Dodaj do ulubionych

CC w Wejherowie

25.08.06, 17:08
Mam pytanie odnośnie cesarskiego cięcia w Wejherowie
Jakie są kryteria wykonania cc, czy bez problemu ze skierowaniem wykonują cc
Jaki jest koszt "umówionej" cesarki i jakiego lekarza polecacie?Jak się
załatwia taka cesarkę?
Z góry dziękuję za odpowiedzi
Obserwuj wątek
    • aniulekq Re: CC w Wejherowie 31.08.06, 13:22
      Proszę o rady
    • nann Re: CC w Wejherowie 31.08.06, 17:50
      Ale napisz cos wiecej, czy CC to tylko Twoja wizja porodu, czy masz faktyczne
      wskazania do takiego ukonczenia ciazy ?
      • nesia82 Re: CC w Wejherowie 31.08.06, 18:09
        ja tez chętnie sie czegos dowiem na ten temat.Moje dziecię nie chce sie obrócic główką w dół i podejrzewam że nie zrobi już tego.Czy wtedy tzn przy połozeniu pośladkowym bez problemu robią w wejherowie cc czy każą próbować sn?
        • aniulekq Re: CC w Wejherowie 01.09.06, 14:00
          Prawdopodobnie będę musiała umówic się na cesarkę na "życzenie" bo raczej nie
          uda mi się wybłagac mojej lekarki o skierowanie na cc.
          U mnie wskazaniem do cc jest wąski kanał ale to nie jest aż taki argument wg
          mojej lekarki, żeby kierowac na cc.
          Będę wdzięczna za wszelkie sugestie, zupełnie nie wiem jak to wszystko
          zorganizowac
          • csk2 Re: CC w Wejherowie 03.09.06, 09:46
            Witam,
            Z moich ostatnich informacji wynika, iż cc w Wwo bardzo rzadko wykonywane jest
            na tzw."życzenie" - przeciwnikiem takich rozwiązań jest ordynator. Dwa tygodnie
            temu koleżanka próbowała coś w tej kwestii uczynić i skończyło się na cc na
            życzenie, ale w innym szpitalu. Wwo jest nastawione (moim zdaniem słusznie) na
            psn. Jednak, jeśli aż tak bardzo zależy Tobie na cc może spróbuj skonsultować
            problem jeszcze z innym ginekologiem.
            Życzę powodzenia
            • aniulekq Re: CC w Wejherowie 04.09.06, 14:28
              Czy skonsultowac mam się z innym lekarzem (oprócz ordynatora) w Wejherowie czy
              wogóle szukać informacji w innych szpitalach?Bardzo zależy mi na wejherowskim
              szpitalu bo ma bardzo dobre opinie.
    • mmadzik1 Re: CC w Wejherowie 07.09.06, 16:26
      wlasnie wrocilam z patologii w wejherowie, jest tam naprawde extra, super
      polozne i swietne warunki. co do CC to oni sa bardzo niechetni i staraja sie
      nei robic jak nei trzeba. jezeli ulozenie jest posladkowe to ok zrrobia. ja mam
      bardzo wąskie przejsciew kanale rodnym i mialam nadzieje ze tez sie zalapie na
      cc ale mi powiedzieli ze dam rade bez tego. najczesciej tna babki z blizniakami
      i z powiklaniami albo jak sie cos dzieje . zauwazylam ze nawet kroplowke
      wspomagajaca rodzenie daja bardzo pozno. a na pocieszenie dodam ze 75 % kobiet
      ktore tam leza na sie rozcinane przy porodzie!!! i mardzo maly procent ma
      jakiekolwiek naturalne pekniecia. Polozne sa na tym punkcie przeczulone i robia
      wszystko tak aby odbylo sie naprawde zgodnie z natura bez nożyczek. ja jeszcze
      nei urodzilam na szczescie bo lezalam na podtrzymaniu ale jak macie jakies
      pytania to pytajcie byle nie n priw bo tam nei zagladam
      • aniulekq Re: CC w Wejherowie 08.09.06, 21:49
        mmadzik1 a jeśli udałoby mi się załatwic zaświadczenie od mojej lekarki, że mam
        wskazania do cesraki to czy lekarze z Wejherowa uznają to zaświadczenie czy
        kierują się swoimi kryteriami.
        Chciałabym wybrac się do szpitala w W i porozmawiac z jakimś lekarzem odnośnie
        cc. Jakiego lekarza polecasz?
        • mmadzik1 Re: CC w Wejherowie 09.09.06, 17:47
          Najbardziej sympatyczna lekarka jest dr chlebkowa ale nie wiem jakie ma
          podejscie do sprawy. mysle ze mozna sprobowac z innymi tylko nie z ordynatorem
          czyli Maciejewskim. ja chodze do Goworka ale on tez jest przeciwny wiec raczej
          tez odpada. mam nadzieje ze na dole w izbie przyjec akurat zastaniesz dr
          chlebkową wiec bedzie ci latwiej
          • aniulekq Re: CC w Wejherowie 09.09.06, 20:07
            Już słyszałam bardzo dobre opinie o dr Chlebkowej. Nawet miałm gdzieś na nią
            namiary. Myślę, że wybiorę się do niej prywatnie, żeby obgadac sprawę.
            A na kiedy masz termin? Ja na 5 grudnia
            • mmadzik1 Re: CC w Wejherowie 09.09.06, 20:42
              ja mam na 3 listopada ale wlasnie lezalam w szpitalu bo mialam przedwczesny
              porod w 31 tc ale ten wspanialy personel mi naprawde pomogł. Teraz dali mi czas
              ok 3 tygodni ale wierze w to ze chociaz do pazdziernika dociagne. trzymaj sie.
              ta chlebkowa gdzies w pucku i w wejherowie przyjmuje prywatnie
            • aniulekq Re: CC w Wejherowie 10.09.06, 09:30
              Mam namiar na Chlebkową tylko nie mam numeru, dzwoniłam do szpitala i na razie
              jest na urlopie więc sobie odpuszczę.
              • babat Re: CC w Wejherowie 11.09.06, 18:17
                Mam nr do Chlebkowej, nie wiem tylko czy jest aktualny - 602890555. Jaki jest
                Goworek? Dzięki za wszelkie informacje.
                • mmadzik1 Re: CC w Wejherowie 11.09.06, 22:18
                  Goworek malomowny,raczej trzeba wszystkie info wyciagac od niego ale
                  specjalista chyba ok. poza tym delikatny wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka