Dodaj do ulubionych

Problem z przyjeciem- Iatros

09.03.06, 13:22

Obserwuj wątek
    • danusia-mamusia Re: Problem z przyjeciem- Iatros 09.03.06, 13:26
      ups jak się domyślacie za szybko enter.
      Chciałam zapytać czy wiecie- jak wygląda sprawa z przyjęciem do porodu do
      Iatrosa. Czy może zdarzyć się tak że przyjadę- a mieszkam 100 kilometrów od
      Warszawy i nie bedzie miejsca dla mnie?? Chciałabym mieć cc- pierwsza ciąża
      ukończona przez cc.Czy rzeczywiście jesli lekarz z Iatrosa uzna że są wskazania
      medyczne do cc to NFZ odda mi pieniądze za poród w prywtnej klinice - za cc??
      Proszę o wasze zdanei na ten temat. Pozdrawiam!!
      • lolinka2 Re: Problem z przyjeciem- Iatros 09.03.06, 13:48
        najpóźniej w 36 tc musisz przejść pod ich opiekę, zeby cię w ogóle przyjęli,
        umawiasz się na cc na konkretną datę i wtedy się pojawiasz. I nikt ci kasy nie
        zwróci, bo to prywatny szpital, bez związku z NFZ.
        • vogue22 Re: Problem z przyjeciem- Iatros 10.03.06, 17:02
          czesc
          ja jade jutro na 8.30 do latrosu mam cc ze wskazan czy nie i tak trzeba placic
          na dzis 4900zl (3,500zl cesarka i 1,400zl pobyt 4 dniowy )
          w 36tc poszlam na badanie zrobiono mi usg na saskiej kepie na ul. finlandzkiej
          bo tam je robi lekarz z latrosu dr. Turowski wszystko jest ok i jutro bede
          miala dzidzie ale wczesniej sie umawialam na date i godz. mnie prowadzi prof.
          Lejbshtang (nie wiem jak sie pisze to nazwisko przepraszam za błedy tongue_out )
          • mama-in-spe Re: Problem z przyjeciem- Iatros 22.06.06, 14:32
            Leibschangsmile
            W Iatrosie trzeba się umówić na poród (jesli cesarka - na konkretny dzień) i z
            góry zapłacić (zaliczkę lub całość). Pieniędzy NFZ nie zwraca.
          • susannamotylek Re: Problem z przyjeciem- Iatros 22.06.06, 16:12
            już jutro, pewnie jestes bardzo rozemocjonowana. ja jestem w 34 tyg. i mam
            podjąć decyzje co do sposobu porodu tam (naturalnie, czy przez cc). dodam, że
            będę to wiedzieć na peno jak zrobię ostatnie USG w 36 tyg, ale juz teraz
            zastanawiam się nad cc. jak już będzie po wszystkim, może będziesz miała ochotę
            podzielić się wrażeniami smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka