elli67 17.09.04, 11:54 Chciałabym rodzic na Woloskiej, z tego co wiem jest tam potrzebne skierowanie ale czy ono wystarcza żeby miec pewnosc ze sie bedzie przyjetą? Jakie jeszcze warunki muszę spełnic. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
celeste Re: szpital MSWiA 17.09.04, 16:22 O skierowaniu nie słyszałam. Ale jak byłam tam kilka dni temu na USG to lekarz powiedział, że aktualnie jest takie przepełnienie, że w ogole nie przyjmują pacjentek (oczywiście z wyjątkiem sytuacji nagłych). Mam nadzieję, że do marca się poluzuje. Ogólnie szpital polecam. Rodziłam tam pierwsze dziecko 2 lata temu. Poszłam tam wtedy w zasadzie "z ulicy", a był to wówczas jeszcze szpital branżowy i jakieś tam problemy z przyjęciem robili. Najlepiej zadzwoń tam i wszystkiego sie dowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
dona29 Re: szpital MSWiA 18.09.04, 19:58 przynajmnie do czerwca było tak,że -albo jesteś pacjentką lekarza z MSWiA albo ze szkoły rodzenia albo zaklepaną położną... albo ze skierowaniem... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
magam1 Re: szpital MSWiA 19.09.04, 22:59 Jeśli zgłaszasz się do szpitala, a poród już się zaczął, to żaden szpital nie ma prawa cię odesłać, o ile są w nim wolne miejsca. I nie ma tu nic do rzeczy skierowanie, lekarz, czy położna. Ja akurat miałam tam skierowanie, ale leżałam na sali z dziewczyną, która trafiła tam z ulicy, zupełnym przypadkiem. Szpital jak każdy inny, dla Vipów jest tylko jedno piętro. Pozdrawiam Ps. Rodziłam w marcu Odpowiedz Link Zgłoś
ircias Re: szpital MSWiA 20.09.04, 19:31 ja byłam tam 2 m-ce temu, pytałam o skierowanie i pielęgniarka, która mnie oprowadzała powiedziała, ze może być ale niekoniecznie Odpowiedz Link Zgłoś
selin77 Re: szpital MSWiA 24.09.04, 22:42 Ja rodziła w styczniu i o skierowanie się pyatli. Na szczęście miałam ) Tylko że wtedy nie było przepełnienia. Grazyna Odpowiedz Link Zgłoś
mili17021979 Re: szpital MSWiA 25.09.04, 11:36 Dziewczyny ale jak to jest z tym skierowaniem? Trzeba mieć do akurat tego konkretnego szpitala i wtedy przyjmą? Czy np moja lekarz, która pracuje w Bielańskim może mi wystawić skierowanie, czy musi to być lekarz z MSW? Odpowiedz Link Zgłoś
koko8 Re: szpital MSWiA 25.09.04, 15:25 jezeli masz skierowanie do MSWiA to cie musza przyjac, jesli natomiast masz skierowanie do jakiegokolwiek szpitala NFZ, to cie moga przyjac na woloska, ale nie musza, wymawiajaxc sie np brakiem wolnych lozek, pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
elli04 Re: szpital MSWiA 26.09.04, 09:53 Czy to pewne , że nawet w przypadku przepełnienia przyjmą ze skierowaniem? Nie sądziłam, że ta sprawa będzie mnie tak niepokoić ale tyle ostatnio czytam na temat wędrówek rodzących kobiet od szpitala do szpitala, że nie chciałabym przeżywać dodatkowego stresu. elli + 30tyg.Zuzia Odpowiedz Link Zgłoś
selin77 Re: szpital MSWiA 26.09.04, 11:51 Ja miałam zwykłe skierowanie z przychodni na Jadźwingów. I zostałam bez problemu przyjęta. Ale teraz to nie wiem jak jest. Grażyna Odpowiedz Link Zgłoś
ikik Re: szpital MSWiA 26.09.04, 23:05 Jesli bedzie wolne miejsce to przyjma ze skierorwniem lub bez niezaleznie od jakiego lekarza jesli nie beda mili miejc to nie przyjma chyba ze bedziesz miala oplacona polozna to beda musieli cos wykombinowac zawsze maja jakąs rezerwe tak na wszelki wypadek. Jesli nie bedzie miejsca musz ci zapewnic miejsce w innym szpitalu czyli dzwonic i zawiesc tam gdzie bedzie wolne miejsce. faktycznie ostanio ten szpitaj ma dobra opinie i ciagle brakuje wolnych łózek. Maja tylko 25 miejsc na salach poporodowych a na porodówce sa dwa łózka + sala komercyjna (płatna)zycze powodzenie Odpowiedz Link Zgłoś
ata_11 Re: szpital MSWiA 13.11.04, 18:55 Mam lekarza z tego szpitala.Czy to gwarancja że tam się dostane.Aha będe wdzięczna za wszelkie uwagi ,chce zapłacić za położną może kogoś polecicie. Odpowiedz Link Zgłoś
selin77 Re: szpital MSWiA 13.11.04, 23:00 Ja byłam bardzo zadowolona z położnej Magdy Piotrowskiej. Grazyna Odpowiedz Link Zgłoś
alcantra Re: szpital MSWiA 13.11.04, 23:47 Jeśli jest problem z miejscami (a był w wakacje i we wrześniu) to może jedynie pomóc tamtejszy lekarz prowadzący, ewentualnie skonczenie tamtejszej szkoły rodzenia. Wtedy chyba skierowanie nie jest potrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś
inia25 Re: szpital MSWiA 18.11.04, 22:52 ja tez mialam skierowanie i nie chcieli mnie przyjac. ale moj lekarz tam pracuje wiec zalatwil. jednak bylo tez przepelnienie i lezalam na korytarzu 12 godzin po porodzie. ale teraz rozmawialam z moim lekarzem i powiedzial ze po akcji ze mna i tym korytarzy, zawsze mja 2-3 lozka wolne, ktore trzymaja dla "swoich" Odpowiedz Link Zgłoś
ata_11 Re: szpital MSWiA 19.11.04, 09:40 inia napisz prosze u jakie lekarza byłaś.i czy płaciłas za polozna i znieczulenie.Z góry dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś