esml1980 30.04.06, 15:26 myślę o otwarciu przedszkola. jakie cechy według Was powinno mieć idealne przedszkole dla Waszego dziecka? będę bardzo wdzięczna za każdą uwagę. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agam17 Re: wymarzone przedszkole 04.05.06, 23:20 zaczne nie od najwazniejszego ale od najrzadziej obecnie spotykanego - ogromnego ogrodu ze starodrzewiem.... jak wyobrazam sobie przedszkole moich marzen to widze duzy parterowy dom w ogromnym ogrodzie z drzewami. nic na to nie poradze... i panie przedszkolanki - usmiechniete. i wcale nie za duzo zajec tak by bylo duzo czasu na zabawe... Odpowiedz Link Zgłoś
emka13 Re: wymarzone przedszkole 05.05.06, 08:10 To prawie jak u mnie w przedszkolu: wielki ogród przedszkolny ze starymi (szczepionymi przed zarazą) kasztanowcami, po którym mozna biegać, "gdzie sie chce" (co niej jest bez znaczenia dla dzieci!!!), pogodne nauczycielki i głównie zabawa a nie dydaktyka... Tylko budynek przedszkolny to "klocek" budowany w 50-tych latach bez żadnego polotu, ale "oswojony" od wewnatrz. Na zewnątrz od wiosny, aż do późnej jesieni tonie w kwiatach, co trochę go uczłowiecza. emka Odpowiedz Link Zgłoś
darwina Re: wymarzone przedszkole 05.05.06, 11:27 Cześć, ja mam bardzo ciekawy pomysł na przedszkole, jakiego w Polsce jeszcze nie ma. Za to za granicą są i dobrze funkcjonują. Myślę, że taki profil przedszkola byłby " strzałem w dziesiątkę". Sama jestem mamą 2 dzieci, więc wiem co mówię. Też jestem zainteresowana otwarciem przedszkola, mam też pewien kapitał. Jeśli chcesz pogadać napisz na priva: darwina@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś