Dodaj do ulubionych

Fontany 2 Przedszkole 236 Warszawa

06.03.06, 10:34
Bardzo proszę o opinie na temat tego przedszkola.
Szczególnie interesuje mnie:
1) kadra - ciepła, opiekuńcza z podejściem do dzieci,
2) "obsługa" dziecka - spanie w pampersie, pomoc w krzystaniu z toalety,
ubieraniu itp.
Obserwuj wątek
    • zuskac Re: Fontany 2 Przedszkole 236 Warszawa 01.04.06, 12:17
      Przedszkole jest super. Chodze do niego , ze swoimi pociechami już 6 rok. Panie
      bardzo miłe. Mój syn jest teraz w grupie najstarszej, zerówkowej. Dwie panie
      Renatka i Beatka są bardzo dobrymi pedagogami. Super realizują program
      zerówkowy. Mały czyta i pisze pierwsze wyrazy.
      Samo przedszkole też dobrze zorganizowne. Nie jest przepełnione, po remoncie
      łazienek. W maluchach od kilkunastu lat jest pomoc pani Iwonka. NAjcieplejsza
      oosoba z całego przedszkola. Z pieluchami nie ma problemu. Nie jeden pampers
      chodził do przedszkola i jakoś wychował się

Są organizowane wycieczki i teatrzyki. Rodzicom starszych dzieci odradzam
      natomiast zerówkę szkolną. Jaka by niebyła, w nie wiem jakiej szkole nie
      zastąpi opieki przedszkolnej.
      • ana1113 Re: Fontany 2 Przedszkole 236 Warszawa 03.04.06, 09:21
        Bardzo, bardzo Ci dziękuje za wypowiedź (jakoś na temat tego przedszkola nikt
        jakoś nie chciał się wypowiedzieć długi czas). Uspokoiłam się trochę.
        Pozdrawiam serdecznie,
    • ana1113 Fontany 2 Przedszkole 236 Warszawa -kto tam idzie 14.04.06, 11:16
      Czy znajdę tu przyszłych przedszkolaków tego przedszkola???
      Proszę odezwijcie się, mam pewną "wątpliwość" co do tego przedszkola i
      chciałabym ją skonsultować.
      pozdrawiam
      • marceliszpak79 Re: Fontany 2 Przedszkole 236 Warszawa -kto tam i 15.04.06, 16:49
        Ponownie witam,
        tak jak pisałam w mailu moja córa będzie chodziła do tego przedszkola chociaż
        ja zmuszona jestem zmienić pracę i mieszkam dosyć daleko od przedszkola.
        Dorotka będzie chodziła od stycznia -będzie miała niecałe 2,5 roku. Ze względu
        na wiek nie oddałabym jej nigdzie indziej, a tu wiem , że będzie jej
        dobrze,nikt nie będzie wymagał od niej samodzielności ani umiejętności powyżej
        jej możliwości. Pracowałam już w kilku przedszkolach i wg mnie tu dzieci są
        najlepiej traktowane, wręcz rozpieszczane. W maluszkach pomocą nauczycielki
        jest pani Iwonka- przemiła i ciepła osoba, którą dzieci wręcz
        uwielbiają,nauczycielką będzie prawdopodobnie pani Beatka, która ma cudowny
        stosunek do dzieci, ona poprostu je uwielbia.
        Zebranie z rodzicami dzieci nowoprzyjętych będzie 9 maja o 17, wtedy może pani
        porozmawiać z innymi o swoich wątpliwościach i obawach.
        Pozdrawiam serdecznie.
        • ana1113 Re: Fontany 2 Przedszkole 236 Warszawa -kto tam i 18.04.06, 09:25
          Witam ponownie. Miło słyszeć taką "uspokajającą" wypowiedź. Nie wiem
          czy "wypada" mi zadać to pytanie ale ponieważ Pani tyle wie na temat tej
          placówki (w przeciwieństwie do mnie!)jednak je zadam. To co mnie jako osobę z
          zewnątrz po prostu zastanawia (wręcz nurtuje)to pytanie co jest nie tak z tym
          przedszkolem, że są tam przyjmowane niemal wszystkie dzieci - te które nie będą
          miały jeszcze ukończonych jeszcze 3lat we wrześniu, te które nie "dostały" się
          do innych, wybranych przedszkoli, te których rodzice nie pracują i nawet te z
          innych dzielnic?? Nieopodal znajduje się inne przedszkole (na Nałkowskiej)
          odległość może 500 metrów i tam był poprostu natłok dzieci. Nie mogę sobie tego
          logicznie wytłumaczyć DLACZEGO?
          Bardzo serdecznie pozdrawiam Panią i przyszłego przedszkolaka Dorotkę.

• ana1113 do marceliszpak79: Fontany 2 Przedszkole 236 21.04.06, 13:00
            przesuwam w górę moje pytanko....
          • marceliszpak79 Re: Fontany 2 Przedszkole 236 Warszawa -kto tam i 21.04.06, 21:23
            Wyjaśniam, Bielany to gmina niestety "starzejąca się" w przeciwieństwie do
            rozbudowujących się :Chomiczówki, Białołęki, Ursynowa, gdzie są trudności z
            umieszczeniem dziecka w przedszkolu.
            Dzieci często wychowują się w rodzinach wielopokoleniowych i niektórych
            rodziców poprostu nie stać na przedszkole( a babcia jest na miejscu smile)
            Na Nałkowskiej porównywalnie było tyle kart co u nas, na liście jest 28 dzieci,
            to chyba wystarczająco dużosmile)
            Zapraszam do odwiedzenia przedszkola razem z dzieckiem, porozmawiania z
            nauczycielkami,w tym z panią Beatką , która będzie w maluchach, to rozwieje
            pani wątpliwości smile)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka