Maciusia a lada dzień urodzi się Krzyś
    • olivier042007 Re: Imiona dzieci z roku 2008 10.01.08, 11:18
      Mój roczny synek ma na imię Olivier (Oluś) a córka jedenastoletnia Dominika
      • Gość: lola Re: Imiona dzieci z roku 2008 IP: 195.117.255.* 10.01.08, 15:30
        Stefan albo Tosia (Antonina)
    • Gość: gosia Re: Imiona dzieci z roku 2008 IP: *.b-ras1.mvw.galway.eircom.net 10.01.08, 17:50
      U nas będzie Michał lub Julia...Co do Julii nie jestem pewna bo to
      ostatnio "modne" imię... ale mi się podoba....
      • tami46 Re: Imiona dzieci z roku 2008 11.01.08, 23:19
        Wczoraj urodziła sie Kornelia.
        • ibulka Re: Imiona dzieci z roku 2008 12.01.08, 12:18
          gratuluję rodzicom Kornelii - córeczki i pięknego imienia smile
        • Gość: ewa Re: Imiona dzieci z roku 2008 IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.12.08, 21:46
          Mój syn to Paris Amari. Nienawidzę przeciętniactwa i nie ulegam
          modzie!!!!!!!!!!!!!Córka będzie Davia.
          • gaudencja Re: Imiona dzieci z roku 2008 10.12.08, 23:01
            Może się zdecyduj, czy masz córkę Chanel, czy też syna Parisa, i pod
            jakim nickiem piszesz.
            • hovawartka Re: Imiona dzieci z roku 2008 11.12.08, 00:08
              dopisuję dwóch grudniowych chłopców koleżanek: Jakub i Szymon.
    • Gość: iga Re: Imiona dzieci z roku 2008 IP: *.ipt.aol.com 12.01.08, 23:08
      Eryk jesli urodzi sie chlopiec, Lenka jesli dziewczynkasmile
      • Gość: cat-k Re: Imiona dzieci z roku 2008 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.08, 01:01
        Córeczka Diana, ma się urodzić na przełomie marca i kwietnia. Dużo było imion, ale to jakoś tak się do nas przyczepiło, a to z powodu księżycasmile), jest nawet, o dziwo, jakaś święta nosząca to imię.
        • hovawartka Re: Imiona dzieci z roku 2008 13.01.08, 21:09
          Właśnie urodził się Samuel Lorenzo u kuzyna z Wenezueli.
        • Gość: Izabela Re: Imiona dzieci z roku 2008 IP: *.range86-151.btcentralplus.com 14.01.08, 02:23
          Diana to patronka lowcow czyli polujacych. Jest piekna i bardzo wrazliwa
          kobieta. Piekne imie dla dziecka
          • tusia20061 Re: Imiona dzieci z roku 2008 27.11.08, 22:21
            U nas jest juz Maja a 1 grudnia ma pojawić się Julia smile
    • czesikowa Re: Imiona dzieci z roku 2008 13.01.08, 22:35
      Jakie straszne te wszystkie Nikolasy, Nikole,Xaviery i inne!
      Koleżanka ma Mieszka, druga pięknego Gniewka, a u nas miał być
      Maksio lub Malwinka, bedzie Malwinkasmile

A'la
      • ibulka Re: Imiona dzieci z roku 2008 13.01.08, 22:55
        czesikowa napisała:

> Jakie straszne te wszystkie Nikolasy, Nikole,Xaviery i inne!
        > Koleżanka ma Mieszka, druga pięknego Gniewka, a u nas miał być
        > Maksio lub Malwinka, bedzie Malwinkasmile
        >
        > A'la

jak tak zastanawiam się, które imię lepsze - Gniewko, Mieszko czy Nikolas, to
        dochodzę do wniosku, że ze skrajności w skrajność też nie jest dobrze popadać.
        • robson22-and-more Re: Imiona dzieci z roku 2008 14.01.08, 10:38
          9 lutego urodzi się jeśli dziewczynka jessica a chlopczyk kryspin

01.12.2003-julia
          • ibulka Re: Imiona dzieci z roku 2008 14.01.08, 20:45
            robson22-and-more napisał:

> 9 lutego urodzi się jeśli dziewczynka jessica a chlopczyk kryspin
            >
            > 01.12.2003-julia

jessica? nie-e, dżesika jeśli już, w naszym kraju smile

koszmar. w pisowni przede wszystkim, bo brzmienie jak brzmienie, da się osłuchać.
          • Gość: bela349 Re: Imiona dzieci z roku 2008 IP: *.pools.arcor-ip.net 13.03.08, 21:35
            Moja 5-letnia córeczka też ma na imię Jessica (pięknie ) druga urodziła się 10.01.2008 i ma na imię Janessa.Pozdrawiam
            • Gość: bela349 Re: Imiona dzieci z roku 2008 IP: *.pools.arcor-ip.net 13.03.08, 21:42
              Imiona powinny byc pisane tak jak w orginale są zapisane i to obojętnie w Polsce czy gdzie indziej i nie jak sie komu zachce.
              • Gość: Izabelalive Re: Imiona dzieci z roku 2008 IP: 77.165.101.* 13.10.08, 17:18
                Ja mam termin na 5.12.08 i to będzie chłopiec o imieniu Milan
            • Gość: dorcia Re: Imiona dzieci z roku 2008 IP: *.lubin.dialog.net.pl 25.03.08, 14:46
              Ja mam termin na sierpień i na dzień dzisiejszy będzie to Emilka Zosia - podoba
              mi sie jeszcze Zuzanna a reszta rodziny proponuje Julię lub Hanię - chyba że
              będzie niespodzianka i USG sie nie potwierdzi wtedy będzie problem - chyba
              Krzyś Karol lub Antoś tylko że mężowi żadne męskie imię sie nie podoba...po
              prostu chce córuchnę
            • Gość: nola9 Re: Imiona dzieci z roku 2008 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.08, 01:35
              ja rozumiem takie imiona za granica, ale w Polsce to koszmar!
              Moja siostra ma meza anglika, mieszkaja w anglii, ich dzieci to
              Matteus czyta sie Mateusz, pisownia ze wzgledu na ulatwienie mu
              zycia w anglii, Alexander a w listopadzie na swiat przyjdzie
              Olivia...gdyby chcieli Jessice byliby usprawiedliwieni, ale w Polsce
              to bezgusciem zalatuje..
            • Gość: MAJECZKA SUper to [...] IP: *.67.230.9.hk82.com 24.07.08, 14:38
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • aatta11 Re: Imiona dzieci z roku 2008 08.03.08, 00:09
        Moja siostra to Malwinasmile ja od zawsze mówię do niej Malwa
    • Gość: Ola Re: Imiona dzieci z roku 2008 IP: *.swidnica.mm.pl 14.01.08, 13:13
      Jutro idziemy do urzędu. Nasza malutka urodziła się 6-go stycznia i
      do jutra będzie jeszcze niunią, bo imię ciąle nie wybrane. Mamy
      dylemat:
      - Luiza (mężowi się bardzo podoba)
      - Amelia
      - Milena
      - Marta
      - Ewa
      - Emilia
      - Kornelia
      Pozdrawiam
      • Gość: jolka24 Re: Imiona dzieci z roku 2008 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.08, 18:14
        Ja wybrałabym Milenkę. Sama dam synkowi na imię Marcel lub Igor,
        albo i obasmile
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.