Dodaj do ulubionych

Rodzic w Poznaniu

20.08.04, 20:27
Czesc
mam pytania odnosnie szpitala Sw.Rodziny,nie chodze prywatnie do lekarza
tylko do przyszpitalnej przychodni,wiec mam obawy odnosnie porodu,czy ktoras
z Was tam rodzila bez "swojego"lekarza i poloznej.Wszystkie moje kolezanki
ktore tam rodzily mialy tam kogos "swojego",a moze rodzic na Lutyckiej?prosze
o porade ,termin mam na 4 wrzesnia i moze dlatego moje obawy wzrastaja ale
coz zapytac zawsze mozna.Pozdrawiam Gosia i Tosia (?)smile)
Obserwuj wątek
    • madgal Re: Rodzic w Poznaniu 20.08.04, 21:23
      Czesc Gosiu ja takze z Poznania i bez swojego lekarza mam zamiar rodzic z tym,
      ze sama nie wiem gdzie tyle sie nasluchalam roznych opinii i naczytalam, ze mam
      totalny metlik w głowie a termin coraz blizejsad. Co do sw Rodziny moja siostra
      tam rodzila ale poltora roku temu co prawda byla zadowolona ale ja osobiscie
      mam ostatnio obiekcje do tego szpitala jak i do wiekszosci poznanskich bo jeden
      jest dobry w sprzet a inny w opieke.Ale brak szpitala który łączyłby te dwie
      cechy razem. Jestem ciekawa czy znajdzie sie ktos taki w Poznaniu kto z czystym
      sumieniem moze powiedziec ze bez pieniedzy zostal potraktowany jak powinien w
      jakimkolwiek szpitalu na terenie naszego miasta.
      Kruszak z dzidzią 37 tydzien
      • ekasia1 Re: Rodzic w Poznaniu 03.09.04, 10:44
        Ja rodziłam na Polnej i jestem bardzo zadowolona. Miałam, co prawda swojego
        lekarza, ale rozmawiałam z mamami, które rodziły bez swoich lekarzy, czy
        położnych i też były zadowolone z opieki. Sale porodowe są 1osobowe, w każdej
        jest łazinka. łóżka porodowe też są wygodne, można sobie regulować, jak chce
        się leżeć lub siedzieć. Polecam i życzę powodzenia.
    • ja_goda Re: Rodzic w Poznaniu 20.08.04, 21:42
      Witaj.
      Podaje link zeby sie nie powtarzac, dzisiaj pisalam tu o szpitalu Sw. Rodziny
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=588&w=15004469&a=15069628
      Dodam tylko, ze ja moge z czystym sumieniem powiedziec, ze rodzilam za darmo i
      bez znajomosci i bylam zadowolona. Mysle, ze duzo zalezy tez od tego czego kto
      oczekuje. Jesli zalezy ci na ladnym pokoju, lampce, muzyce itp. to Lutycka
      oczywiscie odpada. Tam sa zwyczajne sale wylozone kafelkami, ale nowymi i
      ogolnie jest czysto i przyjemnie. A jak rodzisz to sie nie rozgladasz na
      boki smile))))). Polozne sympatyczne, moze z wyjatkiem 1-2, ale to sie wszedzie
      moze zdarzyc. Najbardziej pomocne oczywiscie (jak wszedzie chyba) praktykantki,
      skakaly wokol mnie i spelnialy kazde zyczenie smile)). Wazne tez dla mnie bylo to,
      ze w przypadku komplikacji nie wywioza dziecka na Polna. No i te pokoje z
      lazienkami, nie wyobrazam sobie biegac po korytarzu co chwile pod prysznic zeby
      sie podmyc, a to wazne po szyciu krocza. Aha, i odwiedziny wlasciwie bez
      ograniczen, ale bez przesady oczywiscie. Maz siedzial do poznego popoludnia i
      zajmowal sie dziecmi. W Sw.Rodzinie odwiedzajacy nie moga wchodzic na sale,
      jesli nie lezysz w 1-osobowej platnej.
      Pozdrawiam serdecznie.
      • mdiak Re: Rodzic w Poznaniu 27.09.04, 01:23
        Zależy jakie komplikacje ma to nowo narodzone dziecko. Są niestety przypadki
        częste, że mama leży w Św. Rodzinie a dziecko na Polnej.Nikt chyba nie
        zaprzeczy, że najlepszy oddział do ratowania noworodków ma Polna, prawda?
        Magda
        • ja_goda Re: Rodzic w Poznaniu 28.09.04, 10:40
          Ja pisalam o porodzie na Lutyckiej. Owszem ze Sw. Rodziny i Raszei przewoza
          dzieci na Polna, ale z Lutyckiej nie, tam oddzial neonatologiczny jest tak samo
          dobrze wyposazony jak na Polnej tylko oczywiscie mniejszy. Wiem to od swojego
          ginekologa i przede wszystkim od znajomego pediatry-neonatologa, ktory tam
          pracuje. Jest nawet tak, ze jesli na Polnej maja pelna "obsade" to ciezkie
          przypadki przywoza na Lutycka.
        • patyczako Re: Rodzic w Poznaniu 30.09.04, 21:51
          tak polna ma najlepszy oddzial do ratowania nowordkow ale ma tez chyba
          najbardziej skorumpowanych lekarzy w tym kraju...
    • w_ania Re: Rodzic w Poznaniu 25.09.04, 21:45
      Ja również rodziła w św Rodzinie i bez lekarza bez załatwiania położnej za
      darmo. miałam tylko poród rodzinny i było super. Pielęgniarki miłe Polecam.
      Zresztą teraz jestem w ciąży i znów tam bedę rodzić.
      Ania
      • patyczako Re: Rodzic w Poznaniu 02.10.04, 22:07
        aniu tak trzymac ja teraz drugie tez w sw.rodzinie...ja rodzilam tam tak samo
        jak ty tylko rodzinny... teraz wybieram sie na poczatku marca a ty?
    • mdiak Re: Rodzic w Poznaniu 29.09.04, 00:32
      Ja pierwsze dziecko rodziłam w Św. Rodzinie i nie chce pobytu tam wspominac,
      szczególnie chodzi o opieke po porodzie....Córeczkę urodziłam w zeszłym roku na
      Polnej i te kilka dni tam to jedne z naszych wspolnych najpiekniejszych
      chwil...Ty wybierasz...
      Pozdrawiam.
      Magda

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka