Dodaj do ulubionych

logopeda w przedszkolu

13.11.15, 11:28
hej dziewczyny, mam maly problem sad moj dzieciaczek ma chyba lekka wade wymowy, jeszcze nie poslalam malej do przedszkola ale niedlugo wracam do pracy wiec pewnie poslemy ja z mezem do jskiegos (prywatne pewnie bo w srodku roku to do panstwowego nikt jej nie wezmie). no i tu pytanie - czy w kazdym przedszkolu, niewazne panstwowym czy prywatnym, musi byc logopeda? bo by sie przydal ale nie mamy zadnego skierowania od lekarza ani nic.
Obserwuj wątek
    • renatytata Re: logopeda w przedszkolu 17.11.15, 10:22
      no wlasnie ja myslalam ze musi, a okazuje sie ze nie ;/ u mnie z 2 lata temu polikwidowali wszelkie zajecia dodatkowe, w tym z logopeda. musialam poslac dzieciaka sama, za swoje pieniadze. wiec nie ma takiego obowiazku, niestety.
    • fasol-inka Re: logopeda w przedszkolu 17.11.15, 14:40
      nie musi, ale lepsze placówki jednak dbają by logopeda był dostępny w przedszkolu
      niestety, zazwyczaj jednak terapia jest płatna, za to odbywa się podczas pobytu dziecka w przedszkolu (nie trzeba kombinować po godzinach czy urywać się z pracy)
    • krakusik9 Re: logopeda w przedszkolu 17.11.15, 21:23
      W niektórych przedszkola chata konsultacje z poradni psychologicznej i logopedyczne. Ale można też iść prywatnie 1 wizyta to rząd ok
      150 zł a sesje 45 min 80 -100 zł. Można też wziąść skierowanie od pediatrii i zapisać się do poradni ale tam są kolejki. A jeżeli stać Cię na prywatne przedszkole to i na konsultacje logopedyczne tez. A tak na marginesie można zapisać dziecko w ciągu roku do państwowego. Mój synek się dostał teraz bo były wolne miejsca .
    • krakusik9 Re: logopeda w przedszkolu 17.11.15, 21:25
      W niektórych przedszkolacha konsultacje z poradni psychologicznej i logopedyczne. Ale można też iść prywatnie 1 wizyta to rząd ok
      150 zł a sesje 45 min 80 -100 zł. Można też wziąść skierowanie od pediatyi i zapisać się do poradni ale tam są kolejki. A jeżeli stać Cię na prywatne przedszkole to i na konsultacje logopedyczne tez. A tak na marginesie można zapisać dziecko w ciągu roku do państwowego. Mój synek się dostał teraz bo były wolne miejsca .
    • przedszkolegorzkow Re: logopeda w przedszkolu 18.11.15, 09:39
      Witaj. Zajęcia z logopedą nie są obowiązkowe, ale często pojawiają się w ofercie przedszkoli właśnie jako dodatkowe, często dodatkowo płatne. Musisz po prostu posprawdzać oferty poszczególnych przedszkoli, obawiam się, że innego sposobu nie ma. U nas w Prywatnym Przedszkolu w Gorzkowie mamy np. zajęcia z logopedą wliczone w czesne, dzieci spotykają się ze specjalistą 2 razy w tygodniu.
      • 32igor Re: logopeda w przedszkolu 19.11.15, 09:25
        oj to szkoda myslalam ze jest jakies odgorne zarzadzenie sad a jak takie zajecia wygladaja?
        • przedszkolegorzkow Re: logopeda w przedszkolu 23.11.15, 09:34
          Są to zajęcia dla wszystkich dzieci, wspomagające rozwój ich mowy, artykulacji i rozumienia. Możesz poczytać na ten temat tutaj: www.przedszkole.wieliczka.pl/news/8/60/Zajecia-logopedyczne-w-przedszkolu--czy-sa-potrzebne-kazdemu-dziecku.html
          • niebieska.pilka Re: logopeda w przedszkolu 23.11.15, 16:01
            dzieki. a to gorzkowo to gdzie?
            • przedszkolegorzkow Re: logopeda w przedszkolu 24.11.15, 09:28
              Nie Gorzkowo a Gorzków smile Jesteśmy niedaleko Wieliczki i Myślenic. Możesz zajrzeć na naszą stronę internetową: www.przedszkole.wieliczka.pl/o-przedszkolu.html Serdecznie zapraszamy, można nas odwiedzić smile
    • ole-k01 Re: logopeda w przedszkolu 23.11.15, 09:41
      Nie wiem jak jest w innych przedszkolach ale w przedszkolu Konradek na Białołęce do którego chodzi mój syn wszystkie dzieci mają takie specjalne zajęcia logopedyczne gimnastyka dla języka, a te które tego potrzebują mają indywidualne ćwiczenia z logopedą.
      • filip.w123 Re: logopeda w przedszkolu 10.05.17, 15:16
        A ktory to logopeda? Bo my mamy zajęcia w ramach normalnych zajęć i dodatkowo prywatne z Panią Kasią z Konradka. Jesteśmy bardzo zadowoleni. Pani Kasia jest bardzo kontaktowa, a mój syn ją uwielbia i jest konkretna. Jestesmy w stalym kontakcie i informuje nas o kazdych zajeciach, czy byly czy nie, to dostajemy smsa. Faktycznie robi takie cwiczenia na poczatku zajec. Zapisalismy sie do niej na prywatne zajecia trzy razy w tygodniu i widzimy z mezem poprawe. Cenowo bierze stosunkowo malo, pewnie dlatego, ze to dzieci z jej przedszkola. Wiem, ze zaczela specjalizacje ale nie pamietam z czego. Napewno zwiazana z logopedia. Tak wiec syn chodzi na zajecia grupoe, indywidualne i prywatne do jednego logopedy w Przedszkolu Konradek na Cieślewskich.
    • luizastel Re: logopeda w przedszkolu 24.11.15, 14:50
      Mam bardzo dobre zdanie o przedszkolu Bajeczka na Bemowie. Jest to przedszkole integracyjne. Psycholog oraz logopeda dostępni są prawie codziennie. Prowadzone są terapie psychologiczne oraz pedagogiczne. Zajęcia wspomagające integrację sensoryczną oraz koordynacje ruchową prowadzone są codziennie. Jeśli dziecko ma problemy z mówieniem, to jest to naprawdę bardzo dobra placówka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka