Dodaj do ulubionych

usg 12-14tc, Warszawa, kogo polecacie?

21.09.05, 12:26
Jak w temacie: planuje zrobic usg prywatnie, poniewaz panstwowo bede mogla je przeprowadzic
dopiero za miesiac, czyli w 16tc. Z tego co slyszalam w gabinecie dr Osobki-Morawskiego, to
najodpowiedniejszym momentem na wykonanie badania przeziernosci karku jest wlasnie 12-14tc.
Widocznie w panstwowej placowce sluzby zdrowia maja na ten temat inne zdanie (pomijam fakt, ze
pigula zapisala mnie umyslnie na 18.10 wiedzac, ze tego dnia rano mam wizyte u lekarza z tego
samego szpitala -sz. Brodnowskiego - i ze pojde w zwiazku z tym na wizyte bez zleconego przez
niego badania. Na moje prosby i naciski wrecz kazala mi sie odwalic, bo przeciez mnie zapisala i
powinnam juz tym byc usatysfakcjonowana. A zapisywalam sie wczoraj, tuz po wizycie u gina).

Do kogo w takim razie pojsc na usg? Kogo z prywatnych specjalistow polecacie? Napiszcie, prosze.
Jesli mozecie, to podajcie tez w przyblizeniu cene badania i czy trzeba rowniez placic za wizyte.
Babska ciekawosc smile
Obserwuj wątek
    • kajtanka Re: usg 12-14tc, Warszawa, kogo polecacie? 21.09.05, 13:19
      Ja polecam dr Makowskiego, jest super i wspaniały fachowiec, same dobre rzeczy
      tu o nim przeczytasz. Na Łuckiej przyjmuje, USG razem z nagranim na płytke
      kosztuje 100zł Polecam bardzo serdecznie.
      Pozdrawiam ciplutko
      • alcarin kajtanko! 21.09.05, 14:56
        kajtanko, czy masz telefon do gabinetu, w ktorym przyjmuje ten gin? Juz o nim czytalam, ale chyba nie
        natknelam sie nigdzie na telefon. Bede wdzieczna za namiar
        • m_katarzynka Re: kajtanko! 21.09.05, 15:20
          Ja osobiście polecam dra Stokłuskę ze szpitala na Inflanckiej. Super facet i
          super lekarz. Na usg można się umówić u niego w gabinecie (80zł) akbo iść po
          prostu do szpitala. Na Inflanckiej płatne usg robią w godz 11-13 za 60zł. Nie
          trzeba się umówić tylko isć i zapłacić a potem pójść pod gabinet i poprosić
          doktora. Naprawde polecam. Nie prowadzę u niego ciązy bo mnie na to nie stać,
          ale każde usg robię własnie tam. Naprawdę godny zaufania gośc.
          • kajtanka Re: kajtanko! 21.09.05, 15:25
            dr Makowski Łucka 18 tel 654-24-64, 654-24-62
            Polecam bo naprawde warto, nie dość że super wrażenia i masz swój ekran na
            wyrkiem do ogladania , nie musisz lekarzowi nad reką zaglądac, to jeszcze
            naprawde dobry i sprawdzony fachowiec. Byłam tam w 12 tyg a potem równiez ww 22
            tc u niego tyle że w Puszkowie na 3D i też było rewelacyjnie a cena o połowe
            mniejsza niż w W-wie
            Pozdrawiam
            --
            Kajtuś

drugi synek smile)
            <a
      • emilko1 Re: usg 12-14tc, Warszawa, kogo polecacie? 22.09.05, 15:59
        Doktor Makowski jest rzeczywiscie super
        tel do gabintu 654 24 64 polecam
    • betty69 Re: usg 12-14tc, Warszawa, kogo polecacie? 21.09.05, 15:26
      nie bede polecac lekarzy, tylko napisze gdzie slyszalam ze maja dobrej jakosci sprzet
      dr Roszkowski (chyba tez tam przyjmuje Garwolinski) - ul. Finlandzka 300 zl
      dr Debski - ul. Szlenkierow 300 zl
      dr Osobka-Morawski - ul. Narbutta 200 zl

ja robilam usg + test pappa w Novum ul. Bociania 13, u dr Kretowicza - 150 zl samo usg i 500 zl test
      pappa.

pozdr
      b.
      • majka995 Re: usg 12-14tc, Warszawa, kogo polecacie? 21.09.05, 16:37
        Zdecydowanie dr.Roszkowski jest najlepszym specjalita od usg. Prof.Zaremba ten
        genetyk powiedział ze jezeli chodzi o wykrywanie wad u płodu to Roszkowski jest
        najlepszy w Polsce.Nie je4st moze super miły ale zna sie.Przyjmuje na Saskiej
        Kepie na ul.Finlandzkiej 9.Chodziłam do niego w ciazy kilkakrotnie.N?aprawde
        godny polecenia
    • izoldziak Re: usg 12-14tc, Warszawa, kogo polecacie? 21.09.05, 19:03
      Ja mogę polecić Osóbkę-Morawskiego (200zł), byłam u niego w 13tc, 22tc i 32tc.
      Wydaje się może, że robi w tempie ekspresowym, ale to dobry specjalista i moje
      gin go polecała. I ja też mam do niego zaufanie.
      Dużo dziewczyn poleca Makowskiego(100,120,150zł - zależy gdzie). Ja chciałam do
      niego iść na ostatnie usg, ale akurat był na dłuższym urlopie i bym się nie
      wyrobiła.
    • kasia.emilka Re: usg 12-14tc, Warszawa, kogo polecacie? 22.09.05, 11:14
      Witam serdecznie. Ja chodziłam do dr.Koconia. To bardzo miły facet znający się
      dobrze na swojej robocie. Naprawdę gorąco polecam. USG kosztuje 60zł. Jest
      możliwość nagrania na kasetę wideo - dopłaca się chyba 15zł.Naprawdę warto
      Lecznica Medea ul. Kleczewska 41 tel.639-80-89 trzeba się zapisać.
      Pozdrawiam
      Kasia
    • iwoniec Re: usg 12-14tc, Warszawa, kogo polecacie? 22.09.05, 12:04
      Ja polecam Roszkowszkiego, nietani jest, ale z opinii lekarzy najlepszy w
      Polsce. No i rzeczywiście nie należy do wylewnych, ale to fachowiec, jak
      odkryje że coś jest nie tak , to się zajmie, pokieruje. Po prostu ciąże bez
      problemów nie są takie interesujące jak te z problemami. Więc jeżeli nie
      roztkliwia się nad Waszym Cudem, to w zasadzie tylko się cieszyć. Byłam u niego
      w 22 tc, dostałam VHS(kasetę przynieśliśmy sami).Poza tym chodziłam do Medycyny
      Rodzinnej na Tarchominie, tamten doktor też był bardzo w porzo, ale badania z
      tego co pamiętam były tylko na Kasę Chorych.
      • skiela1 Re: usg 12-14tc, Warszawa, kogo polecacie? 02.11.05, 20:20
        No wlasnie,nie wiem co o tym myslec.Kuzynka ma skierowanie do niego na
        amnipunkcje ,przeziernosc karkowa wyszla za wysoka.Tydzien temu widziala sie z
        nim ale punkcji nie wykonal bo....niby za wczesnie?(14 t)kazal przyjsc za
        tydzien,byla ale punkcji znow nie wykonal,stwierdzil,ze przyziernosc
        zniknela.Przeciz to kazdy wie,ze przyziernosc znika im dziecko starsze tzn,nie
        mozna wykryc juz wtedy wad rozwojowych.No i co my mamy o tym myslec??Doktor nie
        jest za bardzo komunikatywny.
    • laminja Re: usg 12-14tc, Warszawa, kogo polecacie? 22.09.05, 12:11
      dr Robert Makowski z Żelaznej (przyjmuje też na Łuckiej i w Pruszkowie). Bardzo
      zdolny, ze świetną pamięcią i ogromną już wiedzą.
    • boniami Re: usg 12-14tc, Warszawa, kogo polecacie? 22.09.05, 12:39
      byłam u dr Makowskiego na Żelaznej i mogę go z czystym sumieniem polecić - zna
      się na rzeczy i ma świetny sprzęt. Co do płatnościto dziwna sprawa, bo ja
      płaciłam u niego 130zł z nagraniem USG na płytkę, ale warto było smile)
      jego nr: 0-502-551-404 (przyjmuje tam chyba tylko w poniedziałki)
      jutro idę do innego lekarza na USG (bo słyszałam, że nie powinno się robić u
      jednego lekarza, żeby się nie sugerował poprzednimi badaniami), więc porównam i
      dam znać jeszcze jutro, który lepszy smile
      pozdrawiam
      • marianka.m boniami 03.11.05, 12:37
        Tańsze na Łuckiej jest USG do 18 tygodnia, później (połówkowe) drożej, stąd
        różnica.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka