Dodaj do ulubionych

SOLEC otwarty!!!

13.12.05, 15:05
Dzis rano otworzyli. Czy ktos sie wybiera w najblizszym czasie? Ja mam termin
na jutro, wiec mam nadzieje ze wkrotce tam trafie, Krysia Komosa gotowa
odbierac, troche sie przestalam denerwowac ze pojde w jakies zupelnie obce
miejsce.
Obserwuj wątek
    • paulinaml1 Re: SOLEC otwarty!!! 13.12.05, 15:11
      Czesc,tez tam dzis dzwonilam i sie dowiedzialam ze od dzis mozna tam rodzic.ja
      jeszcze nie wybralam ostatecznie szpitala a termin sie zbliza.mozesz mnie
      namowic na ten szpital?smile
      • modrooczka Re: SOLEC otwarty!!! 13.12.05, 15:20
        Rodzilam tam pierwsza coreczke i wszystko bylo ok, bardzo fajny personel.
        Ponadto wszystko swiezutkie, po remoncie, klimatyzacja, nawet posiewy
        bakteriologiczne zrobili zeby wykluczyc jakies gronkowce itp. Mysle ze bedzie
        dobrze. Poza tym porod rodzinny jest bezplatny i pojedyncza sala, jesli jest
        wolna to tez, a to juz duzo, jesli porownac ile musisz wydac w innych szpitalach
        w-wskich.
        • paulinaml1 Re: SOLEC otwarty!!! 13.12.05, 15:25
          no wiem,a za sale po porodzie jednoos sie placi?ile? moz etam pojade i zob
          • modrooczka Re: SOLEC otwarty!!! 13.12.05, 15:34
            Placisz tylko za zzo na zyczenie i wlasna polozna, jesli chcesz ja miec. (ceny
            na stronach szpitala). Zwiedzic mozna, zwykle bez problemu oprowadzaja,
            odpowiadaja na pytania itd.
            • paulinaml1 Re: SOLEC otwarty!!! 13.12.05, 15:37
              dzieki.powodzenia.pojade tam i zobacze . pozdrawiam
              • linearka Re: SOLEC otwarty!!! 13.12.05, 16:25
                Ja się wybieram na poród około 7 stycznia. Też się cieszę że już otwarty ten
                szpital bo moje dziecię już jest dość duże i możemy do tego stycznia nie
                doczekać! Ja nie opłacałam położnej, ale słyszałam, że tam wszystkie fajne, więc
                jakoś to być musi, mam tylko OGROMNE zastrzeżenia co do pań na tej izbie
                przyjęć! Byłam tam w sobotę, żeby dowiedzieć się co i jak i ewidentnie
                przerwałam paniom jakąś miłą pogawędkę bo zamiast odpowiadać na moje pytania
                czekały tylko kiedy łąskawie sobie z mężem odejdziemy. Taki trochę PRL mi się
                przypomniał, ale tak jest pewnie wszędzie! Dobrze że z bólami nie przyjechałam
                bo bym je pozabijała, a tak to tylko ubaw z mężem mieliśmy smile
                • lolinka2 Re: SOLEC otwarty!!! 13.12.05, 17:20
                  to na jakąś lewą zmiane trafiłaś, ja tam byłam z podejrzeniem pozamacicznej i
                  były...słodkei po prostu, a ostatnio z bólami brzucha w 9 t.c. i też nie
                  narzekam, może bez wylewności ale szybko i sprawnie.
                  • linearka Re: SOLEC otwarty!!! 13.12.05, 18:20
                    Do wybrednych nie należę, może gorszy dzień miały czy co? Mam nadzieję, że jak
                    już zjawię się tam z bólami to szybciutko załatwimy wstępne formalności...
                    • paulinaml1 Re: SOLEC otwarty!!! 13.12.05, 19:42
                      rodzisz na solcu? ja mam termin na 9stycznia,moze sie spotkamysmile)
                    • paulinaml1 Re: SOLEC otwarty!!! 13.12.05, 19:42
                      to do linearki
                      • stycz72 Re: SOLEC otwarty!!! 13.12.05, 21:35
                        ja też zamierzam rodzic na solcu - termin mam na 12 stycznia. w tą sobotę jadę
                        sie tam porozglądać i dowiedzieć co i jak. prawdopodobnie będę miała cesarkę,
                        bo mam nadciśnienie więc o to też muszę się dowiedzić. mam nadzieję, że trafię
                        na dobre humory położnych.
                        • linearka Re: SOLEC otwarty!!! 13.12.05, 22:09
                          O! To miło wiedzieć, że ktoś jeszcze prawie w tym samym terminie. Mam nadzieję,
                          że dotrwam do stycznia! Fajnie byłoby się spotkać, tym bardziej, że nie planuję
                          wynajmować osobnej sali po porodzie. Jak znam siebie, to wpadłabym w depresję w
                          samotności, a tak to zawsze odezwać się jest do kogo!
                          • olciak Re: SOLEC otwarty!!! 14.12.05, 08:17
                            Dziewczyny, ja rodizłam na Solcu w sierpniu br. POLECAM go serdecznie. Trzymam
                            za Was kciuki i życzę Wam, abyście miały tak miłe wspomnienia z porodu, jak ja.
                            Dodam, ze nie miałam opłaconej położnej i rodizłam bez znieczulenia - gdy było
                            odpowiednie rozwarcie, to poszło tak szybko, że już na znieczulenie było za
                            późno. Połoznych kilka się przewinęło koło mnie, bo rodizłam 15 godzin -
                            wsyztkie były super, chociaż każda na swój sposób. Jende ujmowały spokojem i
                            "czułością" inne, profesjonalizmem i pomocą, na każde pytanie otrzymałam
                            rzeczową odpowiedź.
                            Jeśli kiedyś jeszcze będę miała zostać mamą, to z pewnoscią tam zacznę tę
                            przygodęsmile
                            • enna Re: SOLEC otwarty!!! 14.12.05, 09:49
                              Ja mam termin dopiero na 5 lutego, ale też chyba tam chcę rodzić.
                              Wiecie moze, jak to jest z pojedynczą salą poporodową? Ile kosztuje? Własciwie
                              to chyba wolę salę wieloosobową, bo jakoś raźniej, ale tak na wszelki wypadek,
                              gdyby mi się zmieniło po porodzie, to wolę wiedzieć.

I co właściwie zmieniło się po tym remoncie?
                        • paulinaml1 Re: SOLEC otwarty!!! 14.12.05, 12:49
                          ja jutro jade na Solec,zobaczymy. ciekawe czy bedziemy razem lezecsmile) jak
                          zobaczycie spanikowaną 20latke to bede jasmile
                          • linearka Re: SOLEC otwarty!!! 14.12.05, 14:11
                            To daj jutro znać jak było, ja leżę w łóżku z przeziębieniem więc nie wybiorę
                            się tam a bardzo bym chciała wiedzieć jak jest. Pozdrawiam.
                            • paulinaml1 Re: SOLEC otwarty!!! 14.12.05, 15:10
                              ok.dam znac.w niedziele bylam na Karowej.widzialam sale porodowa platna
                              (400zl),bardzo ladna,i w ogole jest tam sympatycznie,ale wolalabym sale
                              jednoosobowa do rodzenia za darmo.no to dam znac jutro (jak nie zapomne).jak
                              masz jakies pytania to napisz to zapytam jutro jak tam bede
                              • linearka Re: SOLEC otwarty!!! 14.12.05, 17:17
                                Dzięki. Pytanko mam czy męża mam jakoś ubrać specjalnie? Tzn. czy obowiązkowe
                                kapcie na zmianę, czy ochraniacze wystarczą? Aha i czy wszystko dla siebie i
                                dziecka trzeba mieć swoje? Ciuszki, podkłady, pieluchy? Dzięki Ci bardzo i
                                czekam na relacje.
                                • aniulec Re: SOLEC otwarty!!! 14.12.05, 17:59
                                  Dołączam się do Was ja co prawda rodzę dopiero w kwietniu, ale też wybrałam ten
                                  szpital. Jesli możesz to zapytaj jeszcze czy do porodu rodzinnego u nich trzeba
                                  miec ukończoną szkołę rodzenia. Dzięki wielkie no i trzymam kciuki za Wasze
                                  lekkie porody swój tez. Pozdrawiam
                                  • stycz72 Re: SOLEC otwarty!!! 14.12.05, 18:15
                                    z tego co wiem położne nie bardzo lubią jak rodząca za bardzo się mądrzy
                                    podczas porodu, bo chodziła do szkoły rodzenia. one i tak mówia co i kiedy
                                    trzeba robić.
                                    • paulinaml1 Re: SOLEC otwarty!!! 14.12.05, 19:13
                                      www.cmsolec.pl/index.php?w=5&d=0&id=22 tu sobie troche mozecie
                                      poczytac. do porodu rodzinnego nie potrzeba miec ukonczonej szkoly rodzenia.
                                      zapytam o rzeczy, ale z tego co sie orientuje to im wiecej ma sie swoich rzeczy
                                      tym lepiej. jakbym zapomniala jutro o cos zapytac to mozecie zadzwonic 625-22-
                                      31 w godz. 7.30-17.00 od poniedziałku do piątku,ale postaram sie nie
                                      zapomniec.chociaz ostatnio jestem taka roztrzepanawink
                                • paulinaml1 Re: SOLEC otwarty!!! 15.12.05, 16:58
                                  Bylam w szpitalu na Solcu ,przed chwila wrocilam. podoba mi sie tam. widzialam
                                  sale porodowa,ladna,duza,z lazienka.w jednej jest wanna a w pozostalych
                                  prysznice.co najwazniejsze:jest bezplatna i jednoosobowa. za indywidualna
                                  opieke poloznej placi sie 600zl(ale moim zdaniem to nie jest
                                  potrzebne).znieczulenie na zyczenie600zl. jednoosobowa sala poporodowa
                                  150+150za osobe tow.,czyli jak sie np.chce zeby maz nocowal. a tak to sie lezy
                                  w sali kilkuos.,ale przynajmniej poplotkowac moznasmile Do szpitala trzeba wziac
                                  wszystko dla dziecka,karte ciazy,grupe krwi(koniecznie)i inne badania,karte
                                  ciazy itp,osoba towarzyszaca przy porodzie musi miec ochraniacze na buty i nie
                                  musi sie specjalnie ubierac, luziksmile
                                  poza tym mialam "kontakt"z dwoma poloznymi,ktore wydawaly sie byc rownymi
                                  babkamismile
                                  ogolne wrazenie:bardzo dobre

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka