Dodaj do ulubionych

URSUS - SKOROSZE????/

02.03.05, 22:18
Wydaje mi sie, że powinien powstać osobny wątek.Skorosze to nowa inwestycja
i nowi ludzie, zazwyczaj młodzi, którzy maja dzieci w wieku przedszkolnym i
nie tylko.
Co sądzicie o przedszkolach w tej dzielnicy.Publiczne- niepubliczne?
Czekam na wypowiedzi.
Pozdrawiam serdecznie, Beata
Obserwuj wątek
    • beciaw11 Re: URSUS - SKOROSZE????/ 04.03.05, 08:38
      Zwiedziłam dwa z nich publiczne:
      Przedszkole ul.Walerego Sławka.
      Lokalizacja taka sobie obok ruchliwej ulicy.Teren ogrodzony i zadbany.Dzwonek
      przy wejściu.Piękny ogródek.
      Po wejściu Pani woźna wydarła się na mojego 4 letniego synka.Przeszkadzało jej,
      że wchodzi w bucikach bez ochraniaczy.Wszystko rozumiem, czystość itp ale bez
      przesady! Wyglądało na to, że przedszkole, to tylko pokaz czystości i nic
      więcej!
      Pani Dyrektor - gdy w końcu znalazła dla nas czas niezgrabnie odpowiadała na
      zadane pytania.Na pytanie ile Pań opiekuje się grupą 4 ro latków, usłyszałam,
      że 1 Pani + Pani woźna ( ta rozdarta i niemiła).
      Odniosłam wrażenie że nie zależy jej na KOLEJNYM dziecku, ponieważ nie martwi
      się o niedobór.
      Nikt nie zainteresował się moim dzieckiem nikt nie zagadał...
      Jedynym atutem była czystość i ładne wnętrze.

Publiczne ul. Balbinki
      Piękny ogród teren ogrodzony.Brak dzwonka przy wejściu, ale miła Pani woźna,
      która starała nam się pomóc.Niestety to ona oprowadziła nas po przedszkolu,
      ponieważ Pani dyrektor była zajęta siedzeniem w swoim gabinecie.
      W razmowie z Panią Dyrektor odniosłam podobne wrażenie jak w poprzednim.Brak
      zainteresowania moim dzieckiem.Mówiła tylko, że mają bardzo dużo dzieci itp.\
      Wnętrze takie sobie.Czuć zapach stęchlizny, pokoiki mało interesujące.Podłogi w
      korytażach bez dywaników, śliskie, grążą wypadkiem.
      Pani wożna naprawde miła.

To tyle.Jestem przerażona.Ciekawa jestem czy problem przedszkoli w Ursusie
      będzie rozwiązany?Teraz czuć, że nikkomu nie zależy na dobrym odczuciu.
      Dzieci jest dużo a dyrekcja wymyśla sobie kryteria przyjęcia ( pieczątki z
      zakładu pracy) i utrudnia.....

pozdrawiam

• kerstink Re: URSUS - SKOROSZE????/ 04.03.05, 08:46
        Moje dzieci na razie nie chodza do panstwowych przedszkol, ale to juz z zupelnie
        innych powodow.

Z opowiadan innych mam wiem, ze przedszkole na W.Slawka jest bardzo chetnie
        wybrane przez rodzicow, ale bardzo trudno sie dostac. Podobno od zmiany
        dyrektorki na Balbinki juz jest lepiej i kolezanka jest w sumie zadowolona.
        Jeszcze jest przedszkole na Wapowskiego i slyszalam bardzo dobre opinie.

Pozostaja te prywatne, czyli chyba na ul. Prawniczej nawet 2 przedszkola (ale to
        dosc daleko), Mikolajek, no i ognisko przedszkolne 'Biedroneczka, w ktorym z
        wlasnego doswiadczenia wiem, ze bardzo dobrze traktuje sie dzieci.

Kerstin
    • jorutka Re: URSUS - SKOROSZE????/ 04.03.05, 11:51
      z przedszkolami państwowymi jest tragedia, w ostatnich latach były tylko
      likwidowane. Obecnie mają tak duze zainteresownanie swoimi usługami ze nie
      musza się martwic o nabór. Bardzo trudno się dostac. Ja juz zrezygnowałam ze
      starań, bo potem w połowie kwietnia zostanę "z reka w nocniku". Obecnie juz w
      prywatnych tez są nabory na listy rezerwowe!
      W najbliższych okolicach prywatnych jest kilka: Hipopo na Skoroszach V, małe,
      bez wlasnego ogródka ani placu zabaw (tylko osiedlowy) ale nic o nim nie wiem.
      Mikołajek, obecnie prowadza juz ok. 100 dzieci. Słychac o nim tyle samo dorego
      jak i złego. Trudno zdecydowac, samemu trzebaby sprawdzic.
      Słyszałam dobre opinie o przedszkolu Iskierka na ul. Świerszcza (gdzies za
      zakładami, po drugiej stronie torów).
      Ja sama zainteresowłam się przedszkolem Klub malucha na Goląbkach, ale to
      jednak kawałek i trzeba tam dziecko dowieść.

Pozdrawiam
      • basia-pieguska Re: URSUS - SKOROSZE????/ 04.03.05, 13:38
        czesc, mozesz mi zdradzic ile kosztuje prywatne przedszkole w warszawie?
    • basia-pieguska Re: URSUS - SKOROSZE????/ 04.03.05, 13:37
      fajnie, ze zalozylas ten watek smile wlasnie planuje kupno mieszkania w tej nowej
      inwestycji i przedszkola mnie bardzo interesuja. Moja coreczka ma 2,5 roku i od
      wrzesnia chodzi do przedszkola w moim miescie, jest naprawde super, ale z tego
      co tu czytam w warszawie na przedszkole raczej nie mam szans sad( ale na pewno
      sprobuje. Rozumiem ze ty juz tam mieszkasz? powiedz cos ogolnie o okolicy....smile)
      • beciaw11 Re: URSUS - SKOROSZE????/ 04.03.05, 20:54
        Dziękuję za zainteresowanie wątkiem i wypowiedzi.
        Obecnie mieszkamy jeszcze na Ochocie.
        Są tu wspaniałe przedszkola i jest ich sporo.Zdecydowałam,że oddam moje dziecko
        do jednego z nich, którego?Lelechowska, Rokosowska lub Siewierska?
        Kupiliśmy mieszkanie na osiedlu Skorosze VI.Na Skoroszach mamy wielu znajomych
        i właściwie to oni namówili nas na tę dzielnicę.Nasi znajomi są zadowoleni.Jest
        czysto, ładnie, mieszkają młodzi ludzie.Osiedla są ogrodzone, strzeżone.Na
        osiedlach wydzielone są place zabaw.Ciekawe zagospodarowanie wolnych
        terenów.Jest nowy basen, poczta, powstają nowe sklepy.Brak jeszcze dobrej
        knajpki...hi.
        Tak całkiem serio, to jestem zadowolona z wyboru.Jedynym minusem są korki do
        centrum.Ale to tylko 6 km.Podobno mają coś z tym zrobić.
        Polecam dewelopera EBJOT.Jesteśmy bardzo zadowoleni ze współpracy.
        pozdrawiam, Beata
        • coco14 Re: URSUS - SKOROSZE????/ 04.03.05, 21:36
          Moja córeczka chodzi do prywatnego przedszkola na Prawniczej do BAJECZKI.Poszła
          jak miała 2,5 roku (teraz ma 5) i niewyobrażam sobie aby mogła chodzić gdzieś
          indziej.Jednym słowem fachowa miła opieka.Ciocie jak babcie ,tulą dzieciaczki i
          mają dobre podejście.Jest sporo zajęć ,teatrzyków,spotkań integracyjnych z
          rodzicami,wycieczek.POLECAM!!!!!!!!Natomiast jeżeli chodzi o państwowe to
          składałam papiery(chyba tylko dla zorientowania się w sytuacji) to dwa razy nie
          została przyjęta (i całe szczęście) i z tego co wiem to jest z tym problem.
        • basia-pieguska Re: URSUS - SKOROSZE????/ 05.03.05, 22:02
          nie moge nic znalezc o tym developerze w necie, masz moze jakis link? ja
          zarezerowalam mieskzanie w Jaz-Bud, ale szczerze powiem ze nie wiem czy to
          dobry wybor. Fajnie, bo jest dosc tanio, ale chetnie poszukam czegos jeszcze....
          • beciaw11 Re: URSUS - SKOROSZE????/ 06.03.05, 21:05
            Podaję stronę Ebejotu: www.ebejot.com.pl
            Ceny mieszkań za m: od 3480 do 4500 w zależności od piętra, inwestycji itd.
            Firma cieszy się największym zainteresowaniem ze względu na wykonanie,
            staranność, dokładność.Myślę, że warto odwiedzić biuro, które mieści się przy
            ul.Dzieci Warszawy 27A lok.173 na Skoroszach.
            pozdrawiam,Beata
    • mikolajek5 Re: URSUS - SKOROSZE????/ 04.03.05, 23:31
      Chciałabym poinformować wszystkie Mamy i Tatusiów ze od 7 marca ruszamy w
      naszym Przedszkolu z zajęciami adaptacyjnymi dla maluszków z roczników 2001 i
      2002. Zajęcia będą się odbywać w każdy poniedziałek i czwartek w godzinach 9.30-
      11.30. Grupki adaptacyjne do 10 dzieci. Serdecznie wszystkich zapraszam.
      Iwona Gadalska
      Przedszkole Niepubliczne Mikołajek w Ursusie
      tel. 0-606-332-314
    • koszelka Re: URSUS - SKOROSZE????/ 07.03.05, 13:54
      Dziewczynki
      proszę dajcie namiary na Przrdszkole Bajeczka,tzn .nr.telefonu.
      Nigdzie nie udaje mi się zdobyć....Dzięki
      • weerona Re: URSUS - SKOROSZE????/ 16.03.05, 11:29
        Damianek chodzi do Bajeczki od grudnia 2004 i jak na razie jesteśmy
        zadowoleni , jest najmłodszym przedszkolakiem więc ciocie bardzo się o niego
        troszczą . Przedszkole to dla młodszych dzieci jest bardzo małe ale w środku
        jest bardzo miło i przytulnie. Mają własną kuchnię, dzieci dostają 5 posiłków.
        Podaje namiary : Bajeczka Przedszkole Niepubliczne
        Prowadzi Pani Agnieszka Chmielewska
        Ul. Prwanicza 29 Tel 0 507 134 820 , 667 70 73

Pozdrawiam Ania z Damiankiem (13.01.2003) i Kamilką (16.04.2004)
    • beciaw11 Re: URSUS - SKOROSZE????/ 09.03.05, 21:37
      Do górywink
      • jorutka Re: URSUS - SKOROSZE????/ 15.03.05, 15:51
        podciągam smile
    • milucha Re: URSUS - SKOROSZE????/ 29.03.05, 18:30
      hej,
      Ja kiedyś napisałam, nie znajdziecie przedszkola idealnego. zwlaszcza w
      ursusie. mozna znalezc dobre przedszkole ale to chyba tyle.
      Moje dziecie chodzi do Bajeczki, ale po tych paru miesiacach moge powiedziec ze
      nie wszystko zloto co sie swieci. Niestety mimo ze wczesniej je zachwalalm
      nawet na tym forum, moge powiedziec tyle ze jest dobre.
      Panie moze i tula dzieci ale nie wszystkie...

Druga sprawa, jesli Wasze dzieci beda chorowac tak jak moje, to trzeba wziac
      poprawke ze do przedszkola pochodzi dwa tyg albo i tydzien na miesiac, a cale
      czesne trzeba niestety placic.

czy panstwowe sa zle? slyszlam opinie ze tez sa dobre. Slyszlam ostatnio o
      Mikolajku (prywatne) ze sie duzo poprawilo i jest fajnie, ze na Walerego slawka
      i Balbinki (panstwowe) tez nie jest zle, a ze dzieci sa zadowlone.
      Stwierdzam sobie, ze dopiero "w praniu" wychodzi czy jest fajnie czy nie i
      jakie tak naprawde sa panie ktore tam pracuja...

Jak kogos stac na placenie za prywatne np. zielona ciuchcie i jak dziecko
      choruje i nie zal ze nie chodzi pol miesiaca, a placic trzeba, to jest to
      dobre wyjscie. Tylko jak sie pracuje a trzeba sie liczyc z szukaniem opieki na
      czas choroby dziecka a za przedszkole i tak trzeba placic to chyba warto wybrac
      te tansze przedszkola. (moja prywatna opinia), ktore maja dobre opinie po
      prostu.

A to ze sie w panstwowych nie przejmuja i nie maja czasu oprowadzac po
      przedszkolu?? Bo jest nadmiar, o niedobor sie nie boja, ale niestety i w tych
      prywatn nie boja juz sie o niedobor, co rzutuje na ich dzialalnosc w ten sam
      sposob, bo po prostu w ursusie za malo jest przedszkoli.
      pozdrawiam
      zycze dobrego wyboru.
      kama
      • weerona Re: URSUS - SKOROSZE????/ 31.03.05, 16:50
        Cześć, napisałam do Ciebie na adres gazetowy .

Pozdrawiam Ania
    • jorutka Re: URSUS - SKOROSZE????/ 06.09.05, 16:12
      co słychac na Skoroszach w kwestii przedszkoli? Jak tam drogie mamy
      znalazłyscie się w tej ogołoconej z Przedszkoli okolicy?
      Kto się dostał a kto nie do przedszkoli publicznych?
      Jakies plotki na temat rekrutacji?
      A jak tam wasza ocena przedszkoli prywatnych?

Napiszcie coś o zmianach na przestrzeni ostatnich miesięcy.
      Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka