Dodaj do ulubionych

przedszkole Konstancin - Piaseczno - POMOCY

23.09.09, 10:29
Witam serdecznie
Trochę pokomplikowały mi się sprawy życiowe i szukam pilnie przedszkola dla 3,5 latka w rejonie Konstancin/Chylice/Józefosław może Piaseczno... Bardzo proszę o wszelkie wskazówki. Które Państwo polecacie (może np. wiecie, że jest szansa na przyjęcie jeszcze teraz). Jak wiecie, że gdzieś mam nie iść - to też proszę nawet o lakoniczny sygnał... Będę wdzięczny za każdą informację. Dziękuję.
Obserwuj wątek
    • megatrendy Re: przedszkole Konstancin - Piaseczno - POMOCY 05.10.09, 22:14
      Witam polecam przedszkole Wesoły Reksio ul Piaseczyńska 27 prowadzi
      dopiero nabór dzieci .Bardzo dobra kadra pedagogiczna ciekawy
      program edukacyjny i zajęcia dodatkowe .Czynne od 7-18 Bardzo niskie
      koszty .Kontakt 0796 290 608 0602 68 80 43 Sprawdz polecam
    • ja-rollotomasi Re: przedszkole Konstancin - Piaseczno - POMOCY 26.11.09, 06:50
      Córka sąsiadki chodzi do Bimbo na Oborskiej w KOnstancinie i jest b. zadowolona. Ruszyli kilka tygodni temu - chyba w najładniejszej lokalizacji w okolicy.
      www.bimbo.edu.pl
    • agus-ka Re: przedszkole Konstancin - Piaseczno - POMOCY 26.11.09, 10:45
      w Józefosławiu chwalone jest przedszkole Słoneczko na Julianowskiej
      i Zebra chyba tez na Julianowskiej, spróbuj zadzwonić i się
      dowiedzieć. Moja córcia chodzi do Misia na Ogrodowej, jestem
      zadowolona, ale tu już chyba nie ma miejsc z tego co wiem.

Do państwowego to raczej marna szansa. Nie wiem jak Chylice i
      konstancin, ale Józefosław ma tylko jedno takie przedszkole na ok
      100 dzieci. Jest bardzo mocno oblegane.
      • zlooty81 Re: przedszkole Konstancin - Piaseczno - POMOCY 30.11.09, 12:52
        a ja myślę że bez żadnego problemu znajdziesz sobie prywatne przedszkole w
        Konstancinie do wyboru i koloru :
        www.skrzatek-oczatek.pl/
        www.kolorowenutki.pl/
        Wesoły Reksio ale chyba strony nie mają
        www.kidsacademy.com.pl/
        i jeszcze pewnie wiele innych smile
        • bambinoo12 TYLKO nie Kolorowe nutki i poziomkowa akademia!!! 21.01.10, 10:48
          Witam wszystkich.Zaczyna się sezon szukania przeszkoli, prywatnych,
          państwowych, wiadomo jak jest. Jestem mamą dwulatka rozglądam się z
          niektórymi przedszkolami współpracuję, i z obserwacji przedszkoli w
          mojej okolicy Piaseczno-Konstancin- Kamionka Bobrowiec( za Zalesiem
          kawałek) zdecydowanie NIE POLECAM -Kolorowe Nutki-Konstancin-
          prywatne, drogie, zimno w pomieszczeniach, grupy mieszane 3-4 latki
          razem,sale przechodnie, maluchy leżakują w ubraniach bo jest tak
          zimno, jedzenie mizernota, kotlet dzielony na 4, podwieczorek
          np.budyń gęsty że łyżka stoi,kanapki wydzielane,bzdury wypisywane na
          stronie,ochy i achy właściciele nastawieni na kasę aby jak najwięcej
          dla siebie.NIE NIE jeszcze raz NIE!!!
          W Kamionce- Poziomkowa Akademia- podobnie, dzieciom wyliczane są
          kanapki, nie ma dokładek obiadu,kanapki sztuka na głowę i ani grama
          więcej, bo po prostu oszczędność,podwieczorki- pół kromki ciasta
          drożdżowego i koniec, nawet herbaty dzieciom żałują, zimno, sala dla
          5-latków 6m2, a 15 dzieci, jeden na drugim siedzi,nie ma jak
          przeprowadzić zajęć ruchowych a cxzas wolny na zabawę?gdzie tu się
          bawic jak miejsca nie ma!! 3i 4 latki razem na 20m2, dzieciaki z
          zerówki nie potrafią wysłuchiwać jaka jest głoska na początku albo
          na końcu wyrazu, po prostu realizacja programu, bez zwrócenia uwagi
          na słuch na sylabizowanie, pani idzie do przodu wg.przewodnika, bo
          ma być zrealizowane i koniec.Dużo by pisać, po prostu NIE jest godne
          POLECENIA i kropka.Szkoda dzieci na te przedszkola!!!
          • k_sawa Re: TYLKO nie Kolorowe nutki i poziomkowa akademi 05.02.10, 12:55
            co za bzdury wypisujesz i na dodatek kopiujesz te same teksty bez
            wysiłku."Drogie" (a masz porównanie z innymi przedszkolami) "zimno w
            pomieszczeniach"- bzdura!!!!, "maluchy leżakują w ubraniach bo jest tak zimno"-
            kolejna bzdura,"jedzenie mizernota, kotlet dzielony na 4, podwieczorek np.budyń
            gęsty że łyżka stoi,kanapki wydzielane"- bzdura!!! moje dziecko odkąd tam jest
            pięknie przybrało na wadze aż pani doktor pochwaliła, bo z niej to taka chudzina
            była poniżej 5 centyla, a jakie to ochy i achy na stronie podziel się
            szczegółami, a największa bzdura to z ta kasą, że niby pazerni no po prostu
            komedia. Nie ma ani krzty prawdy w tym co piszesz o kolorowych nutkach jest to
            najlepsze przedszkole w Konstancinie a znam ich trochę.
            • bambinoo12 Re: TYLKO nie Kolorowe nutki i poziomkowa akademi 07.02.10, 01:49
              daj spokój kobieto, ja ostrzegałam, i mam to w nosie czy twoje
              bedzie chodzić czy nie, nasze tam nie pójdą chyba lepszych
              przedszkoli w okolicy nie widziałaś.no chyba że wiele nie wymagasz,
              byle by siedziało od 8 do 18 i z bani, wróci do domu i spać, i
              mamusia ma pozamiatane, ja nie z tych i za 900 oczekuję więcej.
              każdy sam stawia sobie poprzeczkę, ty masz ją nisko, bardzo
              nisko.pozdrawiam
              • k_sawa Re: TYLKO nie Kolorowe nutki i poziomkowa akademi 10.02.10, 11:10
                to ty daj spokój, nie atakuję ciebie tylko nie zgadzam się z wypowiedziami które
                są kłamliwe, a gwarantuję ci że widziałam inne przedszkola w okolicy i wymagam
                tyle ile trzeba. Moje dziecko chodzi do Kolorowych Nutek na parę godzin dziennie
                i obrażasz mnie swoimi słowami "byle by siedziało od 8 do 18 i z bani, wróci do
                domu i spać, i mamusia ma pozamiatane".
          • blue_awatar Re: TYLKO nie Kolorowe nutki i poziomkowa akademi 18.02.10, 16:16
            Powtórzę to co napisałam już wcześniej o tej pani:

Pani Małgosia czyli autorka wątku pracująca jako
            logopeda została z hukiem wywalona z każdego przedszkola w którym pracowała, a i
            jej wiedza i umiejętności pozostawiają wiele do życzenia. Teraz wylewa swoje
            frustracje i opowiada historie wyssane z palca, ja bym raczej obawiała się
            przedszkoli w których ta pani jeszcze pracuje.

Pozdrawiam Pani Małgosiu P.

"Koleżanka po fachu"
          • zosiaa1221 Re: TYLKO nie Kolorowe nutki i poziomkowa akademi 17.09.10, 17:41
            CYT:
            A może porównamy teraz z Poziomkową Akademią?? 1 wyjście ewakuacyjne (gdzie przedszkole KAŻDE powinno mieć 2), schody tylko płytki - nie daj Bóg aby dziecko się na nich potknęło, dzieci jedzą w swoich salach - brak stołówki, ogrodzić maleńki, pomoce dydaktyczne - różnie z tym bywa, sale maleńkie - zwłaszcza 1 ok 6-8m kw a w niej 12 dzieci - 6-letnich + ciocia, jedzenie owszem jest ale mało bo zdarza np 1 łyżka wazowa na 1 dziecko (bez dokładki) + pół naleśnika (i bez możliwości dokładki) żeby się jedzenie nie zmarnowało, jest 1 kucharka na 50 dzieci to są kupowane mrożonki i odgrzewane a rodzice myślą że jest robione na miejscu. Ciocie są z odpowiednim wykształ. mimo że młode ale to one tworzą w miare miłą atmosferę. A właściciele nie wiedzą co to znaczy szanowanie pracownika, dla nich przedszk. jest dla rodziców nie dla dzieci - to też o czymś świadczy. Nie ma w tym przedszk. dyr. ds. dydakt. smile) a dlaczego? Była pani przez 4 lata, ale właścicielka z wykształceniem licencjata ped stwierdziła że ma już taaakie wykszt że może zastąpić a to niestety nie jest zgodne z wymogami...
            A i jeszcze 1, nauczyciel jak każdy inny człowiek może być zmęczony i wydawać się z czegoś nie zadowolony, nie jest robotem z zaprogramowanym z uśmiechem i niestety ale i rodzice też trafiają się GBUROWACI big_grin
            RODZICE: owszem wymagajcie od przedszk bo im powierzacie swoje dzieci, ale nie zapominajcie włożyć także swój wkład w wychowanie dzieci, przedszk/szkoła za Was tego nie uczynią. Zabierajcie je na wycieczki w wolne dni, bawcie się razem z dziećmi a nie podrzucajcie ich do dzieci sąsiadów, lub do przedszk. od 7 do 18.
    • linkakp Re: przedszkole Konstancin - Piaseczno - POMOCY 08.01.10, 11:36
      Jestem mamą 2,3l. Aleksandra. Od kilku miesięcy szukałam
      odpowiedniej placówki przedszkolnej na terenie Konstancina.
      Odwiedzałam wiele miejsc i wreszcie znalazłam!!! Synek od tygodnia
      uczęszcza do przedszkola "Wesoły Reksio". Jest to miejsce godne
      polecenia!!!! Bardzo miła, ciepła i domowa atmosfera. Personel
      chętnie współpracuje z rodzicami. Dziecko jest traktowane
      indywidualnie, dopilnowane, uśmiechnięte i od pierwszego dnia nie
      chce rozstawać się z kolegami i paniami z przedszkola.
      Gorąco polecam!!!!
      • hispanola80 Re: przedszkole Konstancin - Piaseczno - POMOCY 19.09.10, 12:45
        Ekstra przedszkole jest w Mysiadle koło Piaseczna : Nibylandia. Jest dość drogie, ale mają niezły wypas dydaktyczny i piękny lokal z dużym ogrodem. www.nibylandia.com Byłam tam na szkoleniu z zabaw integracyjnych i muszę powiedzieć, że naprawdę super. Poważnie się zastanawiam, czy nie zapisać tam dziecka, ale jestem z Kabat i trochę daleko musiałabym zawozić, a u nas przedszkola wyrastają jak grzyby po deszczu, mam więc dylemat.

• b-e-a-t-k-a Re: przedszkole Konstancin - Piaseczno - POMOCY 18.01.10, 13:24
      Polecam ale dopiero w Lesznowoli (między Piasecznem a Magdalenką):

www.przedszkole-bajkolandia.pl - nowe, POSIADAJĄCE (co ważne) wpis
      do ewidencji placówek oświatowych Gm. Lesznowola, małe kameralne
      grupy, własna kuchnia i tylko
      600zł/m-c, bez wpisowego, również grupa 2latków
      Beata
    • tomek.lulek Re: przedszkole Konstancin - Piaseczno - POMOCY 12.03.10, 21:50
      Polecam Przedszkole Wesoły Reksio Konstancin Jeziorna ul Piaseczyńska
      27.Dzieci bardzo zadowolone ,ciocia Karolina opiekuje się znakomicie
      prowadzi ciekawe zajęcia .Dzieci nie chcą iść do domu tak miło spędzaja
      czas.Prowadzą to przedszkole rodzice 1.8 mc.dziecka dlatego też
      rozumieją potrzeby dzieci i rodziców.Czesne też w miarę można trochę
      negocjować.Miła domowa atmoswera.Sprawdź bo warto
      • ooooo12 Re: przedszkole Konstancin - Piaseczno - POMOCY 13.03.10, 10:09
        ja polecam Przedszkole Akwarella w Piasecznie, na przeciw Auchan i
        koszar Policji - super dojazd i super przedszkole, moja pociecha
        chodzi tam jużkilka miesięcy i muszę przyznać, że bardzo jesteśmy
        zadowoleni i chwalę to przedszkole na każdym forum. Pani Dyrektor
        jest właścicielką, ma spore doświadczenie i bardzo się angażuje.
        Mają też genialny lokal - sale po 50m2 i piękny wystrój. Podam
        stronę bo też fajna smile www.akwarella.pl
    • ajw33 Re: przedszkole Konstancin - Piaseczno - POMOCY 06.04.13, 23:14
      Polecam przedszkole Świat Dziecka w Bielawie(Konstancin Jeziorna). Wyjątkowe miejsce, zaprojektowane i wybudowane na potrzeby przedszkola, dzięki czemu pomieszczenia są bardzo jasne i przestronne. Dzieci mają masę miejsca, żeby się wyszaleć. No i własna kuchnia, wszystko szykowane jest na miejscu a jedzenie po prostu rewelacja! Nauczycielka Pani Monika jest nauczycielem z prawdziwej pasji. Najważniejsze jest to, że dzieci nie chcą wychodzić z przedszkola! polecam, i zachecam do zapoznania sie z oferta www.przedszkoleswiatdziecka.edu.pl smile
    • mamatito Re: przedszkole Konstancin - Piaseczno - POMOCY 12.04.13, 23:37
      Ja polecam kameralne przedszkole GOODSTART w konstancinie na ul Długiej ( na granicy z Chylicami). Mój 3-letni synek chodzi tam od roku i jestem bardzo zadowolona - fantastyczna opieka, świetni lektorzy języka angielskiego i wile zajęć ogólnorozwojowych a do tego przystępna cena. Wspaniale jest patrzeć jak te maluchy, które we wrześniu dopiero zaczynały mówić, po niespełna roku zajęć używają już i polskiego i angielskiego.
      A co najważniejsze - mały uwielbia to miejsce!
    • changepas Re: przedszkole Konstancin - Piaseczno - POMOCY 15.05.13, 22:33
      witamwink miło było poczytac opinie o przedszkolach w naszym rejoniewink Ja chciałabym oddac coreczke 2 latka od wrzesnia po opieke wykfalifikowanej kadry. Zastanawiam sie gdzie bedzie jej najlepiej? Czy Drogie mamusie słyszałyscie cos o "Lawendowym Domk"u w Chyliczkach? Prosze o podpowiedzwink

pozdrawiam serdecznie
      • lolinka2 Re: przedszkole Konstancin - Piaseczno - POMOCY 15.08.13, 22:51
        Jeśli nie musi to być przedszkole z nazwy, to może świetlica Kids Corner (Piaseczno, Albatrosów 12)? Od września rusza tam playgroup dla 3-4 latków. 15 miejsc, zajęcia dwujęzyczne prowadzone autorską metodą. Można zajrzeć w najbliższych tygodniach fizycznie i pogadać, bo od pon do pt trwają zajęcia w ramach półkolonii i generalnie non stop coś się dzieje smile

Aha, oprócz "standardowych" zajęć dwujęzycznych (pl/en) polegających na "wtrącanych" w ciągu dnia angielskojęzycznych grach, rymowankach, piosenkach etc. , maluchy dostają w pakiecie gratisowo kurs angielskiego Little Empire (o wartości prawie 1200 PLN!) - 2x tyg po 45 min, na materiałach autorskich, w trakcie zajęć.

Świetlica jest fajnie wyposażona - zabawki rozwijają sensorycznie (od jesieni ruszy też terapia SI), towarzystwo dzieciaków rozwija społecznie, kadra przygotowana do pracy z różnymi dziećmi (również dysfunkcyjnymi - ADHD, ADD, ZA, tiki, nerwice...). Ponieważ dwie moje córki spędzają tam wakacje, polecam.
    • 7mama3 Re: przedszkole Konstancin - Piaseczno - POMOCY 15.01.14, 15:48
      Witaj,
      z ogromną szczerością i doświadczeniach zebranych po przedszkolu zebra, które niestety zepsuło się, przedszkolu Miś i Tygrysek, w których robiłam rekonesans, mogę polecić Akademię Kubusia: jest pomiędzy Piasecznem i Konstancinem, atmosfera jest bardzo ciepła, program realizowany super, poza jest duży plac zabaw z trawnikiem!!!) i budynek jest parterowy, co niweluje wszelkie przygody ze schodami ( np. pomysl w niektorych przedszkolach zeby dzieci nosily tace ze szklem i naczyniami do posilkow , z gory na dol, w ramach "samodzielnosc"). Szatnia- przestronna, a przede wszystkim czysciutko.
      Polecam, mama trojki dzieci, z duzym doswiadczeniem w temacie przedszkoli
      • madzia_lemanska Re: przedszkole Konstancin - Piaseczno - POMOCY 05.05.14, 22:10
        A może działające od roku przedszkole Harwardzik w Piasecznie przy ul. Warszawskiej? Malutka grupka dzieci, czyściutko, duży ogród i bardzo dobry dojazd dla pracujących mam... Myślę, że warto się zastanowić.
      • pepenera Re: przedszkole Konstancin - Piaseczno - POMOCY 24.06.15, 12:50
        Hej, mogę prosić o kontakt w sprawie przedszkoli? Właśnie szukam w okolicach Piaseczno/Julianów/ Józefosław. pepenera@gazeta.pl
      • pepenera Re: przedszkole Konstancin - Piaseczno - POMOCY 24.06.15, 12:52
        Chciałam zapytać w szczególności o przedszkole zebra, bo wybieramy się tamsmile
        • agaklimek Re: przedszkole Konstancin - Piaseczno - POMOCY 07.08.15, 11:43
          W okolicach Piaseczna słyszałam dużo dobrego o Moim Przedszkolu w Dawidach Bankowych. Koleżanka z pracy zapisała tam syna i jak na razie to mu się podoba. Mówiła, ze czesne nie wysokie jak za taki dobry program zajęć.
          • magdalena787 Re: przedszkole Konstancin - Piaseczno - POMOCY 06.11.15, 10:47
            Witam wszystkich rodzicówsmile
            Zapisałam swoje dziecko na dni otwarte do przedszkola Magical World smile To jest w Konstancinie będzie fajna zabawa bo mają mieć zabawy z dyni i różne atrakcje. Jeśli chcecie się zapisać musicie zadzwonić smile
            to jest za darmo smile zazwyczaj pisze i powiadamiam rodziców o tym smile co jest fajne w okolicy smile
        • saszestw Re: przedszkole Konstancin - Piaseczno - POMOCY 30.11.15, 09:33
          Ja mogę polecić Przedszkole Świat Dziecka w Konstancinie. We wrześniu moja siostra posłała tam swoją córeczkę i mała bardzo szybko się zaadoptowała. Przedszkole ma swoją kuchnię, a Kasia jest dzieckiem bezmlecznym, ważne było to, aby w przedszkolu mogła mieć specjalną dietę. W tym przedszkolu akurat nie było żadnego problemu.
    • zolira Re: przedszkole Konstancin - Piaseczno - POMOCY 03.12.15, 22:28
      Moje dziecko chodziło do przedszkola w Ustanowie - KIDI - byliśmy zadowoleni. Obecnie jest w IAS na Kabatach, cena kosmiczna jakość... Hmmm... Słyszałem, że w Józefosławiu jest jakieś przedszkole i szkoła międzynarodowa - kiedyś o nim myśleliśmym całkiem poważnie.
    • donnamanna Re: przedszkole Konstancin - Piaseczno - POMOCY 19.03.17, 13:56
      Jeśli chodzi o piaseczno to jest takie przedszkole Ala i kot - www.alaikot.pl/ Moja siostra tam posłała dzieci i bardzo sobie chwali. To była kiedyś prywatna placówka a teraz jest publiczna, wszystko jest bardzo zadbane smile
    • dadoyle Re: przedszkole Konstancin - Piaseczno - POMOCY 22.05.17, 22:58
      www.zlobek-gucio.pl Wilanow. Podaje bo moze sie przyda. Ja polecam szczerze!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka