Dodaj do ulubionych

PRZEDSZKOLE BAJKA

23.03.05, 09:36

Polecam Przedszkole BAJKA na Białołęce (niedaleko Bródna, Targówka,
Tarchomina). Jest to nowo otwarte przedszkole - niepubliczne, mała ilość
dzieci.Profesjonalna opieka i edukacja.
Dzieciaczki są tam przyjmowane od 1,8 do 5 lat.
Oprócz zajęć programowych prowadzone są zajęcia dodatkowe w cenie:
- język angielski
- zajęcia rytmiczno-umuzykalniające
- zajęcia plastyczne
- logopedia
- zajęcia adaptacyjne

Zniżki dla rodzin wielodzietnych.

POLECAM

Ul. Berensona 13
tel. 0 508 519 950

smilesmilesmile
Obserwuj wątek
    • mgurniak Re: PRZEDSZKOLE BAJKA 23.03.05, 12:08
      czy przyjmowane sa dzieci z alergia? i w jakich godzinach jest czynne ?, jakie
      opłaty?
      • janet-a Re: PRZEDSZKOLE BAJKA 23.03.05, 23:38
        Przedszkole jest czynne od godziny 6:30 do 18:00.
        Czesne wynosi 550 PLN - w tym wyżywienie, edukacja, opieka oraz zajęcia
        dodatkowe. Przedszkole czynne cały rok. Dzieci z alergią również są
        przyjmowane. Z dietami też.
    • janeausten1 Re: PRZEDSZKOLE BAJKA 24.03.05, 08:48
      Dlaczego przyjmowane są dzieci do 5 lat? A sześciolatki? Nie ma zerówki?
      • janet-a Re: PRZEDSZKOLE BAJKA 24.03.05, 11:24
        Od tego roku zerówki są obowiązkowe, wiec podlegają szkołom. No chyba, że
        przedszkole jest duże i prowadziło wcześniej oddział zerówkowy.

Pozdrawiam
        • montessori zerówka 24.03.05, 18:47
          Dla wyjaśnienia. Tzw. "zerówka", czyli obowiązkowe roczne przygotowanie dzieci
          przedszkolnych do szkoły nawet jak jest zorganizowane przy szkole, nosi
          nazwę "oddziału przedszkolnego" przy szkole podstawowej.
          Przedszkole, jeżeli jest zarejestrowane i pod nadzorem kuratorium, może
          prowadzić dzieci sześcioletnie bez dodatkowego zezwolenia. Nie zależy to od
          wielkości przedszkola.
        • smooczyca Re: PRZEDSZKOLE BAJKA 24.03.05, 20:33
          skoro o wielkosci mowa - jakiej wielkosci sa pomieszczenia dla poszczegolnych
          grup ? pytam o m2
          • janet-a Re: PRZEDSZKOLE BAJKA 24.03.05, 23:09
            hmmm, tak dokładnie to nie wiem, nie są one wielkie, ale też nie małe.
            wystarczające dla nie zadużych grup, ale mogę się dowiedzieć, jeżeli bardzo Cię
            to trapi.

Pozdrawiam
            • smooczyca Re: PRZEDSZKOLE BAJKA 25.03.05, 11:42
              zapewne masz swiadomosc, ze duze czy male sa pojeciami wzlednymi prawda ?

a czy trapi ? nie ... mnie nie ... to raczej Twoja kwestia, by procz reklamy
              rodzice otrzymali konkretne informacje prawda ?
              • janet-a Re: PRZEDSZKOLE BAJKA 25.03.05, 14:04
                z ciebie to jest zadziora!!!!!!!!!
                Jak tu widzę nic ci sie nie podoba - szczególnie przedszkola, może otwórz swóje
                własne.....???? Wtedy twoja córka będzie na pewno miała dobrą opiekę.

A co do reklamy??? Czy jest coś złego w reklamowaniu (chaleniu) przedszkola, z
                którego jestem zadowolona, nie tylko ja, ale też moje dzieci????
                • smooczyca Re: PRZEDSZKOLE BAJKA 27.03.05, 21:31
                  A Ty nie potrafisz odpowiedziec na proste pytanie ?

Bo to co odpisalas wybacz jest dziecinne ...

Pytam o konkret a Ty kazesz mi otworzyc swoje przedszkole ?

Pani Dyrektor ! Prosze ochlonac z emocji a potem wlaczac sie do rozmowy.
                  • janet-a Re: PRZEDSZKOLE BAJKA 28.03.05, 00:08
                    Czy zapisując dziecko do przedszkola mam chodzić z miarą i sprawdzać jaką
                    powierzchnię mają sale??? Nie jest to mi do niczego potrzebne, bardziej
                    obchodzi mnie edukacja mojego dziecka i podejście nauczycielek. Oczywiście nie
                    twierdzę, że inne rzeczy nie są ważne, ale nauka jednak przeważa!!! Jeśli Cię
                    to naprawdę interesuje możesz przecież zadzwonić lub pojść tam, a jeśli nie,
                    hmmmm to mogę sie zapytać nauczycielek lub - pani dyrektor. Czy powierzchnia
                    kuchni, szatni i łazienek również Cię interesuje??

Nie jestem niestety panią dyrektor (co by Cię pewnie ucieszyło), a moje emocje,
                    cóż ..... przyszła wiosna i jestem sczęśliwa, więc tryskam energią.

Pozdrawiam słonecznie
                  • janet-a Re: PRZEDSZKOLE BAJKA 28.03.05, 00:21
                    Jeszcze jedno, przedszkole niestety nie mieści się w willi, lecz w małym domku
                    i jest niedawno otwarte.
                    I jako rodzic pomagam nie tylko swojemu dziecku, ale także i innym dzieciakom.

Pozdrawiam
          • maania7 Re: PRZEDSZKOLE BAJKA 29.03.05, 22:18
            No, ja tam tylko raz zajrzałam szukając przedszkola dla córki, ale to, co
            zobaczyłam zniechęciło mnie skutecznie.

1. W przedszkolu dwoje dzieci (podobno tak źle trafiłam) - ja bym wolała dla
            mojego dziecka trochę liczniejsze towarzystwo.
            2. Wystrój raczej surowy, jak na przedszkole, pod ścianą trochę zabawek.
            3. Kuchni nie było, jedzenie nie jest gotowane na miejscu, tylko przywożone w
            kotłach (sama widziałam) - skąd? - pani nie wiedziała.
            4. Na placu zabaw piaskownica. Czy była jakaś huśtawka? - nie jestem pewna. Pani
            mówiła, że będą zaraz wzbogacać plac zabaw. Może i coś się zmieniło, jak tam
            byłam w lutym.
            • anna_tulipan Re: PRZEDSZKOLE BAJKA 30.03.05, 00:57
              Moja córeczka chodzi do tego przedszkola, i ona jak i ja jesteśmy zadowolone!!!!
              Droga maania7 w LUTYM to te przedszkole zostało otwarte, więc pewnie dlatego
              jest tam: "Wystrój raczej surowy, jak na przedszkole, pod ścianą trochę
              zabawek." i "Na placu zabaw piaskownica." [jak to napisałaś smile]

Pozwulmy więc rozłożyć skrzydła tej placówce.....

Czy to ważne czy moja córka bawi się 5 zabawkami czy 10 - ważne, że są
              urozmaicone.

Poza tym, robi się coraz "bogaciej" smilesmilesmile

Pozdrawiam
              • maania7 Re: PRZEDSZKOLE BAJKA 31.03.05, 23:05
                ""Na placu zabaw piaskownica." [jak to napisałaś smile]"

Chciałam napisać; "tylko piaskownica".
                Ale, jak pisałam, byłam 2 miesiące temu i miało prawo się tam zmienić (oby, bo
                to, co wtedy zobaczyłam, raczej nie zachęcało do zapisania dziecka).
                Podczas wizyty nie poinformowano mnie, że przedszkole jest świeżo otwarte (w
                tym miesiącu). Reklamę na budynku widywałam juz od jakiegoś czasu.

Pozdrawiam
                • mwarszaw1 zapisałam tam swoje dzieciaki 06.06.05, 11:01
                  zapisywałam je w kwietniu a zaczyna tam uczęszczac we wrześniu. Ja lubię takie
                  małe przytulne przedszkola, mój Kacper chyba tez, bo bardzo lubi chodzić do
                  swojego obecnego przedszkola w Wesołej. Dawno nie byłam w tym na Berensona,
                  chciałam zapytac czy mają jakąś stronkę w necie i czy można wykupic tam karnet,
                  taki abym mogła przystosowac do przedszkola młodsze dziecko.
                  • janet-a Re: zapisałam tam swoje dzieciaki 06.06.05, 21:02
                    Witam!

Stronka internetowa jest w trakcie tworzenia, a karnety są dostępne i można w
                    każdej chwili wykupić, o szczegóły proszę pytać właścicielkę.

Pozdrawiam
                    • towita Re: zapisałam tam swoje dzieciaki 07.06.05, 14:00
                      Kurcze, dla mnie trochę za daleko. Szukam właśnie takiego kameralnego
                      przedszkola. Mam co prawda pod nosem Zieloną Ciuchcie, ale tam czesne + zajęcia
                      dodatkowe to poand 1000 zł. Muszę przemyśleć.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka