motyl.22 19.12.06, 12:35 jakie wykształcenie powinna mieć pomoc nauczyciela wychowania przedszkolnego Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kaja2002 Re: pomoc nauczyciela 19.12.06, 14:36 Bodajże wystarczy podstawowe. Dlaczego pytasz? Odpowiedz Link Zgłoś
interlady Re: pomoc nauczyciela 19.12.06, 15:57 Pomoc nauczyiela w panstwowym przedszkolu np.niania w maluszkach musi posiadac mature ,natomiast pomoc nauczyciela w sensie woźnej oddzialowej moze miec wyksztalcenie bez matury. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
margaret101 Re: pomoc nauczyciela 19.12.06, 16:10 Nie jest to prawda, nie regulują tego żadne przepisy i pomoc nauczyciela również w maluszkach i państwowym przedszkolu może mieć wykształcenie podstawowe Odpowiedz Link Zgłoś
interlady Re: pomoc nauczyciela 19.12.06, 16:40 No to dziwna rozbieznosc pogladow bo w moim miescie sa na to przepisy i nie znam przedszkola (ponad 70 placowek) gdzie niania nie mialaby matury a wrecz czesto sa to osoby po studiach) Odpowiedz Link Zgłoś
margaret101 Re: pomoc nauczyciela 19.12.06, 17:39 nie ma żadnego rozporządzenia MEN regulującego to , a mogą być nawet po doktoracie ale równie dobrze po szkole podstawowej wszystko zalezy od tego kogo zatrudni dyrektor przedszkola Odpowiedz Link Zgłoś
mallard Re: pomoc nauczyciela 20.12.06, 09:55 interlady napisała: > No to dziwna rozbieznosc pogladow bo w moim miescie sa na to przepisy i nie > znam przedszkola (ponad 70 placowek) gdzie niania nie mialaby matury a wrecz > czesto sa to osoby po studiach) Jeżeli przypadkiem mówisz o Gdańsku, to ja znałem taką, która nie miała matury, ale ona była tylko na zastępstwo. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
juliaa9 Re: pomoc nauczyciela 19.12.06, 19:33 Witam. Dlaczego pomoc musi miec mature. Jaka prace ona wykonuje. Odpowiedz Link Zgłoś
motyl.22 Re: pomoc nauczyciela 20.12.06, 11:37 Bardzo dziękuję za odpowiedzi,teraz wiem że mam szanse,mam mature i skończyłam studium, czy może jeszcze wiecie ile zarabia pomoc nauczyciela, chciałabym pracować z maluszkami, jestem z Warszawy Odpowiedz Link Zgłoś
dorinatea Re: pomoc nauczyciela 20.12.06, 21:00 Pracuję w maluszkach jako nauczyciel w państwoym przedszkolu i mam pomoc. Jest to dziewczyna po zawodówce, zarabia niestety grosze, ale zawsze to lepirj niż nic. Odpowiedz Link Zgłoś
misz098 Re: pomoc nauczyciela 22.12.06, 20:05 Ja pracuje w prywatnym przedszkolu, jestem pomocą nauczyciela. Zarabiam więcej niż nauczycielki wychowania przedszkolnego oraz moje koleżanki psycholożki w państwowych placówkach. W miejscu mojej pracy wszystkie pomocy mają rozpoczęte studia pedagogiczne (Warszawa). Mam tytuł magistra oraz ukończone podyplomowe studia na Uniwersytecie Warszawskim. Odpowiedz Link Zgłoś