Dodaj do ulubionych

PORÓD W PRASKIM W-WA-PROSZĘ O OPINIE

09.01.05, 18:25
Bardzo proszę o opinie i informacje o szpitalu praskim.Rozważam tam poród w
końcu stycznia.
Z góry dziękuję i pozdrawiam Emamy.
Obserwuj wątek
    • annawk Re: PORÓD W PRASKIM W-WA-PROSZĘ O OPINIE 09.01.05, 23:00
      tu mozesz sobie coś na ten temat przeczytać
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=588&w=17687202&a=17687202
      pozdrawiam Ania
    • agab72 Re: PORÓD W PRASKIM W-WA-PROSZĘ O OPINIE 10.01.05, 13:36
      A może wiecie, czy oddział jest już otwarty po remincie, albe (jeśli nie) kiedy
      planują go otworzyć ?
      Ja mam termin dopiero na lipiec, ale chętnie już wybiorę się do
      szpitala "pozglądać kąty".
      Bardzo ucieszyły mnie pochlebne opinie nt. tego szpitala, a ponaddto sama
      urodziłam się tam x lat temu, więc daże ten szpital dziwnym sentymentem smile

Aga.
      • annawk Re: PORÓD W PRASKIM W-WA-PROSZĘ O OPINIE 10.01.05, 14:12
        szpital jest już otwarty od soboty takze możesz się udać na zwiedzanie kątów.
        pozdrawiam Ania
        • annawk Re: PORÓD W PRASKIM W-WA-PROSZĘ O OPINIE 10.01.05, 14:14
          dodam jeszcze że po remoncie wygląda duzo lepiej niż przed co bardzo mnie
          cieszy bo będę tam rodziła w kwietniu.
          Ania
          • el_jot Re: PORÓD W PRASKIM W-WA-PROSZĘ O OPINIE 10.01.05, 15:12
            Może wiecie ile kosztuje zzo i sala indywidualna w praskim?
            • podym1 Re: PORÓD W PRASKIM W-WA-PROSZĘ O OPINIE 11.01.05, 09:06
              Byłam wczoraj oglądać szpital. Dowiedziałam się, iż zzo kosztuje 600 PLN ,
              dzwonią po anestezjolog na początku porodu lub w trakcie, jeśli się zdecydujesz.
              Poród rodzinny kiedyś kosztował 500 zł.
              • akuka Re: PORÓD W PRASKIM W-WA-PROSZĘ O OPINIE 11.01.05, 13:19
                A wiecie może, czy jest OIOM dla noworodków w tym szpitalu?
                I drugie pytanie: czy któraś z Was rodziła w Praskim z jakąś przyzwoitą
                położną? Bardzo chciałabym dostać namiar do sprawezonej kobietki smile I ile
                kosztuje?

pozdrawiam, gaga
                • balbina88 Re: PORÓD W PRASKIM W-WA-PROSZĘ O OPINIE 14.01.05, 10:06
                  Poród rodzinny w tym szpitalu nic nie kosztuje. Znieczulenie z tego co pamiętam
                  chyba 500 zł. Ja urodziłam w czerwcu tego roku z położną Mariolą (nazwiska nie
                  pamiętam). Miła, konkretna i delikatna. POLECAM! Telefonu do niej też nie mam,
                  ale może spróbój dowiedzieć się na izbie przyjęć. Pozdrawiam i życzę
                  powodzenia.
                  • gustaw74 Re: PORÓD W PRASKIM W-WA-PROSZĘ O OPINIE 14.01.05, 12:06
                    Co trzeba zabrać do szpitala praskiego ze sobą ?Poproszę o odpowiedź.

Z GÓRY DZIĘKUJE!!!
                    • balbina88 Re: PORÓD W PRASKIM W-WA-PROSZĘ O OPINIE 14.01.05, 15:37
                      Ale o co Ci chodzi? O rzeczy dla Ciebie? Dziecka?
                      • gustaw74 Re: PORÓD W PRASKIM W-WA-PROSZĘ O OPINIE 14.01.05, 15:49
                        Tak chodzi mi o to co mam wziąść dla siebie i maleństwa.
                        • balbina88 Re: PORÓD W PRASKIM W-WA-PROSZĘ O OPINIE 14.01.05, 16:29
                          Dla Ciebie tak jak do szpitala: kosmetyki, ręcznik, ja miałam na sali porodowej
                          też własną koszulę (taką starą do wyrzucenia) i skarpetki. Po porodzie
                          koniecznie duże wkładki (można je kupić w sklepiku w szpitalu)i woda do picia.
                          Nie zapomnij też o wynikach badań (pytali przede wszystkim o grupę krwi i
                          książczkę ciąży). Dla dziecka pampersy i oczywiście ubranka, ja miałam też swój
                          becik.
    • emi29 Re: PORÓD W PRASKIM W-WA-PROSZĘ O OPINIE 15.01.05, 10:53
      Ja rodziłam w tym szpitalu w maju ub.r.
      Gdybym miała rodzić drugi raz ,tez wybrałabym ten szpital. Zaplecze
      sanitarne(toalety) pozostawiają wiele do życzenia, ale opieka ( czyli,moim
      zdaniem, to co najważniejsze )naprawde dobra.
      My mielismy zaplanowany poród rodzinny ( nie wiem jak jest teraz, ale w ub.roku
      był za darmo ), opłaciliśmy tylko położną ( 300 zł, myślę, ze warto ).
      Zaczęłąm rodzić normalnie, tzn naturalnie ale odeszły mi zielone wody płodowe.
      Przy 6-ciu cm rozwarcia dziecku zaczęło drastycznie spadać tętno, okazało się,
      że ma szyjkę owiniętą pępowiną. Właściwie od razu zapadła decyzja o cesarskim
      cięciu i w taki właśnie sposób przyszedł na świat Mój synek. Jestem wdzięczna,że
      tak szybko podjęli decyzję,i że dzięki temu moje dziecko urodziło się
      zdrowiutkie. Bo zdażają się niestety amatorzy naturalnych porodów, którzy
      trzymają dziewczyny do końca.
      Opieka po porodzie też była dobra, a spędziłam w szpitalu z maluszkiem prawie
      tydzień ( bo po cc trzymają dłużej ).
      Pozdrawiam i zyczę szczęśliwego rozwiązania, no a później zapraszam na forum
      Emama, Niemowlę oraz Dziecko.
      Emilia.
      • polyanna Re: PORÓD W PRASKIM W-WA-PROSZĘ O OPINIE 15.01.05, 19:52
        Ja urodziłam w Praskim w poniedziałek 10 stycznia. Gorąco polecam. Jeśli chodzi
        o łazienki to właśnie kończy się remont i będą naprawdę przyzwoite (oglądałam).
        Ja trafiłam do tego szpitala odesłana z tego, w którym chciałam urodzić (o tym
        lepiej nie będę wspominać). Rodziłam z mężem (za darmo), z położną Emilką -
        super!. Później leżałam w sali pojedynczej (75zł/dzień), przy której była
        osobna łazienka. Opieka bardzo dobra, wszyscy mili i uśmiechnięci.
        • el_jot Re: PORÓD W PRASKIM W-WA-PROSZĘ O OPINIE 15.01.05, 21:33
          A z jakiego szpitala Cię odesłali?
          • polyanna Re: PORÓD W PRASKIM W-WA-PROSZĘ O OPINIE 16.01.05, 12:28
            Z Karowej
        • morkub Re: PORÓD W PRASKIM W-WA-PROSZĘ O OPINIE 16.01.05, 12:32
          podtrzymują mnie na duchu Twoje posty smile bo tez chce rodzić w Praskim, ale to w lipcu dopiero...
          poród rodzinny za darmo - aż się wierzyć nie chce w dzisiejszych czasach...
          a co do położnej - umawiałaś się wcześniej czy trafiłaś na dobrą na dyżurze???
          pzdr
          Mordka
          • polyanna Re: PORÓD W PRASKIM W-WA-PROSZĘ O OPINIE 16.01.05, 12:40
            Położna Emilka miała dyżur, ale podobno można się z nią też umówić prywatnie na
            poród w pojedynczej sali (chyba 300 zł)
    • kalippo Re: PORÓD W PRASKIM W-WA-PROSZĘ O OPINIE 20.01.05, 20:25
      Ja wyszłam wczoraj z tego szpitala razem z moją małą córeczką. Jestem bardzo
      zadowolona z pobytu. Miła, rodzinna atmosfera, indywidualne podejście do
      pacjentek, wszyscy uśmiechnięci,dobre warunki (wszystkie sale dwuosobowe),
      nowe łazienki. W czasie porodu też było OK. Poród rodzinny za darmo. Z całego
      serca polecam przyszłym emamom ten oddział.
      • yildiz PORÓD W PRASKIM W-WA a dzwonnica kościoła obok 21.01.05, 14:39
        Bardzo mnie wszystkie zaskoczyłyście. Nie brałam go pod uwagę, choć jest
        blisko, bo mieszkam na Grochowie, ale przerażał mnie ten kościół obok, który
        zapewne co godzinę dzwoni i nie daje spać, a po porodzie każda minuta snu
        zbawia.
        Napiszcie, czy ten kościół przeszkadza. Mam bardzo lekki sen i łatwo się
        budzę, nawet gdy padam.
        • kalippo Re: PORÓD W PRASKIM W-WA a dzwonnica kościoła obo 21.01.05, 20:22
          W czasie mojego pobytu dzwon nie dzwonił ani razu. Chyba dzwoni tylko "od
          wielkiego dzwonu". Jeśli masz takie kłopoty ze snem, to dodatkowym plusem tego
          oddziału są sale co najwyżej dwuosobowe, więc czasem można leżeć pojedynczo
          (jeśli akurat nie ma za dużo pacjentek).
    • kicia031 Re: PORÓD W PRASKIM W-WA-PROSZĘ O OPINIE 21.01.05, 19:52
      Ja zamierzam rodzic w praskim, bo moj lekarz prowadzacy tam pracuje, wiec
      ciesza mnie bardzo pozytywne opinie na temat tego szpitala. Dowiedzialam sie od
      lekarza, ze zzo kosztuje 600zl, porod rodzinny na sali dwuosobowej nic - ale
      jesli jest 2 rodzaca, to moze sie nie zgodzic i wtedy co - wyrzuca mojego
      ukochanego? Wiec chyba sie zdecyduje na sale jednoosobowa, za ktora trzeba
      doplacic 400zl.
      Ostatnio lekarz troche mnie przerazil, bo uwaza, ze z powodu zylakow moze zajsc
      potrzeba CC - boje sie operacji, juz wole urodzic naturalnie... No i co wtedy z
      obecnoscia mojego ukochanego przy mnie? Ale moze sie jednak uda.
      Pozdrowienia
      Kicia
      • annawk Re: PORÓD W PRASKIM W-WA-PROSZĘ O OPINIE 22.01.05, 15:05
        kicia031 a na kiedy masz termin i kto prowadzi twoją ciążę - może się spotkamy
        na odziale?
        ja mam termin na 1.04.2005
        pozdrawiam ania31tc
        • kicia031 Re: PORÓD W PRASKIM W-WA-PROSZĘ O OPINIE 22.01.05, 19:05
          Aniu, prowadzi mnie dr Czempinski w Medicoverze.
          Boje sie, ze nie spotkamy sie w szpitalu, bo ja mam termin na 11 maja, wiec
          jedyna szansa bylaby, gdybys ty byla opozniona, a ja bym podjela akcje porodowa
          wczesniej wink). Poniewaz jednak lepiej zeby u kazdej z nas wszystko odbylo sie
          o czasie, to pewnie nam nie wyjdzie. Powiedz, chodzilas do szkoly rodzenia przy
          szpitalu? Bo moj lekarz dopiero za miesiac (nastepna wizyte mam okolo 18
          lutego) chce mnie do niej wyslac, najpierw nie protestowalam, ale teraz sie
          zastananawiam, czy nie bedzie za pozno? Wiec jesli masz jakies namiary - np
          telefon do tamtejszej szkoly to prosze podaj, to przynajmniej zadzwonie tam i o
          wsyzstko sie dopytam.
          Serdecnzie pozdrawiam i zycze powodzenia.
          Kicia
          • annawk Re: PORÓD W PRASKIM W-WA-PROSZĘ O OPINIE 23.01.05, 16:36
            no to muszę Ci powiedzieć że nasz doktor ma rację bo szkoła przy tym szpitalu
            przyjmuje na zajęcia dopiero od 28tc. ja zaczynam 02,02,2005 i będę wtedy w
            32tc.i on powiedział że to będzie w sam raz.
            zapisy przyjmuje pani Mizerska tel.508280847- jak do niej zadzwonisz to się
            wszystkiego dowiesz a ja mogę Ci tylko obiecać że po skończeniu zajęć napiszę
            jak było.
            pozdrawiam Ania
            • kicia031 Re: PORÓD W PRASKIM W-WA-PROSZĘ O OPINIE 26.01.05, 15:01
              Zadzwonilam i wszystkiego sie dowiedzialam. Dzieki za namiary...
              Wyglada na to, ze sie nie spotkamy, bo ja bede chodzic w marcu, w lutym byloby
              jeszcze za wczesnie. Bede bardzo ciekawa twoich wrazen i na pewno inni tez,
              wiec z niecierpliwoscia czekam na opis. No a potem na opis porodu.
              Bardzo serdecznie pozdrawiam
              Kicia
              • annawk Re: PORÓD W PRASKIM W-WA-PROSZĘ O OPINIE 26.01.05, 15:10
                z opisami wrażeń ze szkoły nie ma sprawy postaram się je w miarę możliwości
                opisać, to samo tyczy się porodu.
                pozdrawiam Ania
                • fenka Re: do Anny i Kici 27.01.05, 10:50
                  Dziewczyny,
                  urodziłam 21.12.2004, niestety nie w Praskim - choć poród tam zaplanowałam
                  jeszcze przed zajściem w ciążę - a to z racji znanego nam nejlepszego lekarza
                  na świecie (również chodziłam do niego w Medicover). Wybierając Praski
                  kierowałam się oprócz lekarza: pozostałym super personelem (np. dr Sarnowska) i
                  co za tym idzie - dobra opieką, jak również tym, że nie ma zwyczaju płacenia za
                  cokolwiek lub za wszystko.
                  Niestety życie mnie zweryfikowało, bo w grudniu Praski zamknęli na remont. Ale
                  nie ma tego złego... poród i pobyt w Nowym Dworze Maz. wspominam wspaniale!
                  • annawk Re: do fenki 27.01.05, 13:01
                    fenka - gratuluje córci!!!
                    czytałam twój opis porodu na Grudzień 2004 - niezła farciara z Ciebie.
                    a ja dalej czekam sobie spokojnie - zostało mi jeszcze 2 miesiące
                    pozdrawiam Ania31tc
                  • kicia031 Re: do Anny i Kici 28.01.05, 09:17
                    Ja tez gratuluje i bardzo ci zazdroszcze, ze masz to juz za soba - ja do maja
                    to chyba oszaleje, strasznie sie niecierpliwie, chcialabym juz miec Groszka na
                    zewnatrz i zajmowac sie nim, a tu jeszcze tyle trzeba czekac!
                    Trzymaj sie
                    Kicia
        • yildiz Re: PORÓD W PRASKIM W-WA-PROSZĘ O OPINIE 23.01.05, 12:44
          A to dopiero Prima Aprilis wink
      • marianka.m Re: PORÓD W PRASKIM W-WA-PROSZĘ O OPINIE 25.01.05, 10:10
        Byłam wczoraj w Szpitalu Praskim, rozmawiałam z ordynatorem i dementuję
        pogłoskę, że za salę jednoosobową do porodu płaci się 400 zł. Za poród w tej
        sali nie płaci się ani jednej złotówki, przynajmniej na razie.
        • kicia031 Re: PORÓD W PRASKIM W-WA-PROSZĘ O OPINIE 28.01.05, 09:14
          Marianko, rzeczywiscie wyrazilam sie niejednoznacznie: Powiedziano mi, ze
          oplata nie jest za sale porodowa jednoosobowa tylko za dodatkowa polozna, ktora
          musi w takiej sytuacji przyjsc do pracy. Pelen zespol jest na sali dwuosobowej,
          jesli tam rodza 2 ososby, albo nawet jedna, to oczywiscie polozna musi byc na
          tej sali, wiec wydalo mi sie logiczne, ze musze doplacic za dodatkowa polozna
          na normalnie pustej sali.
          Ale jesli nie, to tym lepiej smile)
          A jakie wrazenie zrobil na tobie szpital?
          • marianka.m Kiciu, 02.02.05, 08:40
            ...los bywa przewrotny i jeszcze w tym samym tygodniu, w którym oglądałam
            położnictwo, trafiłam na oddział ginekologii Szpitala Praskiego z lekkim bólem
            i skurczami. Szczęśliwie, nie stało się nic złego, a poznałam szpital jeszcze
            lepiej.

Jeśli chodzi o wrażenia z oglądania porodówki, były bardzo dobre. Miłą
            atmosferę wyczuwa się na kilometr. Dobrą opiekę było też widać na ustach
            zadowolonych świeżych mam. Sale są rzeczywiście dwuosobowe (i bardzo dobrze),
            ale niestety, bardzo małe. Jeśli założysz, że koleżankę na sali odwiedzą choćby
            dwie osoby, to dla Twoich gości nie starczy miejsca - zresztą, wyobrażam sobie,
            że po porodzie niefajnie jest w tak małym pokoiku współuczestniczyć w
            odwiedzinach innej osoby. Z tego względu zdecyduję się na opłacaną jedynkę
            (75zł/noc), przestronną, z dwoma fotelami dla gości, pokojem przechodnim z
            szafami i osobną łazienką (wspólną dla obu jedynek). Wszystkie pokoje są
            czyste, nowe łazienki robią wrażenie.

Jeśli chodzi o położne, nie znam żadnej, natomiast bardzo poważnie rozważam
            wykupienie prywatnego dyżuru. I nie oznacza to, że wówczas będę rodziła w sali
            jednoosobowej. Powiem Ci, że nawet bym nie chciała. Ta jednoosobowa to zwykły
            malutki pokój, na ogólnej (dwuosobowej) są wygodne nowe łóżka i atmosfera jakaś
            taka "porodowa". smile Ordynator polecał wykupienie dyżuru położnej. Oczywiście,
            można powiedzieć, że nagania klientów, ale argumenty do mnie trafiają. Nawet
            najmilsza położna na dyżurze ma oprócz Ciebie mnóstwo innych obowiązków. To nie
            tak, że siedzi cały czas na porodówce. Ma do obsługi cały oddział - wszystkie
            mamy czekające na poród, mamy po porodzie i ich dzieciątka... Twoja położna
            jest natomiast tylko dla Ciebie, przez cały poród jest przy Twoim łóżku.
            Pomaga, masuje, uczy oddychać. W porównaniu do cen innych szpitali
            warszawskich, nie mam się chyba nad czym zastanawiać. Tym bardziej, że nie idę
            do szkoły rodzenia. Po wysłuchaniu opinii koleżanek, które rodziły i lekturze
            tego forum, wiem, że taka szkoła nic by mi nie dała. Dużo bardziej warto
            przeznaczyć te pieniądze na prywatną położną. Teoria, przekazywana na
            zajęciach, jest do opanowania z książek i internetu, szkoła życia i praktyka
            zaczyna się na sali porodowej - a tam będę miała prywatnego nauczyciela.

Poznałam chwaloną na Forum dr Sarnowską. To rzeczywiście wyjątkowa osoba. Życzę
            sobie i innym, żeby była na dyżurze podczas naszych porodów.

Pozdrawiam serdecznie.
    • monsiu73 Re: PORÓD W PRASKIM W-WA-PROSZĘ O OPINIE 22.01.05, 16:00
      tu jest ciekawa opinia na temat szpitala praskiego:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=588&w=19661096
      i bródnowskiego przy okazji
    • pulka69 Re: PORÓD W PRASKIM W-WA-PROSZĘ O OPINIE 02.02.05, 14:53
      aaa
    • sabbah Re: PORÓD W PRASKIM W-WA-PROSZĘ O OPINIE 17.03.05, 15:56
      Mozecie mi podac jakies namiary Praskiego szpitala? czy mozna sie tam dostac "z
      ulicy"? Prawdopodobnie bede zmuszona rodzic w wawie (180km ode mnie) i nie mam
      pojecia gdzie oraz jakie koszty sie z tym wiaza. Moge rodzic na Karowej (tam
      jest opiekujaca sie moja ciaza pani kardiolog), ale zauwazylam tu wzmianke,
      ze "lepiej nie mowic". Mimo wszystko prosze tez o jakies informacje dot.
      Karowej.
    • maczkama Re: PORÓD W PRASKIM W-WA-PROSZĘ O OPINIE 22.03.05, 14:13
      Rodziłam w Praskim już 11mcy temu. Byłam pacjentką dr Sarnowskiej i rodziłam z
      nią i poł. Mariolą. Było super lekkie skurcze potem pół godziny mocniejsze 5
      minut parcia i jest dzidziuś. To mój drugi poród, pierwszy był długi i
      koszmarny. Rodziłam z mężem choć tego nie planowaliśmy, mąż się trochę bał, ale
      było tak miło jak w przesłodzonym filmie że został do końca. Warunki sanitarne
      średnie, personel dosyć miły. Choć pediatra, taka starsza wyjątkowo gburowata.
      Nakrzyczała na mojego syna kiedy przyszedł odwiedzić siostrę, za to, że siadł
      na moim łóżku. Za poród rodzinny się nie płaci ale musisz opłacić położną więc
      to cię kosztuje ok 300- 500zł. Ale Mariola jest rewelacyjna, ppolecam. Myślę że
      nie zdecydowałabym się na Praski gdyby nie Sarnowska. Sala ogólna jest okropna
      w czasie mojego porodu rodziły tam 3 dziewczyny na raz, ja chciałam salę do
      porodów rodzinnych co położna (obsługująca tę salę) za moimi plecami zaczęła
      komentować jakie to fanaberie mi się marzą. Wszystko zależy od tego na kogo
      trafisz a Sarnowska jest świetną specjalistką i cudownym człowiekiem, choć
      ciągle w biegu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka