Dodaj do ulubionych

zzo w Krakowie?

26.05.06, 14:08
W którym szpitalu w Krakowie można dostać zzo bez problemu? Wiem, że w
Ujastku koszt 250zł, a w Żeromskim raczej marne szanse na znieczulenie, bo na
cały SZPITAL jest tylko jeden anestazjolog. A w innych szpitalach?
Obserwuj wątek
    • nycole Re: zzo w Krakowie? 26.05.06, 15:56
      W Siemiradzkim dostaniesz zzo na 100% ,jesli sobie tego zażyczysz . Tam
      polecają zzo i nie robią problemów a anastezjolog jest zawsze dostępny bo to
      szpital typowo połozniczo-gin .
      Opieka też jest super!
    • semilka Re: zzo w Krakowie? 26.05.06, 17:23
      Na Ujastku owszem dają.. ale (słyszałam od znajomej na szkole rodzenia
      Ujastek), że anastezjologowi rzadko się udaje znieczulić. Pieniądze to nic ale
      nastawienie psychiczne i rozczarowanie kobiety. Dziwne ale podobno tak jest. Co
      mnie zadziwiło to po szkole na Ujastku (polecam bo ciekawie i dobre ćwiczenia)
      chyba nikt nie decyduje się tam rodzić jednak.
      O Żeromskim słyszałam podobnie, że marne szanse..sad
      • ola07 Re:Do Semilki 26.05.06, 22:29
        A dlaczego tak uważasz?,ja jestem właśnie w trakcie chodzenia do szkoły
        rodzenia na Ujastku i choć o tamtejszych anastezjologach się nie wypowiem,bo
        nic nie słyszałam o takich przypadkach,to uczęszczając na zajęcia w tamtejszej
        szkole i zwiedzając szpital,własnie utwierdzam się w przekonaniu żeby tam rodzić
      • olka_krakow Re: zzo w Krakowie? 27.05.06, 11:01
        No i tez nie wiem dlaczego tak uwazasz i skad slyszalas takie rewelacje o ZZO w
        Ujastku? Szkola rodzenia w tym szpitalu mnie tylko przekonala do tego zeby
        wlasnie tam rodzic. Ale to dobrze, ze ludzie sie nie decyduja na ten szpital, bo
        jednak lepiej jest jak w tym samym czasie odbywa sie tylko 1 porod, a nie 5, np.
        • semilka Re: zzo w Krakowie? 28.05.06, 09:44
          Witajciesmile
          Ja też uczęszczam właśnie do szkoły rodzenia na Ujastku i polecam ją- dla mnie
          jest całkiem ciekawa. Anastezjologa widziałam na własne oczy hmmm...Nie rzucił
          mnie na kolana. A to co pisałam to spostrzeżenia koleżanki nie moje wiec nie
          wiem czy to na 100 % ona sama będzie rodzić na Kopernika bo tam najlepszy
          oddział neonatologii. Ja rozmawiałam z położną z Żeromskiego i mówiła żeby się
          zastanowić też nad Ujastkiem bo są dobrzy specjaliści. Ale dla mnie ważna jest
          pomoc po porodzie- nie mam nikogo w Krakowie z rodziny ani mamy ani siostry
          więc nie ma na kogo liczyć. Neonatologia to dla mnie również podstawa - za dużo
          wiem o tych sprawach żeby gdybać a może nic się nie będzie działo. Może przy
          drugim dziecku jak będę wiedzieć co i jak..
          Jedynie na 100% wiem, że moja bliska koleżanka jakieś 2 lata temu rodziła na
          Ujastku i po porodzie zero pomocy (co potwierdza się także w komentarzach na
          rodzić po ludzku)a nadto leżała na korytarzu smile bo nie było miejsc.
          Myslę, że najmniej obleganymi szpitalami jest MSWiA - a już na pewno Rydygier -
          bo ile razy byłam na IP w Rydygierze tam żywej duszy nie było ani na
          korytarzach ani nigdzie, sale pootwierane też świeciły pustkami. Szkoda bo
          całkiem mili lekarze mi się tam wydają lecz mają jedną salę do porodów
          rodzinnych tylko. Podobno mają zamknąć Oddział Położniczy w Rydygierzesad

Ja cały czas mam dylematy. Mam nadzieję że jak będę rodzić to już się
          zdecydujęsmile Bo jak nie to chyba mąż będzie odbierał w domu hi hi.
          Pozdrawiamy
    • izabela.16 Re: zzo w Krakowie? 28.05.06, 16:51
      zobacz inne moje odp.ja polecam siemiradzkiego.zzo bylo bezplatne tam do31.12
      ateraz chyba kosztuje250.tak poinformowala mnie inna kobieta ale sprawdz te inf.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka